• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.06.2021

16:20

JUVENTUS SE IGRA SA SVOJOM SUDBINOM I LIGOM ŠAMPIONA! Novo ANJELIJEVO saopštenje i nastavak RATA sa UEFA!

Fudbal

JUVENTUS SE IGRA SA SVOJOM SUDBINOM I LIGOM ŠAMPIONA! Novo ANJELIJEVO saopštenje i nastavak RATA sa UEFA!

Podeli vest

Predsednik Juventusa Andrea Anjeli pokazao je tokom proleća da ne zna kada je vreme da odustane

Anjeli je sa pohlepnim vlasnicima najbogatijih klubova Evrope želeo da osnuje Superligu i tako od fudbalske publike otuđi najveće klupsko takmičenje Ligu šampiona. 

Ipak, UEFA je na vreme otkrila puč, timovi iz Premijer lige brzo su odustali, ispratili su ih Inter i Milan, a ideju o Superligi još uvek održavaju Juventus, Real Madrid i Barselona. 

Foto: Tanjug/AP

Iako tokom poslednjih meseci traje rat saopštenjima, UEFA je sve bliža da istera svoje, a velika trojka se opasno kocka sa ozbiljnim kaznama koje prete iz krovne fudbalske asociacije, ali predsednik Juventusa Andrea Anjeli ne odustaje i to bi moglo skupo da ga košta. 

- Iznutra sam probao da promenim sistem evropskih takmičenja godinama, jer su znaci krize bili jasni i pre pandemije. Sistem koncentriše moć, stvara monopol. Superliga nije državni udar nego očajnički pokušaj da se alarmiraju svi, jer ćemo inače potonuti u bankrot - rekao je Anjeli. 

Foto: APphoto

Naravno, prvom čoveku Juventusa se ne dopadaju prednje koje stižu iz UEFA, ali po ko zna koji put ističe da od ideje Superlige neće odustati! 

- Ne možete promeniti fudbal sa takvim ponašanje. Srećom znam da sne misle svi u UEFA tako. Naša želja ostaje ista. Drugi sportovi su imali slične promene i skoro svi su se složili da sistem mora da se menja. Juventus, Real Madrid i Barselona su rešeni da naprave kompletnu reformu takmičenja - zaključio je italijanski biznismen.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17