• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.05.2021

08:32

VEČITI IMAJU SAMO JEDAN CILJ - TROFEJ! Zvezda za prekid posta i duplu krunu, Partizan za spas!

Fudbal

VEČITI IMAJU SAMO JEDAN CILJ - TROFEJ! Zvezda za prekid posta i duplu krunu, Partizan za spas!

Podeli vest

Crvena zvezda i Partizan sastaju se u meču koji direktno donosi trofej - finale Kupa Srbije na programu je od 19 časova (Arena 1) na stadionu "Rajko Mitić"

Crveno-beli su osvojili prvenstvo i nadaju se da će prvi put od 2007. godine uzeti duplu krunu. S druge strane, Partizan će pokušati da osvoji prvi trofej još od 2019. godine.

Zvezda je tako stigla do četvrte uzastopne titule u Superligi Srbije. Ali, nijednom u prethodne tri godine nije osvojen trofej Kupa, pa će on sada biti apsolutni prioritet na stadionu „Rajko Mitić“.

Poslednji put se dupla kruna slavila na "Marakani“ još 2007. godine kada su tim vodili Dušan Bajević do 10. marta, a zatim Boško Đurovski, dok je predsednik bio Dragan Stojković Piksi, sadašnji selektor naše zemlje.

Strateg Zvezde Dejan Stanković kaže da njegova ekipa spremno dočekuje ovaj meč.

- Svi u klubu očekuju da na pravi način zaokružimo spektakularnu sezonu. Uradićemo sve da tako bude, mada se u derbijima nikad ne zna šta može da se desi. Spremali smo se, nastavili smo dobro da radimo bez obzira što smo titulu osvojili pre nekoliko sedmica. Radili na detaljima i sitnicama. Obično to odlučuje u derbiju, prethodni put je presudio korner. Odmah da vam kažem, apsolutno me ne zanima kako će to da izgleda. Da li će biti ružno ili efikasno? Jedino me zanima da donesem trofej na "Marakanu" - jasan je Stanković.

 

Foto: Starsportphoto

Dejan Stanković


Iznenađenja neće biti, jer se ekipe odlično poznaju. Onaj ko se bude više žrtvovao, izaći će kao pobednik, naglašava Stanković.

- Ubeđen sam da jedni druge ne možemo da iznenadimo. Jednostavno, kad dođe derbi, igra se direktno. Ko bude bio požrtvovaniji, taj će i da pobedi. Pre neki dan navijači su nam priredili proslavu povodom osvajanja titule, verujem da bi to ponovili ako osvojimo Kup. Dobar je to osećaj, doživeti tako nešto u svom gradu. Svaki put kad osetite tako nešto, želite da osvojite još neki trofej - ističe Stanković.

Foto: Starsportphoto

 

Partizanu će ovo biti sedmo uzastopno učešće u finalu, a četiri puta u tim uzastopnim učešćima je osvajao trofeje.  Jedino su Čukarički (1:0) i Vojvodina (4:2 posle penala) uspevali da mu preotmu ovo takmičenje.

Foto: Starsportphoto

Aleksandar Stanojević

Poslednji put su večiti rivali u finalu igrali pre dve sezone, a u sezoni 2012/2013 nijedan beogradski tim nije igrao za trofej – Jagodina je slavila 1:0 protiv Vojvodine. U poslednjih 14 godina, od poslednje duple krune crveno-belih, „parni valjak“ je čak četiri puta uspevao da osvoji oba domaća trofeja, podslednji put pod vođstvom trenera Marka Nikolića u sezoni 2016/2017.

Foto: Starsportphoto

 

Trener Partizana Stanojević uveren je da njegova ekipa ovoga puta može do pehara.

- Nema bolje stvari za nas od završetka sezone utakmicom finala Kupa Srbije protiv Zvezde. To je veliki praznik srpskog fudbala. Presrećan sam što ću biti deo ove velike utakmice. Potpuno smo spremni, motivisani i skoncentrisani na to da ostvarimo dobar rezultat i osvojimo Kup. Želimo da u ovoj završnoj priči damo vrednost svemu što smo dosad radili. Postizali smo mnogo golova, primali najmanje golova, ne znam kad smo imali takvu statistiku. Važno nam je da sada potvrdimo sopstveni kvalitet i u Kupu - obrazlaže Stanojević.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija