• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.05.2022

22:14

"MASNO" JE ZARAĐIVAO! Rajola ostavio bogatstvo, milione...

Fudbal

"MASNO" JE ZARAĐIVAO! Rajola ostavio bogatstvo, milione...

Podeli vest

Najpoznatiji svetski fudbalski agent Mino Rajola preminuo je u subotu

Rajola je preminuo dva dana nakon što su italijanski mediji "unapred" objavili netačnu vest. Kontroverzni 54-godišnjak brinuo se o karijerama brojnih zvezda, poput Zlatana Ibrahimovića, Erlinga Halanda i Pola Pogbe, a na svim je transferima masno zarađivao.

Samo je na transferu Pola Pogbe 2016. iz Juventusa u Mančester junajted od 105 miliona evra sebi u džep stavio  25 miliona. 

Transfer Erlinga Halanda otezao se upravo zbog Rajoline provizije koja ga je činila znatno skupljim od 75 miliona izlazne klauzule. Ispregovarao je transfere vredne više od 800 miliona evra.

Radio je na poslovima vrednima stotine miliona evra, a obično je uzimao 10 osto provizije. Ali često i pet odsto provizije na marketinške ugovore. Prema podacima Forbsa iz 2020. godine, ispregovarao je transfere u vrednosti većoj od 800 miliona evra, a od tada je ta brojka još rasla.

Foto: Reuters

Mino Rajola ostavio veliko bogatstvo

Brojni su mediji ovih dana kalkulirali o njegovoj ukupnoj vrednosti, a prema najrelevantnijim podacima, ona iznosi oko 85 miliona evra. Nema sumnje da bi premašila 100 miliona, da je transfe Halanda priveo kraju.

- Na prvom sastanku, izvukao je neke komadiće papira i rekao da su to sjajni igrači sa sjajnom statistikom. Pisalo je: Andrij Ševčenko, 25 utakmica i 23 gola. Pipo Inzagi, 27 utakmica i 25 golova. Bobo Vijeri, 24 utakmice i 23 gola. Zlatan Ibrahimović, 21 utakmica i četiri gola. Rekao je: 'Kako ja da te prodam, kada imaš ovakvu statistiku?'. Verovao sam u sebe i rekao sam mu da mi on ne bi ni bio potreban da imam statistiku kao nabrojani igrači, da bi me čak i majka mogla prodati s takvom statistikom. Pa zato što nemam statistiku tražim agenta. Mino se samo nasmejao - prisetio se Zlatan Ibrahimović, koji bio na smarti uz Rajolu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17