• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.T.

06.03.2021

10:03

TELEFON MI SE USIJAO! Petković posle treninga saznao za poziv: Piksi je legenda, čast je i priznanje igrati za Srbiju!

Fudbal

TELEFON MI SE USIJAO! Petković posle treninga saznao za poziv: Piksi je legenda, čast je i priznanje igrati za Srbiju!

Podeli vest

Piksijev poziv me nije iznenadio, jer se svako od nas profesionalnih fudbalera uvek potajno nada da će dobiti poziv da igra za svoju zemlju, kaže Marko Petković u razgovoru za Informer

Novi selektor Srbije Dragan Stojković najavio je da će na spisku igrača za početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo biti iznenađenja, kako zbog izostanka nekih igrača, tako i zbog ukazane šanse nekim novim licima. Ipak, za ogromnu većinu ljubitelja fudbala u Srbiji bilo je neočekivano da se na spisku nađe i desni bek TSC-a.

Piksi ga nije iznenadio

- Telefon mi je usijao u petak od poziva i poruka. Tek posle treninga sam shvatio da sam dobio poziv da igram u reprezentaciju. Naravno da sam bio srećan i ponosan. Da li sam bio iznenađen? Da budem potpuno iskren, svako od nas profesionalnih fudbalera se uvek nada da će dobiti poziv da igra za nacionalni tim. To je najveća čast i veliko priznanje – kaže Petković.

Sa trenerom Mladenom Krstajićem, bivšim selektorom i dugogodišnjim reprezentativcem, nije stigao mnogo da priča o „orlovima“.

Foto: Starsportphoto

Piski nije iznenadio Marka Petkovića

- Šef mi je samo čestitao i rekao da je ponosan na mene, da je ceo klub ponosan što će imati reprezentativca. Nismo stigli više od toga da pričamo, jer se sve dogodilo posle treninga, ali biće prilike ovih dana. Siguran sam da od Krstajića mogu da dobijem mnogo korisnih saveta, baš zbog toga što je bio i u ulozi reprezentativca i u ulozi selektora.

Petković, koji je svojevremeno kao kapiten predvodio mladu reprezentaciju do Evropskog prvenstva i to preko moćne Španije u baražu i potom bio kapiten Crvene zvezde, nije se naigrao fudbala po odlasku s „Marakane“. Odigrao je samo 16 utakmica za Spartak iz Moskve, a pre povratka u srpski fudbal proveo je šest meseci u portugalskoj Tondeli.

Piksi je legenda

- Bilo je uspona i padova u karijeri, ali uvek sam bio pošten prema svom poslu i davao celog sebe. Zato ovaj poziv u reprezentaciju doživljavam kao nagradu za sve što sam prošao i uradio do sad. Bio sam kapiten mlade reprezentacije, već sam dobijao poziv da budem u A timu i upisao sam debi. Ipak, posebna je čast što sam se našao na prvom spisku novog selektora. Dragan Stojković Piksi je jedna od najvećih, ako ne i najveća legenda našeg fudbala i biće zadovoljstvo sarađivati s njim. Da li smo se već čuli? Nismo, niko me iz stručnog štaba reprezentacije nije zvao.

Srbija će kvalifikacije za Svetsko prvenstvo početi u Beogradu protiv Republike Irske 24. marta na „Marakani“, a samo tri dana kasnije na istom stadionu u goste nam dolazi aktuelni prvak Evrope i osvajač Lige nacija – Portugal.

Foto: Starsportphoto

 

Već prve dve utakmice mogle bi da odrede čitav tog kvalifikacija i sudbinu srpske reprezentacije.

- Uvek je početak kvalifikacija važan, jer dobar start daje vetar u leđa za dalje. Važan je svaki bod i da se borimo do kraja. Čekaju nas nezgodni rivali odmah, ali daćemo sve od sebe da bismo ostvarili zacrtani cilj.

Petković je igrao u Portugalu, za Tondelu, i upoznao je mentalitet aktuelnog prvaka Evrope. Činjenicu da je ostalo manje od 100 dana do početka EP, na kojem će „selesao“ braniti titulu, neće umanjiti motiv Kristijana Ronalda i drugova da se dokažu u Beogradu.

- Ma, kakvi. Neće oni olako shvatiti kvalifikacije ili glavama biti na EP. To nema šanse da se desi. Štativše, baš zbog toga što će im ove utakmice biti i svojevrsna priprema za EP siguran sam da će u Beograd dovesti sve raspoložive snage, najjači mogući tim – ističe Petković.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17