• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.07.2021

11:39

VAR U SRBIJI PODIGAO PRAŠINU, SUDIJSKI EKSPERT PORUČUJE: Imao je samo dve greške!

Starsportphoto

Fudbal

VAR U SRBIJI PODIGAO PRAŠINU, SUDIJSKI EKSPERT PORUČUJE: Imao je samo dve greške!

Podeli vest

VAR sistem je proradio u Srbiji, a podigla se prašina posle prvog kola Superlige

Iz Zvezde su imali primedbe na suđenje, odnosno zašto se VAR nije oglasio u drugom poluvremenu protiv Vojvodine kada su tražili penal.

Sudija Lukić nije pokazao na belu tačku, nije ni dobio signal iz VAR sobe, a prema rečima sudijskig eksperta  Zdravka Jokića penal nije ni postojao, te otuda i nije bilo potrebno intervenisati. VAR se javlja samo ako se dogodi propust glavnog sudije.

- Molim klubove da imaju strpljenja, kao što imaju strpljenja za svoje igrače. Sudije su vežbale, ovo su prve i nove situacije. Problema je bilo i u drugim zemljama. Mislim da igrači na terenu imaju više razumevanja za sudije nego sami klubovi koji pišu saopštenja - rekao je Jokić.

Na osam utakmica bila su četiri slučaja pregleda snimaka na osnovu čega su sudije promenile svoje prvobitne odluke.

Foto: Starsportphoto

 

- Mora da se shvati da je VAR pomoć sudiji, a ne da donosi odluke pre sudija. Konačnu odluku donosi sudija, a ako je napravio očigledan propust onda ga VAR upozorava. Na dve utakmice VAR nije adekvatno reagovao - rekao je Zdravko Jokić gostujući na TV Arena Sport

Jedna od njih je viđena na meču TSC - Novi Pazar gde je doneta prva i istorijska odluka uz pomoć VAR- a. Nažalost, po rečima Jokića, pogrešna - jer VAR u tom slučaju nije trebalo da poziva glavnog sudiju. Najviše polemika izazvala je utakmica u Subotici gde je, po rečima Jokića, VAR sudija Lazar Lukić bez potrebe intervenisao u situaciji kada je sudija Minaković promenio odluku i dosudio penal za Radnicki.

- Radi se o tome da sudija u momentu gledanja nije procenio prekršaj. VAR interveniše i posle izmena podataka on odlazi do ekrana i duže traje pregled, što nam samo po sebi nalaze da nije čista situacija i da VAR nije trebalo da reaguje. Ovde je VAR smatrao da je bilo gaženje. Jeste bilo, ali je lopta već odigrana. Tu je došlo do kontakta posle inercije. Sudija je pogrešio što je prihvatio odluku VAR-a. Da je odmah dosudio penal,onda bi VAR trebalo da mu kaže da pogleda. A ovde je bilo obrnuto.

Foto: Starsportphoto

 



U Subotici su viđene još dve situacije kada je Minaković gledao VAR - poništen gol Radničkog i penal za Spartak.

- Ovo kod poništenog gola je teška situacija za sudiju, videli smo koliko je i gledana. Ovde je VAR ispravno postupio jer napadač ako i slučajno udari loptu rukom, a ona uđe u gol, pogodak se poništava. Nema potrebe za pisma i saopštenja. Kod penala je malo čudno s obzirom na položaj sudije, da nije uočio ovo povlačenje ispred njega. Ovde je bila dobra VAR odluka, intervenisali su posle propusta sudije. Bilo je dosta povika na VAR u Subotici, kad se sve sabere bile su dve dobre odluke i jedna pogrešna VAR odluka. To je nešto novo za sve.

 

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija