• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M.G.

10.04.2021

09:46

NAJVEĆI DERBI NA SVETU! Real i Barselona u bici za titulu!

Fudbal

NAJVEĆI DERBI NA SVETU! Real i Barselona u bici za titulu!

Podeli vest

Real Madrid u subotu dočekuje Barselonu u 182. okršaju u prvenstvu Španije * Situacija na tabeli veoma je neizvesna, Atletiko prvi sa 66 bodova, Barsa ima 65, a "kraljevi" 63

Vreme je za najveći fudbalski derbi na svetu! Fudbaleri Real Madrida u subotu dočekuju Barselonu u 30. kolu Primere(21.00, Sport klub 1), u utakmici koja bi mogla da odluči ko će biti šampion Španije za sezonu 2020/21 .

Nakon 29 odigranih kola situacija na vrhu tabele je krajnje neizvesna. Prvi je Atletiko Madrid sa 66 bodova, samo jedan manje ima drugoplasirana Barselona, dok je Real treći sa 63. Jasno je da će pobednik narednog "el klasika" dobiti veliko samopouzdanje pred poslednjih osam kola, pa su zbog toga obe ekipe veoma motivisane da dođu do zlata vrednog trijumfa u svom 182. ligaškom okršaju.

KO DAJE GOL



Lionel Mesi (Barselona) 1,72
Karim Benzema (Real Madrid) 2,05
Antoan Grizman (Barselona) 2,20
Marko Asensio (Real Madrid) 3,25
Vinisijus Žunior (Real Madrid) 3,75

Prebogata istorija

Real osim Primere igra i u Ligi šampiona i ima izgledne šanse da se plasira u polufinale, dok je Barselona ispala iz elitnog takmičenja i trofej u La ligi im je imperativ. Madriđani su fantastično tempirali formu i prethodna dva meseca beleže najbolje rezultate.


Njihov najbolji strelac Karim Benzema (33) kaže da jedva čeka početak utakmice s Barselonom.

- Uvek mi je bio san da igram u "el klasiku", to je najveći derbi na svetu i uvek je sjajno biti strelac u takvom meču. Oba kluba imaju prebogatu istoriju i biće to veoma važan duel. Pritisak je ogroman i pre nego što izađete na teren, a možete onda da zamislite kako je igračima na terenu. Mi ćemo pokušati da se izborimo s tim i da uživamo - kaže Benzema.

Foto: AP/Photo

 



Barselona je ove sezone prošla kroz velike probleme. Još od jula traje saga o Lionelu Mesiju, koji će na leto najverovatnije napustiti "Nou kamp". Katalonci su ispali u osmini finala Lige šampiona od PSŽ, ali su istovremeno počeli da pobeđuju u Primeri, pa su došli samo na bod od vodećeg Atletiko
Madrida.

Bez Azara i Ramosa

Supertalentovani vezista Pedri (18) smatra da je vreme da Barselona nakon dve godine savlada Real.

- Biće ovo vrlo važna utakmica zbog onoga što znači navijačima, a i zbog same situacije na tabeli. Dok sam gledao "el klasiko" kao navijač, uvek sam doživljavao emotivno te mečeve. Sad kao igrač suočavam se sa još većim uzbuđenjem. Idemo na tri boda, koja bi nam mnogo značila pred završnicu prvenstva. Oni imaju igrače visokog kvaliteta. Pre svega, to se odnosi na njihov sjajni vezni red, kao i na spektakularnog Karima Benzemu. Ipak, verujem da ćemo se na terenu mi pitati za sve - kaže Pedri.

Foto: AP/Photo

 



Oba tima igraće bez nekoliko važnih igrača. Za Real neće igrati povređeni Eden Azar i Serhio Ramos, kao ni zaraženi Rafael Varan. S druge strane, Barselona će biti bez povređenog Ansua Fatija, a moguće je da se do meča od povrede kolena oporavi Žerar Pike.

Standings provided by SofaScore LiveScore





Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija