• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.T.

09.04.2019

15:58

(VIDEO) GVANGŽU NUDI MITROVIĆU 18.000.000 EVRA GODIŠNJE! Srpski golgeter ima fantastičnu ponudu s istoka!

Fudbal

(VIDEO) GVANGŽU NUDI MITROVIĆU 18.000.000 EVRA GODIŠNJE! Srpski golgeter ima fantastičnu ponudu s istoka!

Podeli vest

Napadač Aleksandar Mitrović mogao bi ovog leta da postane igrač s najvećim transferom i najvećom platom u istoriji srpskog fudbala!


Najtrofejniji kineski klub Gvangžu Evergrande ponudio je Fulamu obeštećenje od 58 miliona evra, a srpskom reprezentativcu nedeljnu platu od 350.000 evra.

MITROVIĆ OVE SEZONE

34 utakmice za Fulam
10 golova
2 asistencije
7 utakmica za reprezentaciju
6 golova
1 asistencija


To znači da bi Mitrović, ako prihvati da se preseli u Kinu, po sezoni zarađivao 18 miliona evra! Naš fudbaler s najvećom platom trenutno je Duško Tošić, koji takođe igra u Gvangžuu, ali za klub Rič end fors i godišnje zarađuje 5,8 miliona evra. Najveće obeštećenje za nekog srpskog fudbalera platio je Mančester junajted, kad je za 44,7 miliona evra doveo Nemanju Matića iz Čelsija.

Mami ga Evropa

Mitrović je trenutno tek 10. na listi najplaćenijih srpskih fudbalera pošto u Fulamu igra za platu od 2,8 miliona evra godišnje. Iako bi na Dalekom istoku obezbedio platu skoro 6,5 puta veću od sadašnje, Mitrović se baš koleba u vezi s ponudom Gvangžua.

TOP 10 GODIŠNJIH PLATA

1. Duško Tošić Gvangžu R&F 8.500.0000 €
2. Nemanja Matić Mančester junajted 7.000.000 €
3. Aleksandar Prijović Al Itihad 6.000.000 €
4. Branislav Ivanović Zenit 4.500.000 €
5. Dušan Tadić 3.700.000 €
6. Luka Milivojević 3.200.000 €
7. Nikola Maksimović 3.100.000 €
8. Sergej Milinković-Savić Lacio 3.000.000 €
9. Aleksandar Kolarov Roma 2.800.000 €
10. Aleksandar Mitrović Fulam 2.800.000 €

- Finansijski bolju ponudu verovatno neće dobiti ni Fulam, ni Mitrović. Problem je što bi Mitar da ostane u Evropi jer je u najboljim godinama, mami ga da još nekoliko godina igra u nekoj od najboljih liga na svetu. Još nema ništa na papiru, ali navodno ga želi Totenhem. Spekuliše se i da bi Vest Hem mogao da mu ponudi da u narednoj sezoni bude prvi špic ekipe. Od pre neki dan se pominje i Milan. Sve su to klubovi i lige atraktivnije od kineske, ali jasno mu je da nigde neće dobiti ni približnu platu kao u Gvangžuu - kaže izvor blizak srpskom napadaču.



Mitrović je ove sezone bio jedna od samo nekoliko svetlih tačaka Fulama, koji će se posle jedne sezone u eliti vratiti u Čempionšip. Srpski napadač je u prvih šest kola Premijer lige dao šest golova, ali je onda u narednih 16 još samo četiri puta pogodio.

 

 

TOP 10 OBEŠTEĆENJA

1. Nemanja Matić 44,7 miliona* (Čelsi - Man. junajted)
2. Savo Milošević 25 miliona (Saragosa - Parma)
3. Lazar Marković 25 miliona (Benfika - Liverpul)
4. Nemanja Matić 25 miliona (Benfika - Čelsi)
5. Aleksandar Kolarov 23,86 miliona (Lacio - Man. siti)
6. Aleksandar Mitrović 20,2 miliona (Njukasl - Fulam)
7. Nikola Maksimović 20 miliona (Torino - Napoli)
8. Aleksandar Mitrović 18,5 miliona (Anderleht - Njukasl)
9. Sergej Milinković-Savić 18 miliona (Genk - Lacio)
10. Darko Kovačević 17 miliona (Real Sosijedad - Juventus)
* sume su u evrima

Momak rođen u Smederevu nije bio strelac u engleskom šampionatu u poslednjih osam utakmica, mada mu golgeterska kriza nimalo nije oborila cenu.

Naprotiv, kako tvrde britanski mediji, Mitrovića od leta u svojim redovima žele Totenhem, Vest Hem, Lester, Sautempton i Everton.

Nije se dokazao

Nekadašnji napadač "karamela" Tim Kejhil, koji radi uglavnom kao konsultant na televiziji Skaj sport, smatra da Everton mora dobro da razmisli pre nego što krene u trku za Mitrovićem.

- Fulam ga je napravio, preporodio. Udahnuli su mu život posle loše epizode u Njukaslu. Istina je da je Mitrović to vratio golovima u Čempionšipu prošle sezone, ali u Premijer ligi nije pružio dovoljno. On je specifičan profil igrača, a takvi moraju dobro da razmisle pre nego što odaberu novi klub - ocenjuje Kejhil.

Partizan navija za Kinu

Fudbalski klub Partizan takođe bi mogao da zaradi od Mitrovićevog transfera, ali samo ako korpulentni napadač napusti Englesku. Crno-belima bi u slučaju da Mitrović ode u Kinu ili Italiju pripalo tri odsto transfera iz fonda solidarnosti. Zbog toga se u Humskoj nadaju da će njihov bivši član odabrati Gvangžu (58 miliona evra) i tako im popuniti kasu za 1,74 miliona evra. Ukoliko Mitrović iz Fulama pređe u neki klub s Ostrva, onda crno-belima neće pripasti deo obeštećenja.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17