• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.10.2021

16:13

GROBARI ĆE ZAPENITI! Zvezda je bila narodni tim, a Partizan klub vrha sistema

Starsportphoto©

Fudbal

GROBARI ĆE ZAPENITI! Zvezda je bila narodni tim, a Partizan klub vrha sistema

Podeli vest

Crvena zvezda u četvrtak od 18.45 gostuje Midtjilandu u utakmici trećeg kola Lige Evrope, a danski klub je na svom sajtu na interesantan način svojim navijačima opisao šampiona Srbije

Midtjiland na klupskom sajtu tradiocionalno svoje navijače tekstom upoznaje sa sledećim protivnikom na međunarodnoj sceni, a ovog puta je to Crvena zvezda.

Danci su pisali o velikim uspesima nekadašnjeg šampiona Evrope i sveta, a potom su se dublje osvrnuli na početak istorije crveno-belih.

- Ime Crvena zvezda simbolizovalo je srpski nacionalizam u Jugoslaviji, a klub je brzo postao poznat kao "narodni tim' u Beogradu. To ih prati do danas, pa je klub i dalje neverovatno popularan u Srbiji, a imaju i najveću bazu navijača u ovoj istočnoevropskoj zemlji - navodi se na sajtu Midtjilanda.

Foto: Starsportphoto

Fudbaleri Crvene zvezde proslavljaju gol

Potom se Zvezdin naredni evropski rival osvrnuo i na Partizan.

- Najveći rival Crvene zvezde Beograd je susedni klub Partizan iz Beograda. Rivalstvo istorijski potiče od činjenice da je Crvena zvezda bila 'narodni tim' dok je Partizan bio klub vrha sistema - piše danski klub.

Podsetimo, posle prva dva kola Lige Evrope, Crvena zvezda ima šest bodova, Braga je osvojila tri, a Midtjiland i Ludogorec po jedan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
alekmaric93

pre 2 godine

Koga boli uvo sta ce oni pomisliti i da li ce zapeniti?! Zapenice mozda bolesnici pantic i vuletic. Jel mozda nesto sto su napisali Danci nije istina?

hahaha

pre 2 godine

zasto zapeniti... pa to su cinjenice koje su svima poznate..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija