• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.04.2021

10:59

IKS FAKTOR! Oni bi mogli da reše derbi! Zvezda je pod pritiskom, Partizan nema šta da izgubi! /ANKETA/

Fudbal

IKS FAKTOR! Oni bi mogli da reše derbi! Zvezda je pod pritiskom, Partizan nema šta da izgubi! /ANKETA/

Podeli vest

Ishod 164. večitog derbija (sreda, 18.00, Arena 1) značajno će odrediti završnicu Superlige

U slučaju pobede Crvene zvezde prvenstvo bi verovatno bilo rešeno, jer bi lider stekao 12 bodova viška osam kola pre kraja.

S druge strane, slavlje crno-belih bi Partizanu vratilo nadu da može do titule. I jedni i drugi izlaze na megdan posle 17 vezanih ligaških slavlja. Milan Dudić, bivši defanzivac Crvene zezde, kaže da to nije odraz kvaliteta, nego slabe lige. 

- To je zato što je naša liga slaba i 90 odsto ekipa ne može ni blizu da priđe Zvezdi i Partizanu. Ne znam ko još u Evropi može da se pohvali sličnim serijama. Voleo bih da neki rani gol „otvori“ meč i da gledamo lepršav duel, međutim, realnije je da rivali budu oprezni, da utakmica bude tvrda i oprezna, da se strpljivo čeka greška protivnika. Iako ima devet bodova više, Zvezda je pod pritiskom što nije dugo pobedila, Partizanu je pobeda bitna za prestiž, satisfakciju za dobar rad trenera Stanojevića koji je uneo disciplinu i približio se Crvenoj zvezdi - rekao je za Novosti Dudić.

 

Foto: Starsportphoto

 


Bivši reprezentativac je prokomentarisao ko bi od fudbalera večitih rivala mogao da skrene pažnju brojnih menadžera koji će biti na "Marakani". 

- U Zvezdi su Ivanić i Katai dvojica igrača koji prave razliku u šampionatu, pa i Evropi. Na tržištu su uvek interesantni mladi igrači, izdvojio bih i Veljka Nikolića od koga bi Zvezda morala da zaradi lep novac. U Partizanu, Marković i Zdjelar imaju kvalitet da igraju u jakim ligama - smatra  Dudić i dodaje:

Anketa

Stanojević ima više iskustva kao trener, ali Stanković ima ambiciju i svestan je da Zvezda ne sme da igra defanzivno, kao u prošlom derbiju. Katai je glavna snaga Zvezde, uz njega Ben, Ivanić i Falčineli. U Partizanu Suma uvek ima inspiraciju u derbiju, pravi razliku. Asano igra odlično, Holender takođe, Marković i Jojić. Tu je snaga crno-belih - uveren je Drulović 

 

Foto: Starsportphoto

 


Dušan Savić se nada da bi domaćin derbija mogao da profitira od prolećne forme Milana Pavkova. 

- Za mene su merila kvaliteta jednog tima Evropa i derbi. Zvezda ima odličnu ekipu i njena prednost mogu da budu prekidi. Partizan u derbiju nema šta da izgubi, može samo da dobije. Ima izražen timski duh i tu se vidi trenerska ruka. U Zvezdi bi Milan Pavkov mogao da bude „iks faktor“, naravno, ako bude igrao. Partizan, takođe, ima fudbalere koji znaju kako se igraju derbiji, posebno povratnike iz inostranstva, Jojića i Obradovića, ali i mlade, željne afirmacije. Suma je nepredvidiv, Zvezdi može da napravi ozbiljan problem -  ističe Savić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amater

pre 3 godine

PRITISAK A RAZLIKA 9 BODOVA..NADAM SE DOBROM DERBIJU PA NEKA POBEDI BOLJI A TO JE CRVENA ZVEZDA.

NEBOJŠA

pre 3 godine

ваш спортски новинае очито је ѕанат пекао у неком спа ентру и по салонима лепоте,јер се у фудбал раѕуме ко марица у ........партиѕан ако иѕгуб губу све.звезда ако изгуби остаје јој 6 бодова вшка ......и титула.изађи из соларијума девојчице

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija