• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.07.2021

15:20

AUSTRIJANCIMA NIJE PROMAKAO SKANDAL U HRVATSKOJ! Dresovi podsetili na ustaški režim!

Tanjug

Fudbal

AUSTRIJANCIMA NIJE PROMAKAO SKANDAL U HRVATSKOJ! Dresovi podsetili na ustaški režim!

Podeli vest

Reprezentacija Hrvatske je na EURO stigla kao vicešampion sveta, a sa prvenstva otišla bez učešća u četvrtfinalu, a nakon toga su usledili skandali

Dan nakon eliminacije "vatrenih" u osmini finala, otkriveno je da su izabranici Zlatka Dalića na celom šampionatu Starog kontinenta na dresovima nosili ne zastavu Republike Hrvatske, već onu iz doba ustaške Nezavisne Države Hrvatske iz Drugog svetskog rata.

Foto: printscreen/kleinezeitung

 

Skandal nije odjeknuo samo u regionu nego i celoj Evropi.

Tako austrijski "Kleine Zeitung" prenosi kako su hrvatski fudbaleri na Evropskom prvenstvu nosili obeležja koja podsećaju na ustaški pokret.

Problem je u tome što je Hrvatska igrala s grbom s belim poljem, što podseća na ustaški režim, koji je radio s nacističkom Nemačkom tokom Drugog svetskog rata. Hrvatski fudbalski savez već se ogradio od nenamerne i nesrećne greške koja nije na vreme otkrivena te odgovornost prebacio na kompaniju "Sitotisak Decolor" - pišu Austrijanci. 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vucicevic Gay

pre 2 godine

Tolika mrznja prema Hrvatima od ovog vaseg ibmecila Vucicevica se ne moze mjeriti.On je stvarno Mutant. Prije nego obrisete ovu poruku zapitajte se za koga radite.

Vuki

pre 2 godine

Da su osvojili koju medalju, zasladili bi to pesmama ustaše tomsona... nenamerna greška, kako da ne! Znali su oni dobro, al' su mislili da će proći neopaženo.

spasko

pre 2 godine

danas u vestima pored vatikanske velikoimperijalne pedofilije , u najnovijim vestima opet katolicka crkva pocinila masovni genocid nad decom u Kanadi , pa zar nije nacisticka hrvatska i katolicka crkva napravila nacisticku hrvatsku paramilitarnu teroristicku vojsku u Jugoslaviji i pocinila etnicko ciscenje i genocid protiv srpskog stanovnistva , postoje snimci kada hrvatski nacista Franjo Tudjman poziva na genocid nad srbima , gde je tu sud , pravda , zakon i Hag ? Zar je tesko dokazati da su generali JNA nevini ljudi .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija