• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

21.09.2019

07:15

ZVEZDA I PARTIZAN MOGU DA PREZIME U EVROPI! Bivši treneri i igrači večitih zadovoljni izdanjima u prvom kolu evrokupova!

Fudbal

ZVEZDA I PARTIZAN MOGU DA PREZIME U EVROPI! Bivši treneri i igrači večitih zadovoljni izdanjima u prvom kolu evrokupova!

Podeli vest

Crvena zvezda i Partizan pokazali su da mogu da se nose s evropskim timovima i imaju lepu šansu da prezime u Evropi, poručuju bivši treneri i igrači večitih!

Mihajlo Pjanović i Milovan Rajevac s crveno-bele strane, a Zoran Milinković i Goran Stevanović s crno-bele, veruju da je srpski klupski fudbal u najboljoj situaciji u poslednjoj deceniji.

Za ponos Srbije

Prvi put u istoriji naša zemlja ima u isto vreme po jedan tim u Ligi šampiona i Ligi Evrope. Bivši golgeter Zvezde Mihajlo Pjanović kaže da su večiti rivali na startu grupne faze dobro odigrali i da je pred njima uspešna jesen.

- Realno, Zvezda nema velike šanse za plasman u osminu finala Lige šampiona. Svi znamo koliko su Bajern Minhen i Totenhem jaki. Zvezdina šansa je da se s grčkim Olimpijakosom bori za treće mesto u grupi i prolazak u Ligu Evrope. S druge strane, Partizan je morao da pobedi Alkmar kod kuće. Crno-beli će se s Holanđanima i Astanom boriti za drugo mesto. S obzirom na to da su obe ekipe došle iz evropskih duela, očekujem tvrd derbi u nedelju - smatra Pjanović.

Bez preterivanja

Ako se bude preterivalo u očekivanjima, neće biti šansi. I jedni i drugi treba da daju sve od sebe
Goran Stevanović

Nekadašnji fudbaler i trener Crvene zvezde Milovan Rajevac očekuje u narednim evropskim izazovima još bolje partije beogradskih velikana.

- Ako dugoročno gledamo, bilo bi sjajno za srpski fudbal kad bi obe ekipe izborile proleće u Evropi. Zvezda je na startu Lige šampiona imala najtežeg rivala. Partizan je igrao ofanzivno, napredovao je dolaskom Save Miloševića. Lepo je videti da Srbija ima dva kluba u Evropi koji igraju fudbal i nadigravaju se s rivalima - naglašava Rajevac.

Bivši trener Partizana Goran Stevanović upozorava da ni Zvezda, ni Partizan ne bi smeli da gledaju mnogo unapred. On kaže da oba tima moraju da napreduju iz meča u meč, jer samo tako mogu do evropskog proleća.

- Crvena zvezda i Partizan moraju baš dobro da se pokažu u Evropi kako bi izborili evropsko proleće. Ima materijala za to. Treba uživati u igrama i jednih i drugih u evrokupovima. Ako bude razmišljanje pošteno, fokusirano na fudbal i na konstantan napredak, onda imaju šanse da prezime. Ako se bude preterivalo u očekivanjima, neće biti šansi. I jedni i drugi treba da idu od utakmice do utakmice, pošteno da daju sve od sebe, pa šta bude - ističe Stevanović.

Neka vidi Evropa

Nekadašnji trener crno-belih Zoran Milinković kaže da večiti pokazuju Evropi da se i na našem prostoru igra kvalitetan fudbal.

- Svi znamo kolike budžete i kakvu infrastrukturu imaju vodeći klubovi sa zapada Evrope. Evropska takmičenja su šansa za Partizan i Crvenu zvezdu da se pokažu u najboljem svetlu. Naš fudbal bi mnogo dobio ako oba tima uspeju da prezime. Sigurno će i predstojeći derbi biti u žiži interesovanja inostranih skauta. Zaista očekujem evropski derbi i nadam se pobedi mog Partizana - zaključuje Milinković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Smrad

pre 4 godine

Bajern ima 35 udaraca na gol, a ovi govore da su dobro igrali. Partizan izvuče jedva remi protiv momčadi sa deset igrača, ali može da prezimi u Evropi. Dajte malo se spustite na zemlju

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija