• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.05.2022

18:16

U NOVOM PAZARU SE NADAJU ČUDU NA MARAKANI! Siviću meč sa Zvezdom nije EKSKURZIJA!

Fudbal

U NOVOM PAZARU SE NADAJU ČUDU NA MARAKANI! Siviću meč sa Zvezdom nije EKSKURZIJA!

Podeli vest

Fudbaleri Novog Pazara u polufinalu Kupa Srbije gostuju Crvenoj zvezdi na stadionu "Rajko Mitić", a u timu sa Jošanice nadaju se iznenađenju

Trener Pazaraca Tomislav Sivić izjavio je da predstojeće polufinale Kupa Srbije protiv Crvene zvezde predstavlja zasluženu nagradu za njegove igrače, ali da odlazak u Beograd nije ekskurzija.

- Možda nije realno da pričamo kako ćemo da pobedimo najbolju domaću ekipu, ali nije nemoguće. Kup i manjim klubovima ostavlja nadu u podvig. U formi smo i idemo da odigramo dobro. Poštujemo Crvenu zvezdu, koja je u najboljem ritmu i daje četiri, pet golova po utakmici. Hoćemo da popravimo sliku od prošlog puta, kada smo bili na nekom početku. Brzo smo primili golove u Beogradu i delovali nemoćno - rekao je Sivić.

On je ocenio da je Crvena zvezda institucija na ovim prostorima, naglasio da je poštuje koliko i klub koji predvodi, ali da je prilično kompetentan da veruje u mogućnost iznenađenja.

- Ne bih trošio reči o svetskom prvaku i našem najtrofejnijem klubu, koji dobro igra i ima kvalitetan tim. Vodi ih proslavljeni trener, koji je takodje institucija. Ne znam šta bih još dodao. Poštujemo ih jednako kao i nas. Igramo dobro, a videćmo koliko je to dovoljno za Crvenu zvezdu. Idemo da se nadigravamo i da pokušamo da ostvarimo podvig. Lično, pravio sam slične podvige nekoliko puta - naveo je Sivić.

Pazarci gostuju Crvenoj zvezdi između važne pobede nad Metalcem u Gornjem Milanovcu (3:0) i još jedne bitne utakmice u borbi za opstanak u Superligi Srbije protiv Radnika na svom stadionu.

- Najvažnija je prva sledeća utakmica, iako je i u nedelju moranje. Imamo dovoljno vremena i igrača da sutra sastavimo kvalitetan tim. Ibrahim Mustafa nema pravo nastupa jer je na pozajmici upravo iz Crvene zvezde. Hvala im na tome, mnogo nam je pomogao. Mustafa Mujezinović je povredjen i verujem da će se oporaviti do Radnika, a Luka Ratković ima kartone. Ostali su tu i čekaju šansu - konstatovao je Tomislav Sivić.

Foto: Starsportphoto

Seku Sanogo i Stefan Lončar u duelu

Vezni fudbaler Stefan Lončar, koji je ove sezone odograo najviše minuta za tim Novog Pazara ističe da je njegova ekipa sveža i spremna za Crvenu zvezdu.

- Imamo pravo da se nadamo. Znamo šta je Crvena zvezda, ali se svakako nećemo predati. Daćemo sve od sebe da se pokažemo u što boljem svetlu. Podigli smo se u poslednjem periodu, igramo dobro. Oni možda igraju i bolje od nas, ali ćemo se potruditi da im pokvarimo planove - najavio je Lončar.

Novi Pazar je ove sezone dva puta gubio od Crvene zvezde u prvenstvu, kao domaćin rezultatom 0:4 i u Beogradu sa 0:5.

- Ne smemo da primamo jeftine golove i da kapituliramo u prvih 10 ili 20 minuta. Oni igraju svoju igru i čekaju da otvore protivnika. Moramo u tome da ih sprečimo jer posle toga mogu da udju u nervozu. Ako uspemo to da uradimo, njima onda postaje teže, a nama lakše - istakao je Lončar.

U drugom polufinalu u sredu od 16.30 u Beogradu igraju Partizan i Vojvodina, a pehar u kupu brani Zvezda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija