• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. T.

17.06.2024

07:20

Milenković: Ljut sam, imali smo ih! Veljković: Boli nas rezultat (VIDEO)

Informer/Peđa Milosavljević

EURO 2024

Milenković: Ljut sam, imali smo ih! Veljković: Boli nas rezultat (VIDEO)

Podeli vest

Srpski fudbaleri Miloš Veljković (28) i Nikola Milenković (26) razočarani su nakon poraza od Engleske (0:1) na premijeri Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Odličnu partiju pružili su naši defanzivci u Gelzenkirhenu, protiv jednog od glavnih favorita za osvajanje titule prvaka Evrope. Nažalost, samo jedan trenutak nepažnje, u 13. minutu, bio je dovoljan Ostrvljanima da postignu gol preko Džuda Belingema, što se na kraju ispostavilo i kao ključni detalj.

Ipak, u nastavku meča su "orlovi" bili hrabri, opasni, stvarali su šanse i ogromna je šteta što nisu uspeli da izvuku makar remi. 

- Mislim da smo loše počeli, bez agresivnosti. Kada su oni imali loptu, previše smo ih respektovali u tih prvih 15-20 minuta. Tek u finišu prvog dela i u drugom poluvremenu smo zaigrali mnogo bolje, stvorili i nekoliko šansi. Naravno da smo razočarani, jer smo zaslužili najmanje bod. Teško je kada celu utakmicu juriš rezultat - rekao je Veljković.

On je dodao da će ekipa dodatno da podigne samopouzdanje, jer je dokazala da može ravnopravno da se nosi i sa vrhunskim selekcijama.

- Znači nam što smo odigrali na visokom nivou, što smo bili ravnopravni protiv jednog od favorita, čak u nekim momentima i znatno bolji. Mislim da igrom možemo da budemo zadovoljni, ali rezultat boli. Olako smo primili gol, moramo bolje da reagujemo u takvim situacijama - naglasio je Veljković.

Foto: EPA Images

Miloš Veljković

Prvotimac Verdera već se okrenuo narednom okršaju, 20. juna na stadionu u Minhenu.

- Nisam gledao Slovence protiv Danaca, ali imamo sada dovoljno vremena da ih analiziramo. Pobeda je cilj, to je jasno. Dobro poznajem Benjamina Šeška, igrali smo jedan protiv drugog u Bundesligi. Ipak, to ne mora ništa da znači, bitno je da budemo svi na pravom nivou tog dana - poručio je Veljković.

Foto: Starsportphoto

Nikola Milenković

Fenomenalan posao sinoć je odradio i Milenković, koji je u potpunosti zaustavio kapitena i najboljeg strelca Engleske, Harija Kejna.

- Ušli smo sa previše respekta u meč, primili rano gol, ali posle toga se slika potpuno promenila. Pokazali smo da možemo ravnopravno da igramo sa svima, čak i da budemo bolji u drugom poluvremenu. Jako sam ljut zbog poraza, trebalo je da izvučemo više. S druge strane, zadovoljan sam igrom, bili smo hrabri, odlučni, opasni... Okrećemo sada novi list, moramo da se odmorimo i dobro spremimo za sledeću utakmicu protiv Slovenije, koja nam je od ogromne važnosti - podvukao je Bleki.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija