• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.05.2022

11:46

KRAJ SAGE, RUSKI TAJKUN PRODAO ČELSI! Umesto Abramoviča dolazi novi milijarder!

Fudbal

KRAJ SAGE, RUSKI TAJKUN PRODAO ČELSI! Umesto Abramoviča dolazi novi milijarder!

Podeli vest

Gotovo je! Fudbalski klub Čelsi zvanično je prodat, Roman Abramović više nije vlasnik "plavaca"

Konzorcijum Boeli-Klirlejk, koji je pristao da kupi Čelsi za 5,33 milijardi dolara ranije ovog meseca, prošao direktorski test kroz koji prolaze svi vlasnici premijerligaša.

Britanske vlasti dobile su pravne garancije da vlasnik Čelsija Roman Abramovič neće imati koristi od prodaje kluba. Prihod od prodaje ide na zamrznuti račin koji kontroliše britanska vlada.

- Čelsi može da potvrdi da je postignut konačan i definitivan sporazum da se klub proda Todu Behliju/Klirlejk kapitalu. Očekuje se da se transakcija završi u ponedeljak. Klub će tada objaviti dodatne informacije - navodi se u saopštenju.

Foto: AP/Photo

Roman Abramovič više nije vlasnik Čelsija

Osim u Velikoj Britaniji, Abramoviču su uvedene sankcije Evropske unije, a pošto ima portugalski pasoš, prodaju su odobrile i portugalske vlasti. Abramovič će posle 19 godina prestati da bude vlasnik Čelsija, koji je za to vreme osvojio 21 trofej, uključujući i pet titula Premijer lige i dve Lige šampiona.

Uskoro opširnije... 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija