• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. T.

28.02.2022

09:40

FUDBALSKI STRUČNJACI SAVETUJU PIKSIJA: Mitar i Vlahović moraju zajedno!

Starsportphoto©

Fudbal

FUDBALSKI STRUČNJACI SAVETUJU PIKSIJA: Mitar i Vlahović moraju zajedno!

Podeli vest

Selektor Dragan Stojković mora da pronađe način da upari Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića, taj tandem bi bio nezaustavljiv, kažu Zoran Filipović i Dragoslav Stepanović

Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović moraju da budu starteri u reprezentaciji Srbije i formacija mora da bude prilagođena njima, smatraju bivši reprezentativci naše zemlje Zoran Filipović i Dragoslav Stepanović! Oni veruju da bi "orlovi" sa dvojicom golgetera bili nezaustavljivi, pogotovo sad kad su i Mitrović i Vlahović u fantastičnoj formi.

Rešetaju nemilice

Mitrović je proteklog vikenda nastavio da rešeta mreže u Čempionšipu i pogotkom protiv Kardifa (1:0) stigao je do 34. prvenstvenog gola u sezoni. Vlahović je bio dvostruki strelac u pobedi Juventusa na gostovanju Empoliju (3:2), a ne zna se koji je gol bio lepši. Sa 20 pogodaka u sezoni ponovo je vodeći strelac Serije A.

Foto: Starsportphoto

 



Stepanović smatra da bi bila prava šteta ostaviti bilo koga od njih dvojice na klupu.

- Kao što je Ajntraht pre nekoliko sezona imao strašan tandem Haler - Jović, uz Rebića, tako vidim i Mitrovića i Vlahovića. Oni su meni rođeni tandem. Mitrović je tu da pokupi svaku loptu, da se zagradi i uputi pas. Niko ne može da ga pomeri kad se on namesti u šesnaestercu. Takav je bio Haler, a Vlahović bi igrao ono što i Jović, s tim da je napadač Juventusa nekoliko puta brži od Jovića. Njegova tehnika i brzina su fantastične i uz dobru desetku, a to je Dušan Tadić, mislim da bi bili strah i trepet za sve rivale - kaže Stepanović.

Dvojica korpulentnih napadača samo su dva puta u prethodnim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo bili starteri u isto vreme. Počeli su meč protiv Republike Irske u Dablinu (1:1) i protiv Luksemburga u gostima (1:0).

Vlahović voli Betmena i "Kuću od papira"

 

Dušan Vlahović bio je gost u emisiji "Izazov 60 sekundi" koja se emituje na Juventusovoj televiziji, a cilj je da za minut odgovori na što više pitanja. Tako smo saznali da srpski reprezentativac od superheroja najviše boli Betmena, da mu je omiljena serija "Kuća od papira", kad bi bio životinja bio bi lav, od hrane mu nikad ne dosadi basmati pirinač, a voleo bi da upozna Majkla Džordana.


Jedan od najboljih golgetera koje je naša zemlja imala, Zoran Filipović, smatra da nema mesta diskusiji da li Mitrović i Vlahović mogu da igraju zajedno u isto vreme.

- Naravno da mogu zajedno, pogotovo u ofanzivnom sistemu koji forsira selektor Dragan Stojković Piksi. U formaciji 3-5-2 ima mesta za obojicu kao predvodnike napada, ali svakako je selektor taj koji donosi konačnu odluku - kaže Filipović.

 

Foto: Starsportphoto©

 

Mnogo se troše

On upozorava da do Svetskog prvenstva u Kataru ima još mnogo, više od devet meseci, a da je pad u formi napadača sasvim normalna stvar.

- Golgeteru nije lako da tokom čitave sezone ili dve godine zaredom održava formu na vrhunskom nivou. Mitrović i Vlahović su sad igrači na koje protivnička odbrana najviše obraća pažnju, mnogo se troše svakog vikenda ili na tri dana, pa je normalno da dođe do pada. Mitrović je iskusan, igra godinama u jakom takmičenju, a Vlahović bi trebalo da se navikne da će u Juventusu igrati pod konstantnim pritiskom - objašnjava Filipović.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17