• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

11.04.2022

13:54

NOVI HAOS U NAJAVI! VAR van funkcije na Zvezdinom meču! Šta ako ne bude radio na "večitom derbiju"?

Starsportphoto

Fudbal

NOVI HAOS U NAJAVI! VAR van funkcije na Zvezdinom meču! Šta ako ne bude radio na "večitom derbiju"?

Podeli vest

Na utakmici između Crvene zvezde i Radničkog iz Kragujevca (4:1) u 30. kolu Superlige Srbije tokom svih 90 minuta nije bila moguća upotreba VAR sistema

Da VAR nije radio na stadionu "Rajko Mitić", potvrdio je za Informer predsednik sudijske komisije Dejan Filipović.

- Istina je, VAR nije radio - potvrdio je za Informer Dejan Filipović i objasnio o čemu se radi:

- Nažalost, imamo problema sa audio uređajem. Imamo sutra sastanak. Ne postoji nikakva zavera, angaživali smo tehničku podršku. Ostaje mi da se nadam da će to biti poslednji problem u prolećnom delu sezone.

Pre početak utakmice klubovi su obavešteni da VAR ne radi.

- Po pravilu i u slučaju da VAR ne radi utakmica mora da se odigra. Obaveste se kapiteni ekipa. Tako je bilo i u ovom slučaju.  Moraju da igrahu, čak i ako imaju nešto protiv toga. To je samo pomoćna tehnologija. To nije obavezujuće. Napravili smo neke korake ka otklanjaju problema. Ovde se radi isključivo o tehnici. Nesrećan sam što se sve ovo sada dešava. 

Nada se predsednik Sudijske komisije da će sve biti u redi za 167. večiti derbi koji je na programu u subotu (18.00) na stadionu Rajko Mitić.

Foto: Starsportphoto

Dejan Filipović

- Problem nije vezan za stadion Rajko Mitić. Preduzeli smo korake, ako se danas tokom utakmica pojave problemi ne bi bilo dobro. Sutra imamo sastanaka, biće duplirana oprema. Nažalost nemamo duplu opremu uvek, ali s obzirom na to da je to jedina utakmica, biće duplirana. Sve bi trebalo da bude u redu za derbi.

Šta ako VAR u subotu ne bude radio? Trener Partizana Aleksandar Stanojević pre nekoliko nedelja rekao je da neće da igra utakmice bez VAR sistema.

- Odluku o tome će doneti organi koje rukovode takmičenjem. To već nema veze sa Sudijskom komisijom - istakao je Filipović.

Foto: Starsportphoto

 

Podsećamo, na utamici između Partizana i Čukaričkog (0:0) u 10. minutu sudija Novak Simović je Kovačeviću umesto crvenog pokazao samo žuti karton, kada je kao poslednji igrač odbrane, na 30 metara od svog gola, oborio Rikarda. 

Saša Ilić je posle meča rekao da je njegov igrač zaslužio crveni karton, a dan kasnije je ostao bez posla, nije više trener Čukaričkog.

 

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija