• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.06.2022

08:20 >> 14:17

TRANSFERI (24.JUN)! MADRIĐANI KRENULI PO KAPITALCA! Žezus korak od Arsenala! Filips novi Građanin!

Pixabay

Fudbal

TRANSFERI (24.JUN)! MADRIĐANI KRENULI PO KAPITALCA! Žezus korak od Arsenala! Filips novi Građanin!

Podeli vest

Budite uz Informer.rs i uživo pratite najnovija dešavanja u letnjem prelaznom roku

U Italiji, Nemačkoj Engleskoj  i Španiji prelazni rok traje do 1. septembra, dok u Francuskoj traje do 31. avgusta.  Svi klubovi će ipak moći da dovode slobodne igrače i nakon 1. septembra, odnosno one koji nisu vezani ni za jedan klub. 

Pažljivo i detaljno ćemo pratiti  i obaveštavati vas o svemu što se dešava tokom predstojećeg na letnjoj fudbalskoj pijaci.

Nema sumnje, biće i Srbi ovog leta u centru pažnje, Luka Jović, Sergej Milinković-Savić, Filip Kostić, Aleksandar Mitrović...

23:50 - Bivši mladi reprezentativac Nemačke i doskorašnji igrač Herte, Eduard Leven novi je član Sent Luis Sitija. Herta će od člana MLS lige inkasirati milion evra.

 

 

23:20 - Milan želi Hakima Zijeha iz Čelsija, njegova primanja na Stamford Bridžu iznose 6.000.000 evra po sezoni.

23:00 - Bajer iz Leverkuzena je na pragu dovođena Sema Edozija, tinejdžera iz Mančester Sitija.

22:25 - Maurisio Poketino neće oprostiti ni evro upravi PSŽ-a, koja pokušava da ubedi Argentinca da pristane na manji dug.
Bivši trener Totenhema, ipak, ne odstupa od 15.000.000 evra, koliko mu sleduje.

Foto: Reuters

Maurisio Poketino

Kristof Galtije samo čeka razlaz Pari Sen Žermena sa Maurisijom Poketinom kako bi uneo kofere na Park Prinčeva, međutim argentinski stručnjak ne želi da oprosti PSŽ-u ni cent. Zahteva tačno 15.000.000 evra.

22:10 - Iako se najavljivalo da bi Luis Suarez posle više od deset godina mogao da se vrati u Ajaks, uprava Kopljanika saopštila je da nije zainteresovana za urugvajskog reprezentativca.

21:50 - Marokanac Zakarija Abuklal je potpisao za francuski Tuluz. Krilni fudbaler je prethodne sezone igrao za AZ Alkmar, ali je sada napustio Holanđane iako mu je ugovor važio još godinu dana.

21:40 - Ejdan Megidi je novi fudbaler Hibernijana, što je klub iz Edinburga potvrdio na društvenim mrežama.

 

 

21:30 - Atletiko Madrid je krenuo u napad na Ektora Beljerina iz Arsenala. 

21:00 - Danas su premijerligaši aktivni, pa je posle Njukasla i Sitija, na red došao i Brajton.

 

 

Galebovi su blizu promocije Sajmona Adingre, doskorašnjem krilu Nordsjelanda. Danci će od ovog transfera zaraditi 8.000.000 evra, čime će postaviti četvrti rekord u istoriji, pošto je za veći novac prodao samo Mohameda Kudusa, Kamaldina Sulemanea i Emrea Mora.

20:42 - Arsenal je veoma blizu da završi transfer Gabrijela Žezusa! Tobdžije su spremne da za napadača Mančester Sitija plate 50.000.000 funti, odnosno, 58.000.000 evra i očekuje se ubrzo zvaničan prelazak Brazilca na Emirejts.

 

 

20:09 - Premijerligaš Njukasl i francuski Lil su se dogovorili o prelasku Svena Botmana na Sent Džejms park.

Iako je Šveđanin želeo da bude novi igrač Milana, Rosoneri su "izvisili" u ovom transferu, a Holanđanin će za 40.000.000 evra pojačati redove Svraka.

19:30 - Vejn Runi više nije menadžer Derbi Kauntija. Legendarni as napustio je klupu Ovnova, što je i klub potvrdio na zvaničnom portalu. Opširnije OVDE.

Foto: Reuters

Vejn Runi

19:00 - Mančester Siti i Lids su postigli dogovor o prelasku Kalvina Filipsa sa Eland rouda na Etihad!

Transfer reprezentativca Engleske koštao je Građane 49.000.000 evra fiksno i 3.500.000 kroz bonuse za ovog igrača.

 

 

18:35 - Višestruki šampion Švajcarske Bazel predstavio je novo pojačanje.

 

 

Švajcarski velikan angažovao je Zekija Amduia (21) iz Lozane, a ovaj fudbaler će u dogledno vreme postati član A selekcije Sajdžija.

18:15 - AZ Alkmar je završio još jedan transfer. Dres Holanđana zadužio je napadač Jens Odgor, koji stiže iz Sasuola.

 

 

Danac je potpisao ugovor na pet godina sa Alkmarom, dok će Italijani inkasirati 4.000.000 evra. Time su Zelei u minusu, obzirom, da su istog igrača doveli pre četiri sezone iz Intera za pet miliona evropskih novčanica.

17:55 - Po završetku sezone Endiju Kerolu istekao je ugovor sa Vest Bromvič Albionom, ali 33-godišnji napadač ne razmišlja o penziji, a neće uspeti da potpiše za Briž! Engleski mediji pišu da svojevremeno najskuplji britanski fudbaler nije prošao lekarske preglede u šampionu Belgije. Ni fizičke, ni psihološke.

Foto: AP/Photo

 

17:28 - Fabricio Romano tvrdi da će prelazak Divoka Origija u Milan biti ozvaničen tokom sledeće nedelje. 

17:04 - Legendarni Martin Stekelenburg će braniti u 40. godini života i produžio je ugovor sa Ajaksom do sledećeg leta!

 

 

16:55 - Turski mediji pišu da je pozajmica Vuta Veghorsta u Bešiktaš  iz Barnlija gotova stvar, ali da se istovremeno radi i na pozajmici Harisa Seferovića iz Benfike.

16:40 - Malme je veoma blizu angažovanja veziste Radničkog iz Niša, Stefana Mitrovića. Mladi reprezentativac Srbije je blistao prošle sezone na Čairu i sa 10 postignutih golova i dve asistencije zapao je za oko Šveđanima, koji ga hoće po svaku cenu.

Foto: Starsportphoto

Stefan Mitrović

16:00 - Fulam želi da dovede vezistu Glazgov Rendžersa Džoa Ariba (25).

15:40 - Nigerijac Taivo Avonji nastavlja karijeru u Notingem Forestu! Novi član Premijer lige vratio se u englesku elitu posle 23 godine, a Šumari su aktivirali klauzulu od 20.000.000 evra za sada već bivšeg napadača Union Berlina.

 

 

Osim njega, Šumari su završili i golmana za sledeću sezonu, angažovali su na pozajmicu Dina Hendersona iz Mančester junajteda.

15:11 - Novinar Marke Mario Kortegana najavio je još tri odlaska iz Reala u narednim danima. Kortegana tvrdi da će klub napustiti Marko Asensio, Dani Sebaljos i Luka Jović.

15:06 - Italijanski mediji pišu da je sve dogovoreno oko prelaska odličnog čuvara mreže Kaljarija Alesija Kranja u Moncu. Prvo sledi pozajmica, a potom i ugovor koji će biti na snazi do 2026.godine. Bivši golman Kaljarija imaće godišnju platu od 1.200.000 evra.

14:51 - Žoržinjo Wajnaldum nije zadovoljan nakon što je napustio Liverpol da bi kao slobodan igrač prošle godine prešao u PSŽ. Nezadovoljan je statusom u Parizu i traži novi klub, a u Premijer ligi se pojavilo nekoliko kandidata. Reč je o Evertonu, Lester sitiju, Vuverhemptonu i Vest Hemu.

14:14 - Kadizu je stiglo prvo pojačanje za novu sezonu. On je bivši igrač Midtjilanda, a  prošlu sezonu proveo je na pozajmici u Kasimpaši. Stigao je kao slobodan igrač i potpisao ugovor do leta 2026. godine.

 

 

 

 

14:01 - Sin sportskog direktora Bajerna Hasana Sailhamidžića, Nik(19), postpisao je novi ugovor sa Bajernom do 2025.godine. Mladi Salihamidžić će odmah na pozajmicu koja će trajati 18 meseci. Igraće u MLS ligi za Vankuver.

 

 

 

 

13:56 - Sky piše da Mančester siti dovodi golmana Stefana Ortegu (29), koji je prošle sezone branio za Arminiju Bielefeld. Ortega je bio jedan od najboljih pojedinaca ekipe koja je ispala u drugu ligu. Primio je 59 golova u 35 utakmica, ali je svojim obranama često spašavao Arminiju i težih poraza. Ortegu je želeo dovesti i novi bundesligaš Šallke, međutim, Nemac se odlučio za odlazak u plavi deo Mančestera. Tamo će biti rezerva Brazilcu Edersonu.

13:51 - Iskusni italijanski defanzivac Domeniko Krišito raskinuo je ugovor sa Đenovom i potpisao ugovor na dve godine sa Torontom. Krišito je u tri mandata odigrao 274 utakmice, poslednjih sezona bio je i kapiten Đenovljan za koje je postigao 34 gola, a prošle sezone je sa njima ispao u Seriju B, što je bila inicijalna kapisla za odlazak.

 

 

 

 

13:21 - Alfredo Morelos je na meti mnogih klubova a poslednja u nizu pominjala se Sevilja, ali bivši golgeter Rendžersa, Kris Bojd, veruje da je klub iz Glazgova u dobroj situaciji i da ne mora da prodaje svog golgetera.

13:18 - Napredak sve čini kako bi doveo dva Zvezdina bisera. "Čarapanima" su na radaru Vladimir Lučić i Nikola Stanković. Ali, moraće u Kruševcu da sačekaju odluku Dejana Stankovića da li raćuna na ove mlade igrače.

13:01 - Mario Pašalić mogao bi da se vrati u Milan za koji je igrao od 2016. do 2017. godine kao pozajmljeni igrač Čelsija. Čelnici Milana zainteresovani su za njegov transfer, a Kalčomerkato piše da je jedina prepreka i dalje nejasna finansijska struktura letnjeg prelaznog roka kad je u pitanju Milan koji odnedavno ima nove vlasnike.

12:57 - Novinar Rudi Galeti javlja da Real Madrid sprema spektakularan posao kojim bi isprao gorak ukus koji mu je ostao nakon što nije uspio dovesti ni Klijana Mbapea ni Erlinga Halanda ovog leta. Florentino Perez navodno je spreman krenuti po Son Heung-Mina iz Totenhema, a visina obeštećenja još uvek nije poznata.

Foto: Tanjug

So Heung Min

12:32 -  Levante nastavlja da se rasipa. Posle Hosea Luisa Moralesa, iz kluba najverovatnije odlazi i srpski internacionalac Nemanja Radoja. Za njegove usluge zainteresovan je Espanjol.

11:57 -  Viljareal je potpisao ugovor sa Hoseom Luisom Moralesom, koji je pružao odlične partije za Levante u prethodnim sezonama, ali je razlog odlaska ispadanje u Segundu ekipe iz predgrađa Valensije.

 

 

 

 

11:53 - Milan Šrkinijar pristao je da ode iz Intera u Pari Sen Žermen. Sveci su već ponudili 60.000.000 evra, ali Inter ne odustaje od traženih 80.000.000 evra.

