• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.10.2021

11:26

MATEMATIKA JE NEUMOLJIVA! PARTIZAN je NAJVIŠE doneo SRBIJI!

Starsportphoto

Fudbal

MATEMATIKA JE NEUMOLJIVA! PARTIZAN je NAJVIŠE doneo SRBIJI!

Podeli vest

U 21. veku Partizan je gledajući kroz bodove UEFA koeficijenta, doneo više uspeha srpskom fudbalu od Crvene zvezde

Ne treba previše rukovodiocima večitih rivala da pokrenu hajku jedni na druge. 

Zvezdan Terzić je u izjavi za TV Pančevo pre nekoliko dana rekao da je Crvena zvezda svojim uspesima u poslednjih pet godina doprinela eventualnoj prilici da 2023. godine srpski fudbal u kvalifikacijama za Ligu šampiona pošalje prvaka i viceprvaka prvenstva.

Foto: printscreen

Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde

Nije trebalo previše vremena, da sa druge strane Topčiderskog brda usledi odgovor od strane Ivice Ilieva, koji je istakao da se olako zaboravlja koliko je Partizan svojim partijama doprineo sa početka veka da se srpski fudbal pozitivno pozicionira na UEFA listi. 

Foto: Starsportphoto

 

Medjutim, ako se izadje iz ostrašćenosti koje u svojim izjava iznose oba rukovodioca večitih, uvidja se da su i jedan i drugi u pravu kada ističu zasluge svojih klubova. 

Kad se posmatra celokupan doprinos srpskom fudbalu jasno je da je više vukao Partizan, pošto je u ovom veku od ukupno 310 osvojio 130 bodova, naspram 108 Zvezdinih, dok su ostale bodove doneli Vojvodina, OFK Beograd, Čukarički i Spartak Subotica.

Foto: Starsportphoto

 

Medjutim, s obzirom na način na koji UEFA barata nacionalnim koeficijentima prilikom žreba za kvalifikacije za evropska takmičenja, a on podrazumeva da se posmatraju uspesi timova u isključivo poslednjih pet sezona, uvidja se da je Zvezdan Terzić u pravu kada kaže da je Crvena zvezda barjaktar srpskog fudbala, s obzirom da je aktuelni prvak u pomenutom ciklusu bolji od Partizana 56:31,5.  Ako bi se gledao doprinos u samostalnoj Srbiji, Partizan je bolji. Bez jednog plasmana u Ligu šampiona (2003) i prvog prezimljavanja bilo kog našeg kluba u takmičenjima UEFA 2004/05 bolji je na obračunu minulih 15 sezona! Odnos u bodovima u tom peirodu je 96:83,5, a za tih 15 godina crno-beli su više vukli devet puta, Zvezda pet, a dvaput je doprinos bio identičan.

Činilo se da su mirniji dani u prethodnih meseci na relaciji večitih rivala bili počertak kontinuiteta stabilnih i zdravih rivalskih odnosa, ali izgleda da su ti dani upravo bili isključivo zatišje pred buru, za koju se nadamo da neće previše dugo trajati.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 2 godine

BODOVI SE NE SABIRAJU ZA ZADNJIH 100 GODINA NEGO ZADNJIH 5-6, A TU JE ZVEZDA NEPRIKOSNOVENA. TAKO DA VAM OVO SVE NIČEMU NE SLUŽI.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Čovek bez obraza, srama i stida! Evo ko je Srbin koji je je glasao za prijem samozvanog Kosova u SE!
c

Čovek bez obraza, srama i stida! Evo ko je Srbin koji je je glasao za prijem samozvanog Kosova u SE!

Potpredsednik Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Snježana Novaković Bursać, članica delegacije BiH iz Republike Srpske, oglasila se za RT Balkan iz Strazbura i ocenila da je, po njenom mišljenju, "stav Saše Magazinovića po pitanju glasanja o prijemu tzv. Kosova neprikladan, imajući na umu da vrlo verovatno zna koliko je to pitanje važno i uznemirujuće za srpski narod u celini".

16.04.2024

22:32

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet
Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet

Novi amandman kontroverznog Zakona o nadzoru stranih obaveštajnih službi dramatično proširuje spisak entiteta koji su u obavezi da pomaže Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) u njenim špijunskim praksama, ali o tome jedva da ima reči u medijima

16.04.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija