• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.08.2021

08:19

Kriza jedino udarila na Liverpul! Klop se pita odakle Sitiju, Junajtedu i Čelsiju toliko para za pojačanja!

Fudbal

Kriza jedino udarila na Liverpul! Klop se pita odakle Sitiju, Junajtedu i Čelsiju toliko para za pojačanja!

Podeli vest

U petak veče zakotrljala se lopta prvi put na premijerligaškim terenima, a već danas na teren će favoriti za osvajanje titule

Jedan od timova od kojih se mnogo očekuje je i Liverpul. Iako Redsi nisu bili preterano aktivni tokom leta, tim Jirgena Klopa uvek je među favoritima za najviše domete, a glavno pojačanje za sve u klubu je povratak Virdžila Van Dajka posle godinu dana odsustva zbog teške povrede kolena.

Foto: ap photo

Za razliku od drugih "velikana" sa Ostrva, Liverpul nije bio u situaciji da troškari mnogo bara, na Enfild je stigla kriza prouzrokovana koronavirusom, te su Redsi doveli samo štopera Lajcpiga Ibrahimu Konatea, dok su ostali transferi bili odlazni kako bi se rasteretio budžet kluba. 

Mančester junajted, Čelsi i Mančester siti premašili su devetocifrene brojke kada je reč o pojačanjima, a kako sada stvari stoje tu neće biti kraj kupovinama. Građani su iz Aston Vile doveli Džeka Griliša, Junajted je "pazario" Džejdona Sanča, a potom i Rafaela Varana, dok se među Plavce vratio Romelu Lukaku. 

- Ne znam zaista kako Junajted, Siti, Čelsi ili Pari Sen Žermen mogu toliko da troše. Mi sa njima ne možemo da se poredimo. Očigledno da oni nemaju granica. Mi ih imamo i one su i te kako jasno izražene. Ali uprkos mnogim ograničenjima imali smo uspeha u poslednje dve godine. Nema nam druge, moraćemo da nastavimo na taj način. Liverpul može da troši samo onoliko koliko zaradi. Uvek smo tako radili i radićemo i nadalje - rekao je Jirgen Klop. 

Budući da nisu u prilici da potpisuju ugovore sa novim igračima, na Enfildu su se potrudili da starosedeoci dobiju nove i jače ugovore, te su tokom leta produžetak saradnje potpisali Aleksander Arnold, Van Dajk, Alison i Fabinjo, dok se do kraja meseca očekuje da to učine i Muhamed Salah, Sadio Mane i kapiten Džordan Henderson. 

Foto: Reuters

- Rešićemo to. Nekako ćemo rešiti... Ne sumnjam da ćemo pronaći rešenje - dodao je Jirgen Klop. 

Iako je Klop poslednjih godina bio na udaru kritika zbog toga što se "žalio" da nema para, a u prošlosti je umeo da se otvori za pojačanje, precizne brojke pokazuju uparvo suprotno. Strateg Liverpula je potrošio daleko manje novca od Pepa Gvardiole, Žozea Murinja, Čola Simeonea, Masimilijana Alegrija, Antonija Kontea, Karla Ančelotija, pa čak i Unai Emerija i Ernesta Valverdea!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17