• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.11.2020

11:10

ŽIVA NEMILOSRDNO UDARIO PO "ORLOVIMA"! To su najveći FOLIRANTI! Ja sam igrače VODIO NA PARTIZANSKO GROBLJE!

Fudbal

ŽIVA NEMILOSRDNO UDARIO PO "ORLOVIMA"! To su najveći FOLIRANTI! Ja sam igrače VODIO NA PARTIZANSKO GROBLJE!

Podeli vest

Nekadašnji selektor reprezentacije Jugoslavije Milan Živadinović razočaran je ispadanjem "orlova" u finalu baraža za Evropsko prvenstvo 2021. godine i remijem Srbije protiv Mađarske (1:1)

On je gostujući na TV Prva rekao da su naši fudbaleri protiv Mađara odigrali  "bez krvi, ritma i oštrine" i to opisao kao novi udarac srpskom fudbalu.

- Dosta više foliranja! Ako nema rezultata, dajte malo kritike tim fudbalerima. Pa nisu oni zvezde Madone, da mogu da se ponašaju i bez duela odigraju utakmicu. I što je najgore, vidim ljube se posle utakmice. Pa nije mu Mađar brat, nego protivnik na terenu koji mu je uzeo bod i šanse da mi napravimo nešto - rekao je Živadinović za TV Prva.

Ssmatra da su fudbaleri foliranti.

- Ma kakav fer-plej, pa vi ne znate fudbalere. To su najveći foliranti na svetu. Oni kad treba da uzmu pare, oni su tu, svi profesionalci. Kad nema love, onda se bore za druge stvari. U svakom slučaju ovaj debakl je za razmišljanje. Ne samo naroda. Kad nema rezultata narod razmišlja "kako ćemo dalje". Ne, nego za razmišljanje ljudi iz Fudbalskog saveza.

Foto: Reuters/Bernadett Szabo

 

Kaže da se  protiv Mađarske videlo koliko je Srbija nejedinstvena jer se svaka utakmica "biti ili ne biti" shvata po principu - lako ćemo.

- U savezu vlada ono da je uvek selektor kriv, a da su svi ostali čisti. Vidite, dođu osrednji Mađari koji nisu ni blizu po kvalitetu našoj ekipi. Ali šta, dođu i održe nam lekciju kako se treba boriti. Znanje im je oskudno, na nivou maksimum vrednosti jednog boda i to su odradili.

Podsetio je kako je on pokušavao da pokaže fudbalerima za koga se sve bore kada nose grb nacionalnog tima.

- Kad sam ja vodio reprezentaciju, ja sam ih vodio na groblje partizana blizu Avale i pokazao im i šetao i rekao "ovde su pobijeni naši najbolji sinovi". Vi morate to da vratite. Mislim da su ušli olako i to na neki način sputava naše igrače da budu vrhunski. Ali, glava vam diktira mogućnosti i želje.  Stoput sam rekao igračima: kad vas vidim da sa terena izlazite krvavi i da ne možete da stojite na nogama, znaću da ste se zalagali kako dolikuje svim ljudima koji vole Srbiju. Njihova ljubav prema Srbiji je nikakva. Nemoj da se foliramo i pričamo velike priče. Dva faula nismo napravili! Je l' otišao neko u bolnicu? Niko živ nije otišao.

Foto: Reuters/Bernadett Szabo

 

Kaže da su Nemci primer ekipe gde je kolektivni duh razvijen do tančina, ali i Crvena zvezda.

- Najbolji odraz kako se kolektiv razvija i kako živi je Crvena zvezda, ali to moramo preneti na reprezentaciju. Dvadeset četiri sata ja ih nisam ispuštao iz vidokruga gde su, šta rade i sa kim se druže. Jer uvek imate potencijalne vrednosti svih onih koji ne žele dobro i koji bi da pokvare atmosferu. To neka bude nauk. Ima utakmica sa Rusima i to je šansa da se poprave pred narodom.

- Ne pred sobom, tu su odavno izgubili bitke. Pred narodom pokažite da još vredite. Nemoj da mi vredite preko izjava za novine, pa koliko je dobio od transfera toliko mu je vrednost velika. Novac ode i dođe, to je suština bitisanja u modernom svetu - rekao je Živadinović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
laki

pre 3 godine

Ti znas. Pa Ziva je imao tri puta hacu ekipu, i sta je uradio- nista. A ponasa se hao da je osvajao prvenstvo Evrope u najmanju ruku. Kako Radovan III interpretirajukaze "preterano se..s Ziva".

Stepa

pre 3 godine

A sta je sa kritikom na racun selektora,rukovodstva FSS?Zar ti balvani i oni koji su ih postavili i oni koji ih politicki podrzavaju ne treba da podnesu ostavke i snose posledice posle ove nacionalne bruke?Za koga i zbog cega treba gradjani Srbije da finansiraju izgradnju nacionalnog stadiona u vrednosti od par stotina miliona evra(za sada a kako radovi budu odmicali,visecemo na kraju koliko to kostati)?Za ovu skupinu manekena od igraca i funkcionera?Neka reprezentacija Srbije igra na igralistu FK.Sremcice,premda ne verujem da bi i na tom igralistu napunila tribine.Dajte stoti deo novca predvidjenog za nacionalni stadion,FK klubu Sremcica i imacemo velelepno igraliste i uvek pune tribine.Isto vazi za svako mesto u Srbiji.Inace ova,suluda ideja o izgradnji nacionalnog stadiona je samo pokusaj da se isisaju pare iz budzeta i podele gradjevinskim firmama bliskim vlastima.ITD i ITD....

NEBOJŠA

pre 3 godine

ИМА жива доста тога у праву,ал баш за звезду није.као крвни звездаш много ме нервира ,и код милоја и сад код декија,што играчи играју ко ''балерине'',без чврстине,па и грубости,ако треба,јасно ми је да врхунски зналци играју меканије,ал код нас сви глуме зрх зналце.то је ипак грешка у одгоју фудбалера.већ са рекао да нам је тренерски кадар ,поготово млађих категорија,катастрофалан.па ми 30 година нисмо створили играча који зна''лопте'',а са друге стране ''волине''које правимо (све халфови и задњи везни)нит знају,има их ко од брда а губе сваки контакт са противником или откину ногу и зараде картон

badza

pre 3 godine

Bilo je fudbala i reprezentacije kada si mogao samo posle 27 godina da odeš u inoistrani klub.Sada,posle 19 godina ,kao "fudbalaska zvezda",možeš preko.Iiii ko da igra za reprezentaciju,oni levonogi koje niko nije hteo i napucane "zvezde"iz inostranstva koje samo glume neku veličinu na terenu a ustvari su nula.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17