• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Ivan Gajić

14.08.2021

13:52

AKO KASNE PLATE, NEMA FUDBALA! Lalatović ima predlog za SRBIJU i SUPERLIGU!

Fudbal

AKO KASNE PLATE, NEMA FUDBALA! Lalatović ima predlog za SRBIJU i SUPERLIGU!

Podeli vest

Srpski trener Nenad Lalatović spreman je za početak nove epizode u karijeri

Tokom leta je Nenad Lalatović prešao iz Vojvodine u niški Radnički, ali je iz Al Batina stigla "ponuda koja se ne odbija" i srpski strateg je rešio da se preseli u Aziju. 

Lalatović je na klupi Al Batina nasledio sunarodnika Aleksandra Veselinovića, a danas od 17:55 će upisati svoj trenerski debi na klupi arabijskog tima. 

- Prvenstvo u Arabiji je počelo, igrači ovde zarađuju milione, dovode se velika imena, ali postoji disciplina i jasna pravila u organizaciji. Savez ne dozvoljava klubovima da registruju igrače dok ne izmire sve finansijske obaveze i sa tim problemom se susreće većina klubova. Moj klub, ali i pet najvećih imaju neizmirena dugovanja, a Fudbalski savez rigorozan je po tom pitanju što je normalno u 21. veku. Podržavam takvu politiku jer garantuje isplatu zasluženog i zarađenog novca svima. Koliko mi je krivo jer zaostaju isplate, toliko mi je i drago jer ekipa ne mora da razmišlja da li će dobiti svoj novac. Iz ovog razloga današnji debi ću igrati praktično bez pola tima jer nismo mogli da registrujemo osam igrača te su u konkurenciji četiri omladinca. Predsednik kluba i rukovodstvo, svesni okolnosti pružili su nam podršku i istakli da za nas prvenstvo počinje od 2. kola do kada će biti izmirena sva dugovanja. Situacija je specifična, ali se zna red i smatram da tako treba da bude svuda u svetu pa i u Srbiji jer igrač ne može da pruži 100 odsto ako nije primio platu šest meseci - rekao je Lalatović za "Mozzart sport". 

Foto: Starsportphoto

Srpski strateg prvi put će se oprobati u inostranstvu, a evo kakve su prve impresije u Saudijskoj Arabiji. 

- Prihvaćen sam od prvog dana kao da sam ponikao ovde, a i lično se osećam kao da sam odrastao u klubu. Bio sam želja predsednika i to je pokazatelj da je prepoznat moj dosadašnji rad. Doveli smo igrače iz Arabije i tri nova stranca. Cilj koji je postavljen po dolasku je da se Al Batin ne bori za opstanak u aktuelnoj sezoni, odnosno da izbegne prošlogodišnji scenario kada je mogao da sa remijem u poslednjem kolu ispadne iz lige - ističe srpski strateg. 

Nije Lalatović birao igrački kadar već je došao u formiranu celinu, ali doskorašnji trener Radničkog iz Niša ima ambicije da tokom leta dovede pojačanja i to iz Srbije. 

- Imam fenomenalan odnos sa igračima. Sjajna je komunikacija i saradnja, razgovarao sam nedavno sa Fabijom koji je istakao da do sada nije imao ovakav odnos ni sa jednim trenerom. Atmosfera je zista sjajna i zadovoljan sam igračkim kadrom koji imam. U ovom trenutku imamo sedam stranaca što je maksimalan dozvoljeni broj. Naravno, postoje igrači iz Srbije koje bih želeo u svojim redovima, ali ćemo za trensfere morati da sačekamo polusezonu. Dogovor sa upravom je da, ukoliko sve bude teklo po planu, u decembru dovedem dva, tri pojačanja. Naši igrači imaju kvalitet da igraju u Arabiji, a klubovi ovde su finansijski sposobni da ih dovedu, čak i igrače Zvezde i Partizana. Klub može da plati obeštećenje i do dva miliona dolara, dok su najveće plate oko 100.000 - podvukao je on. 

Neizbežna tema bile su i kvalifikacije za evropska takmičenja, a srpski klubovi odigrali su katastrofalno izuzev Partizana koji je preko Sočija izborio prolaz u plej-of. 

- Rezultati nisu dobri za srpski fudbal. Zvezda je imala svoje šanse, ali nije uspela da eliminiše Moldavce. Nisu imali sreće protiv Šerifa, desi se loš dan. Nije na meni da kritikujem ili hvalim, ali želim sreću igračima, Stankoviću i navijačima da naša Zvezda uđe u Ligu Evrope. Ima dobrog trenera, sjajne igrače, navijače i upravu, te zaslužuje minimum plasman u Ligu Evrope - otkriva Lalatović i dodaje. 

Foto: Starsportphoto

- Navijao sam da Partizan prođe i čestitam im iz sveg srca. Čestitam Stanojeviću, preporoio je Paritan, napravio je su dobru atmosferu i odlične rezultate. Čukarički je zbog Galeta Obradovića zasluio da prođe u plej-of, da ostvari zapaženiji rezultat u Evropi. Taj čovek toliko daje fudbalu i napravio je klub za ponos. Gale Obradović je čovek za kojeg nemam dovoljno reči hvale.

Dotakao se potom Lalatović i dešavanja u Vojvodini koja je poražena sa 6:1 u revanšu od LASK-a.

- Vojvodina mi je trenerska majka, kruna na trenersku karijeru u Srbiji. Sa Novosađanima sam osvojio prvi trofej protiv Partizana koji je imao 20 puta veći budžet. Žao mi je što je Vojvodina u takvoj situaciji, da je uprava bila razumnija bila bi drugačija stuacija, ali ne želim da pričam o tome. Takođe, želim da zaštitim kolegu Đorđevića, nije lako jer ima 3-4 struje. Tu sam samo ja mogao da radim, znam kako, zato je Vojvodina igrala u Evropi. Niko ne priča o Standardu koji je bolji od LASK-a i najboljoj utakmici Vojvodine u prethodnih 5-6 godina, ali se mnogo toga promenilo. Politika kluba je takva, ne zameram im iako sam želeo da produžim saradniju, a nije bilo reakcije druge strane - završio je Lalat priču za "Mozzart sport".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17