11:50 - Juventus je zainteresovan za Nikola Zaniola iz Rome, ali "Vučica" je tvrd orah. Iako još uvek nisu dogovorili produžetak saradnje sa italijanskim reprezentativcem, oni traže 65.000.000 evra. Postoji i opcija da Juvetus plati 25.000.000 evra i u Romu pošalje Artura ili Mekenija.

11:44 - Real Madrid je ima u planu supertalentovanog napadača Botafoga Mateusa Nasimenta, kojeg mediji već proglašavaju naslednikom  Karima Benzeme. Da je Real ozbiljan po pitanju Nasimenta govori i to što je mladi Brazilac izašao na naslovnoj strani "AS-a" . Otkupna klauzula je 50.000.000 evra.

 

 

 

 

10:47 - Barselona je obnovila interesovanje za dovođenje Edinsona Kavanija. Urugvajski napadač trenutno nema klub nakon što mu je istekao ugovor s Mančester junajtedom.

Foto: reuters

Edinson Kavani

10:44 - Italijanski novinar Đanluka Di Marko tvrdi da Notinghem Forest i Fulam razmatraju dovođenje Mojsea Kina iz Evertona. Italijanski reprezentativac u Evertonu se nije naigrao fudbala, pa je prosleđivan na pozajmice u PSŽ i Juventus pa bi rado promenio sredinu. U klub gde će biti standardan.

10:41- Milan želi da dovede Žordana Veredua iz Rome na koga Murinjo ne računa. Rosoneri su spremni d izdvoje 14.000.000 evra za veznog igrača. Francuz je prošle sezone bio u senci Brajana Kristantea. 

09:59 - Nagađalo se da bi mogla da "pukne bomba" prelaznog roka i da Kristijano Ronaldo pređe u Bajern. Međutim došao je Sadio Mane na "Alijac arenu" i kako tvrde ugledni nemački mediji od dolaska Porttugalca u Bavarsku nema ništa!

 

Foto: Tanjug/AP

Kristijano Ronaldo
 

09:56 - Lajpcig je zainteresiran za dovođenje Edsona Alvareza (24) iz Ajaksa. Holandski velikan za ovog igrača traži 30.000.000 evra, ali i ističe da za meksičkog zadnjeg veznog igrača postoji interes klubova iz Premijer lige.

09:51 - Radnički iz Kragujevca se ozbiljno pojačava!  Novi član superligaša sa Čika Dače postao je Damjan Krajišnik koji dolazi iz Metalca. Pored veznog reda Radnički je pojačao i poslednju liniju. U Kragujevac je stigao i štoper Filip Ivanović iz albanskog šampiona, ekipe Teute.

09:46 - Katalonski Sport piše da će igrač Lidsa Rafinja odbiti ponude Arsenala i Totenhema jer ofanzivac premijerligaša želi isključivo u Barselonu.  

09:12 - Pre 10 godina Endi Kerol bio je najskuplji igrač u istorii engleskog fudbala kada je dolazio u Liverpul. Od tada mu je karijera u padu od kad se nije našao na "Enfildu". Trenutno je slobodan igrač, a za njega je interesovanje pokazao Klub Briž prenosi Dejli Mejl.  

08:28 - Njukasl je potpisao Nika Poupa iz Barnlija, i zvanično potvrdio transfer. Ugovor je potpisan na četiri godine. Prestavljanje je bilo zanimljivo!

 

 

 

 

08:20 - Mančester junajted je poslao ponudu za veznjaka Barselone Frenkija de Jonga vrednu 65.000.000, javlja španska  Marka.  Barselona je odbila ovu ponudu, i ne žele da pregovaraju ispod ponude od 75 miliona evropskih novčanica, a oko bonusa bi mogli pregovarati.

08:20- Uživo uz portal Informer.rs pratite dešavanja na letnjoj fudbalskoj pijaci! Šta se događalo tokom jučerašnjeg dana možete videti - OVDE!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija