• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.11.2021

18:24

KLOP MI JE OMILJENI TRENER I U LIVERPULU SAM USPEO! Grujić ZAGRMEO pred duel sa Redsima!

Fudbal

KLOP MI JE OMILJENI TRENER I U LIVERPULU SAM USPEO! Grujić ZAGRMEO pred duel sa Redsima!

Podeli vest

Srpski vezista Marko Grujić glavna je tema engleskih medija pred duel Liverpula i Porta u Ligi šampiona

Jedan od derbija petog kola Lige šampiona biće igran na Enfildu. U sredu će se na kultnom engleskom stadionu sastati Liverpul i Porto, a Redse i Zmajeve vezuje jedan igrač - Marko Grujić.

Srpski fudbaler je kao prvo pojačanje Jirgena Klopa stigao na Enfild iz Crvene zvezde, ali je u crvenom dresu skupio svega 11 mečeva. Većinu vremena je Grujić proveo na pozajmicama, ali ističe da je nemački strateg jedan od najboljih trenera sa kojima je radio. 

- On je jedan od najbitnijih ljudi u karijeri i mnogo mu dugujem. Ja sam njegovo prvo pojačanje u ovom klubu. Nisam puno igrao kod njega, ali mi je jedan od omiljenih trenera. Dao mi je mnogo sjajnih saveta - rekao je Marko Grujić u razgovoru za "Atletik". 

Iako u Liverpulu nije igrao mnogo, srpski vezista ističe da je period proveden u taboru engleskog velikana bio od ogromnog značaja za njegovu dalju karijeru. 

- Rekao bih da je moja karijera u Liverpulu bila uspešna. Ok, ne kada se gleda koliko sam igrao ili tša sam postigao u klubu, ali sam svakako otišao iz Liverpula kao mnogo bolji igrač nego što sam bio kada sam došao. Treneri i pozajmice su mi mnogo pomogle. Puno toga sam naučio od fudbalera Liverpula o tome šta je potrebno da bi se uspelo i da bi ostvario svoj pun potencijal. Profesionalizam i posvećenost su stvari koje sam tamo naučio - objasnio je bivši kapiten Crvene zvezde. 

Foto: Reuters

Grujić već drugu godinu zaredom nastupa za Porto gde je stigao upravo iz Liverpula. Ipak, kada se letos vratio na Enfild očekivao je šansu, ali pošto je nije bilo rešio je da se ponovo pridruži Zmajevima. 

- Kada sam se vratio u Liverpul letos nisam znao šta će se desiti. Moja budućnost nije bila sigurna, ali sam se nadao da će dobiti šansu. Ali onda sam pričao sa asistentom sportskog direktora i on i je rekao da klub misli da je najbolje da u ovom periodu karijere igram stalno, što se neće desiti u Liverpulu. Uživao sam dok sam bio u Portu i svidela mi se ideja da se vratim ovde. Kada su se klubovi dogovorili ja sam dao zeleno svetlo. To je imalo smisla za sve - dodao je reprezentativac Srbije. 

Stameni vezista je odigrao sve mečeve za Porto u grupnoj fazi, ali se njegov tim najlošije pokazao baš protiv Liverpula. Redsi su na Dragau slavili sa 5:1, a Grujić se nada boljem izdanju na Ostrvu. 

- Biće čudno kada se vratim na Enfild kao gostujući igrač. Ali ne mogu da dočekam da stanem na teren i ponovo osetim tu atmosferu. Rezultat 5:1 je bio težak za nas i znam da ćemo sada biti bolji. Pokazali smo svoje pravo lice protiv Atletika i Milana - istakao je on. 

Za kraj, Grujić je progovorio o odnosima sa igračima Liverpula i istakao da je u najboljim odnosom sa Kostasom Cimikasom, ali i da se čuje sa Fabionjom i Virdžilom Van Dajkom. 

- Biće lepo da ih sve vidim ponovo. U kontaktu sam sa Kostasom Cimikasom i vrlo dobro se znamo sa priprema. Srbija i Grčka su blizu, a čujem se i sa Fabinjom i Van Dajkom. Sa Hedersonom sam se ispričao posle utakmice, a sa Jirgenom pre i posle - podvukao je Grujić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17