• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.09.2021

14:26

RONALDO JE ZBOG PARA OTIŠAO U JUNAJTED, A NE SITI! Juventus se OGLASIO, Portugalac razočarao sve u klubu!

Tanjug

Fudbal

RONALDO JE ZBOG PARA OTIŠAO U JUNAJTED, A NE SITI! Juventus se OGLASIO, Portugalac razočarao sve u klubu!

Podeli vest

Prošle nedelje završen je letnji prelazni rok u većini evropskih liga

Pravi haos nastao je u finišu prelaznog roka kada su brojni igrači rešili da napuste svoje klubove i to baš pred sam kraj fudbalske pijace. Jedan od njih bio je i Kristijano Ronaldo koji je o želji da ode iz Juventusa čelnike kluba obavestio 28. avgusta, tri dana pred kraj roka. 

Bio je velikan iz Torina u nezgodnoj situaciji da ispunu želju igraču, ali da ne ostane bez ičega. Interesovanje je stiglo samo iz Mančestera, Siti je želeo Ronalda - bez obeštećenja, ali je Junajted došao sa primamljivijom ponudom i vratio Portugalca na Old Traford. 

- Da smo pustili Kristijana Ronalda u drugi klub, konkretno u Mančester Siti, ne bismo dobili ništa na ime obeštećenja. Nije bilo odgovarajućih uslova za taj posao. Junajted se ponašao drugačije, kao klub od tradicije. Nije bilo šanse za drugačiji epilog, imajući u vidu način na koji nam je Kristijano saopštio da želi transfer. Nismo mogli da primoravamo igrača da ostane, kad već nije prepoznavao naš koncept budućnosti - rekao je sportski direktor Juventusa. 

Foto: Tanjug/AP

Sve to je uticalo da se Juventus i Ronaldo raziđu u "ratnim uslovima", odnosno bez ljubavi iako nije trebalo tako da bude, ali su Portugalcu čelnici Stare dame dobrano zamerili način na koji je napustio klub. 

- Poštujemo Ronalda, međutim, delim mišljenje našeg predsednika Andree Anjelija: „Juventusova istorija zasniva se na velikanima, šampionima, velikim trenerima i direktorima, ali je klub iznad svih nas - objasnio je Federiko Čerubini.

Na kraju, Juventus je uspeo da izvuče finksno 15.000.000 evra, a još osam mogu da dobiju ukoliko Ronaldo ispuni sve bonuse u dresu Mančester junajteda. Ipak, u Torinu nisu imali mnogo vremena da pronađu zamenu, ali su uspeli da dovedu Mojza Kena iz Evertona.

- Moram da podsetim da smo u prošlosti morali da plaćamo da bismo se rešili nekih fudbalera. U ovom slučaju, da smo Ronalda pustili u neki drugi klub, ne bismo dobili ništa na ime obeštećenja. Čak smo u sedmici pred početak Serije A, uoči gostovanja Udinezeu, bili sigurno da Portugalac ostaje. Ne želim da budem licemeran i kažem kako je bilo lako nositi se sa novonastalom situacijom 28. avgusta. Svima bi nam bilo lakše i svi bismo bili srećniji da smo mesec dana ranije ušli u čitav proces - podvukao je Čerubini. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija