• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.09.2019

14:12

(VIDEO) SRBIJA NIJE MRTVA! Murinjo ne otpisuje "orlove" i pored poraza!

Fudbal

(VIDEO) SRBIJA NIJE MRTVA! Murinjo ne otpisuje "orlove" i pored poraza!

Podeli vest

Specijalni gost na utakmici između Srbije i Portugala (4:2) bio je jedan od najvećih trenera današnjice, Žoze Murinjo

I pored poraza "orlova", veruje Portugalc da Srbije može do Evropskog prvenstva.

- Nadam se da mogu. Videćemo, trenutno se tri ekipe bore za dva direktna mesta na završnom turniru. Ova utakmica je bila veoma bitna. Ne znači da je Srbija posle ovog poraza "mrtva“, ali je svakako dovela sebe u tešku situaciju. Portugal je sa ova tri boda korak bliži Evropskom prvenstvu. Veoma interesantna grupa - kazao je za FSS Murinjo. 

IGRA SA LUKSEMBURGOM, A MISLI NA NORVEŠKU! Dmitrović: Šanse da se kvalifikujemo kroz grupu su minimalne!

(VIDEO) FUDBALERI, UGLEDAJTE SE NA ODBOJKAŠICE! Matijašević najavio promene: Nedostaje nam bolja atmosfera!

 

Otkrio je da se redovno čuje sa Dejanom Stankovićem. 

-  Evo, pre pet minuta smo se dopisivali telefonom. Još uvek je na odmoru. Stalno smo u kontaktu, imamo grupu na Vocapu i u njoj su svi osvajači "triplete“. Sjajno se zabavljamo. To su prijatelji za sva vremena i naš odnos je i dan-danas fantastičan.

Kaže da mu je sjajno bilo u Beogradu. 

Igraće se fudbal posle Mesija i Ronalda
 

Šta će se dogoditi sa fudbalom posle Ronalda i Mesija? Utopija ili...

- Ne. Šta je bilo posle Pelea? Šta posle Maradone? Posle Bekenbauera, Ronalda Nazarija, Ronaldinja... i posle Kristijana... i posle Mesija... i posle, i posle, i posle... Fudbal ne poznaje granice. Svakog dana širom sveta rađaju se novi klinci koji će krenuti njihovim stopama.

- Super je, ovde imam mnogo prijatelja. Već šest-sedam godina radim za TOP 11 i zato sam i došao u Beograd. Ovoga puta osećaj je još lepši jer Portugal igra veoma važnu utakmicu u kvalifikacijama.

Za Beograd Portugalca vežu lepe uspomene jer ste upravo odavde počeli pohod na trofej Lige šampiona s Portom.

- Da, da... lepe uspomene. Prvi put sam ovde bio s Barselonom kada smo igrali protiv Crvene zvezde 1996. godine. Posle s Portom protiv Partizana, veoma teška utakmica, bilo je 1:1. Delibašić je dao gol za Partizan. Kasnije smo zablistali protiv Marselja i Real Madrida, otišli dalje.

Nemanja Matić je jedan od Murinjovih omiljenih igrača.

- Nemanja je... pa, Nemanja je Nemanja. Pruža sve ono što se meni dopada kod igrača sredine terena. Daje stabilnost i sigurnost ekipi, uvek bira rešenja koja su u korist tima, igra jednostavno, omogućava ofanzivnim saigračima više slobode za kreaciju, pravi ravnotežu... Da bi ovi igrači napred mogli da izraze svoj talenat, moraju da imaju neku zaštitu. Dakle, moraju da imaju igrača poput Matića iza sebe. Naročito u ovom sistemu koji igra Tumbaković. Sa četiri defanzivca i četiri vezna igrača, s Tadićem, koji je blizu drugog špica, veoma je bitno da na toj poziciji u sredini bude neko ko ume da donese balans.

SRBIJA OSTALA BEZ JOŠ JEDNOG IGRAČA! Ni Tadić ne putuje u Luksemburg

LUKA JOVIĆ NAPUSTIO REPREZENTACIJU! Napadač neće biti na raspolaganju Tumbakoviću za meč sa Luksemburgom!

 

Nije želeo da otkrije kog igrača bi pored Matića voelo da ia u ekipi:

- Ali ja nemam ekipu  - nasmejo se Murinjo i dodao:

- To zavisi od ekipe. U ovom momentu, uopšte ne razmišljam o tome. Tek je septembar, a to je period kada klubovi nisu skloni promenama trenera. Miran sam i uživam u nekim drugim stvarima. Radim ono za šta ranije nisam imao vremena. Putujem, posećujem prijatelje... za mene nema problema.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija