• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

22.06.2024

16:28

Halilhodžić: Srbijo, reši egoizam i nesuglasice ako hoćeš da pobediš

EPAIMAGES

EURO 2024

Halilhodžić: Srbijo, reši egoizam i nesuglasice ako hoćeš da pobediš

Podeli vest

Fudbaleri Srbije moraju da reše egoizam u ekipi i nesuglasice, ako misle bilo koga da pobede, kaže proslavljeni trener i selektor Vahid Halilhodžić.

"Orlovi" imaju bod iz prva dva kola na Evropskom prvenstvu i potrebna im je pobeda protiv Danske kako bi prošli dalje. Senku na partiju Piksijevih izabranika bacila je izjava Dušana Tadića kada se bunio što nije igrao od početka meč sa Englezima, uz opasku da je on najbolji igrač tima. 

Prema Halilhodžićevim rečima, mora po strani da se ostavi egoizam, ako igrači hoće da pobede. 

Foto: reuters

 

- Imali su velike sreće u zadnjoj minuti protiv Slovenije da izjednače. Malo iskusnija ekipa od Slovenije to verovatno ne bi dozvolila. I ne kažem da je Slovenija “mala” ekipa, jer je to fino uigrana i posložena ekipa. Treba da budete zadovoljni što se na kraju završilo nerešeno. Drugo poluvreme protiv Engleske vam je bilo dobro, imali ste igru koja na kraju nije nagrađena golom. Sada vas čeka Danska koja ne samo da je dobro organizovana ekipa, već između igrača postoji veći stepen poverenja i respekta. To su stvari koje su do samih igrača, a ne samo do selektora. Oni moraju između sebe da reše sve nesuglasice, egoizam i da se posvete zajedničkom interesu - poručio je Halilhodžić. 

On ističe da nije dobro što je Tadić tako reagovao i da je trebalo drugačije to rešavati. 

- Čujte, to je vrlo nezgodna situacija. Kapiten koji nije startovao, da tako reaguje… Javnost i mediji obožavaju takve situacije i tu trener mora odmah da reaguje i da se stvari rešavaju razgovorom u četiri oka. Malo mi je to sve čudno oko reprezentacije Srbije… Posebno što je kapiten u pitanju. To bi trebalo hitno rešavati. Jer, ako dođe slab rezultat, onda je to još gora situacija i utiče na celu ekipu - kaže proslavljeni trener. 

Posebno lošim smatra što se u sve umešala javnost i mediji. 

Foto: Starsportphoto

 

- Svuda toga ima danas. Primetio sam to i u drugim reprezentacijama. Vidi se na nekim igračima koji ulaze sa klupe i po njihovim licima da je moralni momenat nizak. Još ako potom počnu da pričaju po medijima, onda je to jako opasno i destabilizuje ekipu. Trener je odgovaran za te stvari kao što je odgovaran da postavi igru. Svi bi želeli da igraju i onda imaš polovinu igrača koji su srećni i polovinu koji nisu. Postoje situacije u kojima igrači navijaju da njihov tim izgubi ako oni ne igraju. Pa da onda kaže: ‘Eto, bez mene se ne može’. Na njih mnogo utiče okruženje poput menadžera i porodica koji im pričaju sa strane, pune im glavu i onda se stvara nezdrava atmosfera. Sve je teže za trenere da izađu na kraj sa tim stvarima.. Pisutno je i mnogo medija željnih informacija pa dolazi do većeg problema. Onaj selektor koji obezbedi finu atmosferu u timu, završio je pola posla - objašnjava trener. 

Konačan utisak mu je da Srbija može mnogo bolje od onog što je pokazala. 

Foto: Starsportphoto

 

 

- Ja zaista ne znam kako Piksi radi, ali malo mi je čudna ova Srbija… Ima dobre pojedince, ali ne treba da budeš vidovit i da vidiš da to na utakmicama ne deluje kompaktno i da fali zajedništva i borbenosti. Ne oseća se dovoljno kod igrača na terenu taj ponos i privilegija što su članovi nacionalnog tima. Iako se u javnim obraćanjima zaklinju u dres, otadžbinu, državu… Ali samo kada igram, ne i kada sam rezerva. Vidi se na nekim fudbalerima kada ulaze i izlaze da nisu zadovoljni. I ne samo kod Piksija, već i u ostalim ekipama. To su stvari koje bi trebalo rešavati pre početka turnira. Ali, razumem i trenere. Sve je teže raditi sa igračima koji su velike vedete u klubovima i koji zarađuju mnogo pa sebi svašta dopuštaju. Čudno zaista jer ima tu dosta dobrih igrača. Moraš biti blizu da bi imao pravu informaciju šta se dešava. Samo znam da Srbija može bolje mnogo bolje i neću ulaziti u taktičke zamisli. Najlakše je optužiti selektora i da nije dobra taktika. Taktika je malo kompleksnija stvar - zaključio je Halilhodžić. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija