• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. R.

03.07.2024

13:27

Rasulo u FSS! Na EP bez najavljenih odela! A šta će nositi od 2025?!

Starsportphoto

EURO 2024

Rasulo u FSS! Na EP bez najavljenih odela! A šta će nositi od 2025?!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je na Evropsko prvenstvo u Nemačku u trenerkama umesto u skupim italijanskim odelima, kako je bilo najavljeno, a za sve je kriv generalni sekretar Jovan Šurbatović, saznaje Informer.

Prvi operativac FSS putovao je u Italiju na pregovore sa italijanskom firmom "Liju Džo", a pritom nije konsultovao ekonoma reprezentacije, pa su na kraju na Terazije stigla loše skrojena odela! 

Ne kupujmo domaće

Da stvar bude gora, FSS je imao ugovor sa domaćom firmom "Milimenar", koja je u vlasništvu Miloša Ivanovića, brata naše proslavljene teniserke Ane Ivanović, i njegove supruge Dragane, inače ćerke predsednika FSS-a Dragana Džajića. Međutim, početkom ove godine direktor sportskog sektora FSS Miroslav Tanjga došao je na ideju da raskinu saradnju sa domaćim proizvođačem, a on je pritom obećao da će da obezbedi poznatog italijanskog dizajnera "Liju Džo". Šurbatović je odmah prihvatio taj predlog, pa je u februaru zajedno sa Tanjgom i bivšim potpredsednikom Branislavom Nedinovićem putovao u Bolonju na pregovore.

Foto: Starsportphoto©

 


- Verovatno je Srbija bila jedina na Evropskom prvenstvu čiji su članovi sve vreme bili u trenerkama. Ostali su putovali u odelima, selektori su bili lepo obučeni, a naši su sve vreme bili u trenerkama. Kriv je Šurbatović, jer je prihvatio ideju da se raskine saradnja sa firmom "Milimetar" i išao je u Bolonju na dogovor sa ljudima iz "Liju Džo". Nekoliko dana su bili u Italiji Tanjga, Šurbatović i Nedimović. Vratili su se ubeđujući da je sve rešeno i da će poznata firma sponzorisati "orlove" na EP i na jesen u Ligi nacija, čak je i FSS na zvaničnom sajtu objavio ovu vest. Međutim, čelnici FSS nisu poveli sa sobom ekonoma reprezentacije, niti su ga konsultovali, pa su na kraju pred sam odlazak ekipe u Nemačku stigla odela koja su bila neupotrebljiva. Sve je bilo pogrešno, dimenzije nisu nikom odgovarale i igrači su morali da putuju u trenerkama. Krajnje neozbiljno - objašnjava za Informer izvor iz Saveza.

Nijednog trenutka im nije palo na pamet da konsultuju nekog iz marketinga ili ga povedu na put.
- Ljudi čiji je to posao bili su isključeni iz pregovora. Niti su videli kako bi odela trebalo da izgledaju ni šta će dobiti. Šurbatović je celu organizaciju preuzeo na sebe i sve pogrešno uradio - istakao je naš izvor. 

Ništa bolje nije odrađen ni posao sa tehničkim sponzorom, odnosno proizvođačima sportske opreme zaduženim za dresove. Naime, lično je Šurbatović insistirao da dve godine pre roka bude prekinut ugovor sa "pumom", jer je verovao da ima bolje rešenje.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Igrači putovali u trenerkama


- Želimo bolje uslove. Sa "Pumom" završavamo 31. decembra 2024. godine. Već pregovaramo sa nekoliko renomiranih proizvođača sportske opreme. Imaćemo novog tehničkog partnera od 1. januara 2025. godine - rekao je Šurbatović samo nekoliko dana pošto se reprezentacija plasirala na EP. 

Tender za opremu

Gensek i Tanjga su potom krajem prošle godine otputovali u Njujork na pregovore sa firmom "kapeli sport", ali se ispostavilo da ništa nisu uradili! I tako je FSS došao u situaciju da se na šest meseci do isteka ugovora sa "pumom" ne zna čije će dresove "orlovi" nositi u predstojećim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026.
Štaviše, FSS je iz sve nemoći 25. marta 2024. raspisao tender za sve zainteresovane da budu tehnički sponzor reprezentacije.
- Naravno da je Šurbatović prigrabio putovanje i otišao da dogovori saradnju, a da nije konsultovao ili poveo sa sobom nekog iz marketinga. I taj posao je uspeo da upropasti. Kad nam istekne ugovor sa "Punom", nećemo imati tehničkog sponzora. Neko drugi iz Saveza mora brzo da reaguje - zaključio je naš izvor. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milan

pre 2 dana

Samo Nike dresovi svi ovi ostali nisu dobri,momci tj. reprezentacije svi koji su nosili puma ili slicne mokri do gole koze sto se i videlo na utakmicama..Nike vrh od dresova...

sledeća vest

Vesti

TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)
Live TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)

U Ukrajinu stigao treći Patriot iz Nemačke. Putin dočekao Orbana u Kremlju. Steže se obruč oko Srbije! Šta stoji iza NATO izviđačkih aktivnosti u našoj zemlji. Na ovu i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Svetislav Lutovac, stručnjak za bezbednost i kontraterorizam i pukovnik Milorad Đošić. Uživo u program putem vajber uključenja javio se novinar i ratni reporter Igor Damnjanović koji je komentarisao trenutnu situaciju na ukrajinskom frontu. Politikolog Andrea Lović javio se uživo u program gde je komentarisao situaciju u Velikoj Britaniji nakon pobede laburista na izborima.

05.07.2024

19:52

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija