• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.08.2021

13:29

DIREKTOR TAKMIČENJA SUPERLIGE ZA INFORMER! Policija je odlučila da sa stadiona izbaci samo grobare da bi izbegla krvoproliće!

fkpartizan.rs

Fudbal

DIREKTOR TAKMIČENJA SUPERLIGE ZA INFORMER! Policija je odlučila da sa stadiona izbaci samo grobare da bi izbegla krvoproliće!

Podeli vest

Navijači Partizana izbačeni su sinoć sa tribina stadiona u Novom Pazaru odlukom policije, a ne delegata utakmice Radisava Mutavdžića, kaže za Informer Aleksandar Pivić, direktor takmičenja fudbalske Superlige Srbije

Duel Novog Pazara i Partizana više puta je bio prekinut zbog skandaloznog skandiranja navijača oba kluba, a meč je priveden kraju tek nakon što je policija ispraznila tribinu na kojoj su bili navijači iz Beograda.

Pristalice Novog Pazara uzvikivale su "Kosovo je pored Srbije", "Žuta kuća" i "Naser Orić", dok su "grobari" skandirali "Ratko Mladić" i "Nož, žica, Srebrenica".

Sredinom drugog poluvremena igrači domaćih su otišli u svlačionicu, a čelnici kluba saopštili su da neće nastaviti meč ukoliko navijači Partizana ne budu izbačeni sa stadiona. 

Foto: partizan.rs

 



To je i učinjeno, pa je utakmica privedena kraju. Međutim, javnost je ogorčena zbog toga što su sa stadiona sklonjeni samo navijači Partizana, a ne i pristalice domaćeg tima. Pivić kaže da je to učinjeno iz bezbednosnih razloga.

- Prema informacijama koje imam od službenih lica, navijači oba kluba su uzvikivali neprimerene parole, a inicijatori incidenta su bili navijači Partizana. Što se tiče činjenice da su sa stadiona izbačeno samo navijači Partizana, to je bila odluka policije, a ne delegata utakmice. Bezbednosna procena policije bila je da je sigurnije da se isprazni samo tribina s gostujućim navijačima i da se oni autobusima sprovedu van grada. Možete da zamislite šta bi se desilo na ulicama Novog Pazara da je policija navijače oba kluba istovremeno udaljila sa stadiona - objašnjava Pivić. 

Foto: fkpartizan.rs

 


On dodaje da će o incidentu u Novom Pazaru biti sprovedena istraga i da će klubovi biti žestoko kažnjeni.

- Procedura je takva da se delegat meča podnosi izveštaj i na osnovu toga se pokreće disciplinski postupak. Ne možemo da znamo kakve će biti kazne za ovo što se dogodilo u Novom Pazaru dok ne budemo imali sve detalje, ali verujem da će biti oštre. Fudbalski savez Srbije i Zajednica Superlige neće tolerisati ovakvo ponašanje na stadionima u Srbiji - ističe Pivić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 2 godine

opet povladjujete siptarima onda se cudite sto se izivljavaju nad Srbima na kosovu kad to usred \srbije rade Sram vas bilostidite se Srpstva

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija