• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.05.2022

12:03

PIKSI UĆUTKAO ITALIJANE: Vlahović je veliki napadač, teško ga je oterati u svlačionicu! Navijam da Sergej pređe u Juve!

Starsportphoto

Fudbal

PIKSI UĆUTKAO ITALIJANE: Vlahović je veliki napadač, teško ga je oterati u svlačionicu! Navijam da Sergej pređe u Juve!

Podeli vest

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković je u intervjuu za "Tutosport" govorio o Dušanu Vlahoviću. Sergeju Milinković Saviću, Orlovima, Siniši Mihajloviću

Dušan Vlahović trpi kritike jer nije u sjajnoj formi, a legendarni Piksi je imao šta da im poruči! Stojković je u intervjuu za "Tutosport" rekao da uopšte nije zabrinut zbog nešto slabijeg golgeterskog učinka Vlahovića.

Vlahović je veliki napadač

 

- Niti sam zabrinut, niti bi neko trebalo da se nervira zbog Dušana. Gledam sve Juventusove utakmice i mogu reći da Vlahović igra veoma dobro. Nije moguće dati gol baš u svakom kolu. U ovom trenutku za njega je najvažnije da ostane miran, ne misli o golovima, jer će sigurno doći. Veliki napadači tako funkcionišu, žive za trenutak kad će zatresti mrežu. Igrao sam u Marselju sa Žan Pjerom Papenom, osvajačem Zlatne lopte i svaki put kad bi se utakmica završila, bez obzira na ishod, unervozio bi se ako ne bi bio strelac. Čim budem video Dušana, ispričaću mu još neke anegdote vezane za Papena - slikovit je Piksi u opširnom intervjuu Tutosportu.

Na rimskom Olimpiku Juventus igra  protiv Intera za jedini trofej koji mu je na raspolaganju ove sezone.

Foto: reuters

Dušan Vlahović je veliki napadač

- Verujte mi: Vlahović će Interu dati gol! Finale je važan događaj za ovakvu Juventusovu sezonu, ali iznad svega i za Dušana, koji će dati sve od sebe da sa crno-belima podigne prvi pehar.

- Alegrija često kritikuju, ali je jedan od najboljih trenera u Italiji. Vlahović ima samo 22 godine. Mlad je, doveden za 70.000.000 evra, centarfor je velikog kluba i na njemu je veliki pritisak. Prirodno je što mora da nađe ravnotežu u timu za njega. Veliki posao odrađuje za ekipu, a iz iskustva znam da se na treninzima nikad ne zadovoljava. Vlahović ima glavu i ponašanje tridesetogodišnjaka, a ne momka koji je tek prešao granicu od 20 godina. Na kraju treninga je teško oterati ga u svlačionicu. Šutira iz svih pozicija, puca penale, izvodi slobodnjake, svašta proba. Uvek! Neće dečko da ode sa terena.

Juve nema Sinišu

Juventus ne daje golove iz slobodnog udarca. Zna selektor u čemu je problem. 

- Juve ne postiže golove iz slobodnjaka, jer nema Sinišu Mihajlovića, on je bio broj jedan… Mnogo volim Sinišu i uvek sam uz njega - istakao je Stojković jasno stavivši do znanja da je uz šefa stručnog štaba Bolonje i u teškim trenucima kakvi su poslednjih sedmica.

Vanja je golman Srbije

Selektor Stojković je pričao i o Vanji Milinković Saviću, koji nema sigurno mesto na golu Torina, ali će ga i pored toga biti u reprezentaciji.

- On jeste i biće golman nacionalne selekcije. Da li bi trebalo da promeni klub? Možda je bolje da ponovo bude starter u Torinu, gde imamo već jednog našeg fudbalera koji igra odlično. Saša Lukić je sazreo i postao je kompletan kao igrač veznog reda i nije slučajno da je on jedan od stubova reprezentacije Srbije. Ne bi me iznenadilo da neki veliki klub pokuša da ga angažuje ovog leta, na fudbalskoj pijaci sve je moguće.

Sergej je za Juventus

Možda Sergej Milinković Savić hoće iz Lacija, ali mu ne dozvoljava Klaudio Lotito, kaže da je odbio ponudu vrednu 140.000.000 evra.

- Bilo bi dobro da ga vidim u Juventusu, pre svega usled činjenica da je Vlahović već u Torinu. I meni bi bilo lakše, pratio bih samo jednu utakmicu kako bih ih video obojicu. Šalu na stranu, Sergej je stvarno savršen fudbaler za Alegrijev tim. Juventusu nedostaje vezista kao što je Milinković Savić. Ima stas, daje golove, asistira, dobro poznaje Seriju A. Navijam da pređe u Juve, ali se ne pitam. To očigledno moraju da reše Anjeli i Lotito.

 

Foto: Tanjug/AP

Sergej Milinković Savić je igrač za Juventus

 

Pitali su Italijani Piksija i za Nikolu Milenković.

Milenković može da igra svuda, jer je mnogo jak. Ono što će biti presudno je želja i volja Nikole i Fiorentine.

Stojković je odveo Srbiju na Svetsko Prvenstvo u Kataru.

- Već je velika stvar što smo se kvalifikovali. Zamislite, mi idemo u Katarm a Italija, prvak Evrope – ne. Jedna stvar je sigurna: nećemo promeniti naš pristup i igru. Na Mundijalu ćemo igrati napadački, odnosno ono što zovemo fudbal-spektakl pa ćemo videti kako ćemo proći. Sve je moguće.

 

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija