• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.12.2021

10:56

SRBIJA NADOMAK SNA! Sve oči će biti uprte u Zvezdu i Partizan! Večiti u zajedničkoj misiji!

Starsportphoto

Fudbal

SRBIJA NADOMAK SNA! Sve oči će biti uprte u Zvezdu i Partizan! Večiti u zajedničkoj misiji!

Podeli vest

Srbija je trenutno na 11. mestu na UEFA listi koje donosi direktnog predstavnika u Ligi šampiona od sezone 2023/24 i drugog u kvalifikacijama! U 2022. godini Crvena zvezda i Partizan boriće se i za Srbiju, ne samo za sebe

Naime, Srbija bi imala pet predstavnika u Evropi, a pored dva mesta u Ligi šampiona, treći bi išao direktno u plej-of za Ligu Evrope, četvrti u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, a peti u drugo kolo kvalifikacija za isto takmičenje. 

Partizan je prošao dalje u Ligi konferencija, a naredni rival će mu biti Sparta iz Praga. Crno-beli su doneli dodatna dva boda, jedan za remi i jedan kao bonus za drugoplasiranog u grupi. Potom je Zvezda remijem u Bragi osvojila bod, ogromna četiri bonus boda zahvaljujući osvajanju prvog mesta u grupi i dodatni bod za direktan plasman u osminu finala Lige Evrope. 

Foto: Starsportphoto

 

Srbija ima 31,875 bodova, a Ukrajina na 12. mestu 31.800, a Belgija na 13.mestu 30.600. Pitanje je kakao zadržati 11. poziciju? 

Posle toliko godina na margini evropskog fudbala, srpski klupski fudbal je zahvaljujući večitima konačno oživeo, a navijači bi iz sezone u sezonu mogli da gledaju vrhunski fudbal sa tribina stadiona u Srbiji. 

 

Foto: printscreen

 

Pa, ne bi trebalo da bude teško.  Svi ukrajinski klubovi su eliminisani iz Evrope pa njihov koeficijent neće rasti. S druge strane, ne smoemo da se opsutimo. Preti nam Belgija, koja doduše ima jednog predstavnika Gent koji će igrati u osmini finala LIge šampiona. 

Srbija ima 1.275 bodova ispred Belgije, a da bismo zadržali 11. mesto potrebno je da Gent ne uradi više od Zvezde i Partizana zajedno. Mora da ostvari najmanje četiri pobede, a da naši klubovi ne osvoije ni bod za koeficijent.  

Foto: Starsportphoto

 


 
Inače, plej-of za osminu finala Lige konferencija u kojem igra Partizan ne donosi nikakve bodove. Samo ako prođu dalje, crno-beli mogu da nastave da osvajaju bodove. Svaka pobeda donosi 500 bodova, a remi 250. Ako bi Zvezda prošla u četvrtfinale dobila bi i dodatni bonus od 1.000 bodova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija