• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. R.

28.06.2024

14:02

Saznajemo: Igrači Srbije ogorčeni na Piksija zbog vašarskih metoda rada! Golman glumio beka na treninzima!?

Starsport/Aleksandar Jovanović CIle

EURO 2024

Saznajemo: Igrači Srbije ogorčeni na Piksija zbog vašarskih metoda rada! Golman glumio beka na treninzima!?

Podeli vest

Fudbaleri Srbije ogorčeni su na selektora Dragana Stojkovića Piksija zbog sramotnog vođenja tima tokom Evropskog prvenstva u Nemačkoj! Kako nezvanično saznaje Informer, mnogi prvotimci našeg nacionalnog tima nisu mogli da veruju šta je strateg od njih zahtevao na treninzima, pošto je sve to što se dešavalo iza kulisa u Nemačkoj više ličilo na vašar, nego na neki ozbiljan rad!

Srbija je u utorak završila takmičenje na Evropskom prvenstvu, pošto je remijem sa Danskom (0:0) okončala nastup na poslednjem mestu u C grupi, iza pomenute selekcije, Engleske i Slovenije. Sportska javnost, ali i navijači, za ovaj neuspeh okrivili su Stojkovića, a isto tako smatraju i fudbaleri.

Oni javno ne žele da kritikuju selektora i njegov stručni štab, ali privatno jako su nezadovoljni, jer takvi treninzi kakve je Stojković primenjivao u Nemačkoj, nisu uobičajeni ni za seoske timove, a kamoli za neku ozbiljnu reprezentaciju.

Prema rečima našeg izvora, dobro upućenog u dešavanja u nacionalnom timu, osim igre 11 na 11 na dva gola, ništa ozbiljnije se nije radilo iza zatvorenih vrata.

- Treninzi i metode rada bili su kao na vašaru! Momci uopšte nisu radili taktičke i tehničke detalje, nisu uigravali nikakvu taktiku i napadačke i defanzivne kretnje, već su konstantno igrali veliki fudbal na dva gola. I zagrevanje, naravno. Stojković je, pazite sad, poslao svoje pomoćnike Bratislava Živkovića, Gorana Đorovića i Kacuhita Kinošija, ne da nadgledaju rad igrača, već da igraju fudbal na dva gola sa igračima!? Da li to liči na ozbiljan rad nekog stručnjaka? Teško - objašnjava izvor upućen u dešavanja u nacionalnom timu.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Na udaru: Dragan Stojković Piksi

 

Sve te Stojkovićeve odluke, nezvanično, dovele su velike nervoze među prvotimcima. Neki od njih, poput kapitena Dušana Tadića, javno su zamerili selektoru na taktici i kadrovskim odlukama pre utakmica.

Nakon one Tadićeve izjave nakon meča sa Engleskom, kada je selektoru javno zamerio na izboru prvog tima i za sebe rekao da je najbolji i najspremniji, navodno su se formirala dva klana u svlačionici. Stariji su podržali kapitena, a mlađi su bili prećutno ljuti.

Prema rečima našeg izvora, tako se ne radi na ozbiljnom nivou fudbala.

- Zamislite situaciju da želite da napravite rezultat na velikom takmičenju, a na treninzima ne uigravate tim koji će doći do uspeha!? Stojković ni na treninzima nije igrao sa onom postavom koja je izašla na teren protiv Danske. Izjava Dušana Tadića nakon tog meča, kada je rekao da mu se nikad u životu nije desilo da saznaje tim sat i po pre početka meča, dovoljno govori - dodaje naš izvor.

Foto: profimedia

 

 

Ni atmosfera među igračima nije bila baš onakva kakva se predstavlja.

- Momci su sve vreme govorili o "nikad boljoj atmosferi" i nekakvom "zajedništvu", a prava istina je da neki maltene tokom turnira nisu ni komunicirali. Za sve to je odgovoran Stojković, niko drugi - zaključuje naš izvor.

 

Golman Vanja glumio beka na treninzima?

Foto: Starsportphoto

Vanja Milinković-Savić

 

Koliko je zapravo rasulo vladalo na treninzima naše reprezentacije u Nemačkoj, govore i glasine da je golman Vanja Milinković-Savić tokom pojedinih treninga igrao desnog beka! Golman, a desni bek!? Vanja je, nezvanično, prednjačio u nezadovoljstvu među fudbalerima, pa se u nekoliko navrata otvoreno brecao na sve odluke.

Razumljivo, bio je nezadovoljan zbog toga što ga je Stojković skinuo sa gola, a njegovu ulogu prvog golmana poverio Predragu Rajkoviću. To nezadovoljstvo, na neki način, pokazao je u jednoj kafani u Minhenu, kada se sukobio sa navijačem Srbije, koji ga provocirao pitanjima šta će on tu, a prvenstvo je u toku.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

Evo gde je bio terorista pre napada na ambasadu! Da li je i njegova žena bila umešana? (VIDEO)
Live TV

Evo gde je bio terorista pre napada na ambasadu! Da li je i njegova žena bila umešana? (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Ninoslav Cmolović, pomoćnik direktora policije, kao i pukovnik Miroslav Španović.

30.06.2024

18:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija