• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.12.2020

09:36

BRUKA I SRAMOTA! Skandalozan tekst Španaca o lažnoj državi Kosovo!

Fudbal

BRUKA I SRAMOTA! Skandalozan tekst Španaca o lažnoj državi Kosovo!

Podeli vest

Lažna država Kosovo će u kvalifikacijama za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine biti u grupi sa čak tri reprezentacije čije države ne priznaju južnu srpsku pokrajinu kao samostalnu državu

To su Grčka, Gruzija i Španija. Mnogo prašine se podiglo baš zbog Španaca i njihovog slučaja sa Katalonijom i Baskijom, od kojih ova druga želi svoju reprezentaciju.

Sada je u španskim medijima osvanula propagandna priča o reprezentaciji "Kosova", piše Mondo. Posle spekulacija da neće da igraju sa tzv. Kosovom, Španci su brzo promenili ploču. U sramnom tekstu pod naslovom "Kosovo: tim koji nema igrače rođene u nepriznatoj zemlji", španska "Marka" se bavi jednim od protivnika  na putu ka Mundijalu.

Nijedan igrač u timu "Kosova" nije bio rođen u svojoj zemlji. Bar ne u zemlji koja je proglasila nezavisnost 17. februara 2008. godine. Dobar deo igrača je svet ugledao u egzilu, u Švajcarskoj ili Švedskoj. Ostali su na ovaj svet došli u "kosovskim" gradovima, ali kada je ta teritorija pripadala Srbiji ili Jugoslaviji. Moraćemo da sačekamo još nekoliko godina dok ova selekcija ne dobije prvog igrača rođenog u samostalnom Kosovu - navodi se u tekstu "Marke".

Foto: ap photo

Špance čekam meč sa tzv. Kosovom

Šanija ne priznaje lažnu državu, pa je zbog toga još čudnije što se to ne da zaključiti  iz teksta.

- Kosovo zvuči kao rat, egzil i smrt. Već vekovima. Od 15. juna 1389. godine (Španci koriste datum starog kalendara, prim. aut), Otomansko carstvo je slomilo srpskog kneza Lazara Hrebeljanovića. Srbi su postali vazali sultana Murata. Danas, Srbija slavi svoj nacionalni praznik na dan tog poraza, koji je bio početak osinjaka koji nikada nije prestao da bude globalna opasnost.

Španci potom prenose priče reprezentativaca tzv. Kosova, jedna takva je priča Vedata Murićija, igrača rođenog u Prizrenu 1994. godine.

- Prve četiri godine znao je samo za buku kalašnjikova ili rakete i za krike očaja. Po 50 ljudi spavalo je jednom lokalu na kutijama od flaša. Njegova ishrana bili su samo hleb i luk. On se seća srpskih trupa kako dolaze u njegovu kuću i daju njegovoj porodici dva sata da pobegnu pre nego što "izbrišu" celu populaciju - pišu Španci.

Foto: reuters

 

- Alah nas je štitio - rekao je Murići dok se seća koliko je bio blizu granice sa Albanijom.

Tu je i priča Milota Rašice, fudbalera rođenog u Vučitrnu. Navode da je odrastao u Kosovskoj Mitrovici sve dok ga Vitese nije otkrio i pružio mu priliku za početak karijere. Pominju Samira Ujkanija, koji je takođe rođen u Vučitrnu, Valona Berišu, koji je rođen u Malmeu, gde su njegovi roditelji došli iz Podujeva.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran

pre 3 godine

Pa već sam rekao da će igrati...da nešto ne valja ne bi bili u žrebu..uživajte

Penzioner

pre 3 godine

Krenula propaganda za priznanje Kosova! Završiće se priznanjem Baskije i Katalonije!

pera

pre 3 godine

pa pisite i vi o teroristima u spaniji koji im dizu vozove u vazduh kako su to borci za slobodu i kako tesko i nepravedno zive tamo.... ajde malo aktivirajte se... nemojte nikada prvi, ali im uvek vratite milo za drago...

tadija64

pre 3 godine

ne laje kera sela radi,nego sebe radi,ti spanci su (posle engleza) najvise zla naneli mnogim narodima i pootimali ogromna bogatstva,kolonijalna sila,koja je istrebljivala narode,da bi za sebe otimali njihova bogatstva,pitanje trenutka je bilo kada ce pokazati svoje pravo lice....

sledeća vest

Vesti

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija