• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. T.

01.03.2021

14:37

ČISTKA! PIKSI ĆE OTPISATI PETORICU FUDBALERA! Novi selektor sprema korenite promene u ekipi!

Fudbal

ČISTKA! PIKSI ĆE OTPISATI PETORICU FUDBALERA! Novi selektor sprema korenite promene u ekipi!

Podeli vest

Dragan Stojković precrtaće petoricu igrača koji su do sada bili redovni na spisku reprezentacije, a najveće šanse da dobiju šut-kartu trenutno imaju Aleksandar Kolarov, Luka Milivojević, Adem Ljajić, Nikola Maksimović i Nemanja Matić

Novi selektor Srbije Dragan Stojković Piksi skloniće iz reprezentacije barem petoricu igrača koji su do sada bili standardni među "orlovima", saznaje Informer!

Piksi i njegovi budući saradnici, s kojima već nedeljama pravi plan za renoviranje reprezentacije, drže u strogoj tajnosti imena igrača kojima će uručiti zahvalnice za sve što su do sada uradili za nacionalni tim.

Stojković će 5. marta objaviti spisak igrača za prve tri utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. "Orlovi" će borbu za odlazak u Katar 2022. početi 24. marta utakmicom protiv Republike Irske u Beogradu, tri dana kasnije u goste nam dolazi Portugal, a za kraj mini ciklusa Srbija će 30. marta gostovati Azerbejdžanu.

Nepouzdan

Piksi nema razumevanja za potez Kolarova, koji je nekoliko sati pred meč protiv Škotske saopštio da ne može da igra
Izvor Informera

Piksi neće izdajnike

Informeru je s više strana potvrđeno da Stojković sigurno neće zvati dosadašnjeg kapitena Aleksandra Kolarova.

- Piksi nema razumevanja za potez Kolarova, koji je nekoliko sati pred početak utakmice decenije protiv Škotske na "Marakani" saopštio da ne može da igra. On kaže da na takvog igrača nikad ne bi mogao da se osloni, jer bi strahovao da će ga opet "prodati" pred važan meč - kaže Stojkovićev blizak prijatelj.

 

Foto: Starsportphoto

Dragan Stojković Piksi uvodi promene

Poziv čekaju Živković, Račić, Ilić...


Nekoliko mladih srpskih fudbalera odlično igraju poslednjih meseci i čekaju da dobiju poziv u reprezentaciju Srbije. Desno krilo Andrija Živković postigao je za PAOK po gol u poslednja tri kola i potvrdio da je u odličnoj formi. Vezista Uroš Račić je jedan od najboljih igrača Valensije, a pažnju italijanske fudbalske javnosti na sebe je skrenuo mladi Ivan Ilić. Reč je takođe o igraču veznog reda koji nastupa za Veronu na pozajmici iz Mančester sitija. Italijanski mediji saznaju da je menadžer "građana" Pep Gvardiola veoma zadovoljan njegovim nastupima i želi već na kraju sezone da ga vrati u Siti.

Spekulisalo se da bi novi selektor mogao da vrati u ekipu i Nemanju Matića, ali i od toga definitivno nema ništa.

Svi su izgledi da će Piksi podmladiti vezni red, pa više među "orlovima" neće biti mesta ni za Luku Milivojevića.

- Ni njegovim ponašanjem Stojković nije zadovoljan. Bez obzira na to da li je Luka za neke stvari bio u pravu ili ne, Piksi je neko ko insistira na čeličnoj disciplini i traži da prljav veš nikako ne izlazi iz "kuće". Milivojević je u protekle tri godine bio u svađi sa selektorom, njegovim pomoćnicima, javno je iznosio zamerke na račun vodećih ljudi FSS. S druge strane, na poziciji zadnjeg i centralnog veznog Srbija trenutno ima mnogo igrača, mlađih, koji su pritom standardni u jakim ligama. To su Maksimović, Grujić, Gudelj, Lukić, Milinković-Savić... - objašnjava izvor blizak Stojkoviću.

Od reprezentativnog dresa oprostiće se i Adem Ljajić. Ofanzivni vezista nije po Piksijevom ukusu, jer bi igrači zaduženi za kreativnost trebalo da budu Dušan Tadić i Sergej Milinković-Savić, a Ljajić nema brzinu koja bi došla do izražaja na krilnoj poziciji.

 

KO OD "ORLOVA" IMA
NAJVEĆE ŠANSE DA LETI


Aleksandar Kolarov 99%
Nemanja Matić 99%
Luka Milivojević 90%
Adem Ljajić 80%
Nikola Maksimović 60%

Odbrana za glavobolju

Najviše problema Stojković će imati sa odbranom. Poslednja linija Srbije je ionako tanka, neuigrana i karakteristična po tome što olako prima golove. Reprezentacija od povlačenja Antonija Rukavine nije imala klasičnog desnog beka, a prethodni selektor Ljubiša Tumbaković pokušavao je na dva načina da nadomesti taj nedostatak.

Nikola Maksimović je protiv Portugala u Beogradu trebalo da igra na toj poziciji, što se ispostavilo kao totalni promašaj već posle deset minuta utakmice. Kasnije je Ljubiša Tumbaković prešao na formaciju 5-4-1, pa je Darko Lazović pokrivao čitavu desnu stranu.

- Piksi se lomi upravo oko Maksimovića. Razmišlja da li i njega da precrta. Štoper Napolija ume u sedam dana da odigra po jednu sjajnu i očajnu partiju. Takva izdanja imao je i u reprezentaciji, od blistavih do katastrofalnih. Prilično je nepouzdan. Problem je što Srbiji fali kvalitetnih defanzivaca, naročito iskusnih - kaže naš sagovornik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija