• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.09.2021

10:40

STOKOVIĆ SPREMA TOTALNU OFANZIVU! Da li ćemo igrati sa dvojicom napadača? Ma možete da očekujete i trojicu!

Fudbal

STOKOVIĆ SPREMA TOTALNU OFANZIVU! Da li ćemo igrati sa dvojicom napadača? Ma možete da očekujete i trojicu!

Podeli vest

Dragan Stojković Piksi kaže da će meč sa Luksemburgom (subota 18.00, Nova S) biti jedan od najtežih u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo

Luksemburg je treći na tabeli kvalifikacione grupe A sa šest bodova, odnosno samo bodom manje od Srbije. Reč je o ekipi koja je pobedila Republiku Irsku u gostima (1:0) i Azerbejdžan kod kuće (2:1), a namučila je i Portugalce na svom terenu (1:3).

Igramo lep fudbal

Srbija je sa "crvenim lavovima" bila u grupi i u kvalifikacijama za prethodno Evropsko prvenstvo i oba puta se namučila da bi došla do pobede (3:1, 3:2). Zato Piksi poziva na oprez.

- Rekao sam da će ovo biti jedan od najtežih mečeva u kvalifikacijama i stojim iza toga. To je poruka za moje igrače. Ova utakmica je u javnosti unapred dobijena, a da bismo pobedili i na terenu, moraćemo da budemo na vrhunskom nivou. Verujem da će tako i biti - naglašava Stojković.

Foto: Starsportphoto©

Svi u napad


Selektor je rekao da već neko vreme u glavi ima startnih 11 za današnji duel, ali nije želeo da otkrije koje će igrače poslati na terenu. Navijače zanima da li će u isto vreme na terenu videti Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića, koji rešetaju u svojim klubovima, ali selektor i na to pitanje izbegava odgovor i samo u šaljivom tonu dodaje:

- Da li ćemo igrati sa dvojicom napadača? Ma možete da očekujete i trojicu. Uvek govorim da smo tim, da gajimo kolektivni duh i nije važno ko je u startnih 11, a ko je na klupi. Igrači to razumeju i ponašaju se u skladu s tim, što me veoma raduje. Važno je da Srbija igra lep fudbal - ističe Piksi.

Stojković kaže da je Luksemburg ekipa koja može Srbiji da napravi problem, ali samo ako "orlovi" to dozvole.

Foto: Starsportphoto©

 


- Poštujem igrače Luksemburga, nisu slučajno osvojili šest bodova. Moj stručni štab i ja smo ih analizirali do detalja. To je ekipa koja može da nam stvori probleme, ali sve će zavisiti od nas - poručuje Piksi.


Očekuje se da u napadu mesto uz Aleksandra Mitrovića zauzme Dušan Vlahović. Od prvog minuta ćemo verovatno videti Darka Lazovića, Milinković Savića, a centralnog vezistu bi trebalo da igra Nemanja  Gudelj, dok će po krilu gotovo izvesno napadati Filip Kostić. Filip Đuričić će verovatno biti prva zamena Tadića, a protiv Katara je plesao po terenu

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

 

Pred navijačima posle 22 meseca

Skoro pune dve godine reprezentacija Srbije nije odigrala utakmicu pred svojom publikom, ali čekanju će danas doći kraj. Dozvoljeno je da tokom meča protiv Luksemburga bude popunjeno 50 kapaciteta stadiona Crvene zvezde. Piksi kaže da će "orlovi" ceniti podršku svakog pojedinca.

Foto: Starsportphoto

 



- Koliko god navijača da dođe, mi ćemo to poštovati, borićemo se za njih i igraćemo za njih. Da li smo vratili poverenje navijača? Mi moramo da ćutimo i mnogo da radimo! Da se borimo. To je formula kako se vraća vera u srpski fudbal i kako da reprezentacija pridobije podršku koja je veoma bitna - kaže Piksi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija