• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.05.2021

19:31

UEFA UZVRAĆA UDARAC! "Bogataši" UCENJIVALI, Čeferin ŽESTOKO odbrusio!

Fudbal

UEFA UZVRAĆA UDARAC! "Bogataši" UCENJIVALI, Čeferin ŽESTOKO odbrusio!

Podeli vest

Dok se većina fudbalskog sveta sprema za finale Lige šampiona izmešu Mančester sitija i Čelsija, rat izmešu UEFA i Superlige Evrope ne jenjava

Ideju o Superligi čuvaju Barselona, Real Madrid i Juventus, a tri kluba su izdala i saopštenje tokom prethodne nedelje. To se nije dopalo Aleksadru Čeferinu koji se po kratkom postupku oglasio, a čini se, da više neće trpeti ispade "bogataša"!

- Bilo je teško razumeti šta se dešava u prethodna dva dana, ali je jasno da je cela evropska fudbalska zajednica odabrala stranu. Projekat Superlige je besmislen. Šta rizikuju Juventus, Barselona i Real? Disciplinska komisija UEFA je nazavisan organ, ne znam ni kolike će kazne odrezati, niti kad će ih objaviti. Oduševljava me što pomenuti klubovi javno brane Superligu, a onda vidim da žele da igraju našu Ligu šampiona. Teško je razumeti šta zapravo hoće - rekao je Čeferin.

Foto: reuters

Jasan je po pitanju dijaloga UEFA i Superlige Evrope. 

- Ne. Zato što samo formalno šalju pisma UEFA, isto kao i na adrese preostalih devet klubova koji su ih napustili. Oni ne komuniciraju. Trebalo je da nas pozovu na sastanak. Njihov pristup je čudan - kazao je prvi čovek UEFA. 

Iz Superlige je istupila većina klubova, svi iz Premijer lige, a odani ideju su ostali još Barselona, Real Madrid i Juventus!

Foto: Tanjug/AP

- Oni ne mogu da nas parališu, nikako. Mogu samo sebi da naude. U poređenju sa stotinama drugih, čudno je čitati saopštenja ova tri kluba. Možete da pretpostavite šta misle 244 kluba, članovi ECA. Tri kluba misle da novcem mogu sve da kupe, a to nije odgovarajući pristup. Žele Superligu. Neka je igraju. E, ali onda ne mogu da kažu kako žele da učestvuju u Ligi šampiona. Da li se zbog ovoga plašim novog „slučaja Bosman“. Ne, ovo je drugačije - istakao je Slovenac i nastavio. 

- Bio sam razočaran kad sam čuo za ideju formiranja Superlige. To je bila zavera pojedinih klubova, ali me je na kraju obradovalo sve što se desilo, jer je pomoglo da se razbistri situacija u evropskom fudbalu. Nikad ne reci nikad, međutim, mislim da se ništa slično neće pojaviti kao tema bar narednih deset godina. Svi smo stava da je ono što rade tri preostala kluba šokantno i neprihvatljivo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija