• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.09.2019

13:48

SKANDAL NA POMOLU! Francuski fudbaleri dopingovani igrali u finalu Svetskog prvenstva?

Fudbal

SKANDAL NA POMOLU! Francuski fudbaleri dopingovani igrali u finalu Svetskog prvenstva?

Podeli vest

Fudbalski reprezentativci Francuske, aktuelnog svetskog šampiona, su pod žestokom optužbom da su pred finale Svetskog prvenstva protiv Hrvatske (4:2) koristili nedozvoljena sredstva, objavila je Svetska antidoping agencija (WADA)

To se prvenstveno odnosi na igrače koji igraju za PSŽ, a prema pisanju svetskih medija oni su koristili sumnjive stimulanse koji su ovom trenutku na granici (ne)dozvoljenog.

WADA je objavila kako su igrači francuskog prvaka uoči utakmica koristili žvakaće gume koje je svojevremeno patentirala američka vojska, a poslednjih godina mogu da se slobodno kupe  na tržištu. Reč je o žvakma bez šećera koje su obogaćene vitaminom B i koje u sebi sadrže 50 miligrama kofeina. Fudbaleri ih koristili petnaestak minuta pre početka utakmice jer je to idealno vreme za apsorpciju stimulansa iz žvakaće gume koji aktiviraju nervni sistem i smanjuju osećaj umora.

(VIDEO) RADONJIĆ IZAZVAO TUČU PA DOBIO ŠAMAR! Ludnica u Marseju, dva bivša Zvezdaša smirivala Srbina, sevali crveni kartoni!

(VIDEO) MRŽNJA DOSTIGLA VRHUNAC! Navijači PSŽ-a vređali Nejmara na najprimitivniji mogući način!

 

Prednost je u tome što kofein iz njih počinje da deluje u organizmu već posle pet minuta, dok kofeinu u energetskim napicima ili kafi treba i do pola sata da počne da deluje. Ove žvakaće gume su se u Francuskoj pojavile pre nekoliko godina, a prvi su počeli da ih koriste igrači Monaka, koji su 2017. postali prvaci Francuske.

Foto: Reuters

 

Kako je istraga napredovala, stigle su i informacije da su francuski reprezentativci na Svetskom prvenstvu 2018. igrali "dopingovani". Iz Francuske je brzo stigao odgovor, a tvrde da WADA ne sprovodi nikakvu istragu nad francuskim fudbalerima zbog navodnog korištenja spornih kofeinskih žvakaćih guma.

- Pa to je ludost. Mislio sam da se neko šali kada su mi kolege prosledile vaše pitanje - rekao je Rafael Rejmond, PR francuske reprezentacije u telefonskom razgovoru za Hinu i dodao:

Foto: APphoto

 

- To nije istina. Nema nikakve istrage niti imamo ikakvih problema s antidoping agencijom. Jedine žvakaće gume koje se koriste u našoj svlačionici jesu one obične koje se mogu kupiti u svakoj trgovini.

Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17