• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.06.2022

16:51

NIKOLA LAZETIĆ NEMA DILEMU: TOTALNA DOMINACIJA U REGIONU! Vratili smo ugled našem reprezentativnom fudbalu!

fss.rs

Fudbal

NIKOLA LAZETIĆ NEMA DILEMU: TOTALNA DOMINACIJA U REGIONU! Vratili smo ugled našem reprezentativnom fudbalu!

Podeli vest

Fudbalska Srbija ne pamti da je u jednom ciklusu videla zajedno mlađe selekcije Srbije (U17 i U19) na Prvenstvu Evrope, a posle skoro sedam godina i promena u sportskom sektoru FSS nacija je ponovo mogla da bude uz kadete i omladince koji su se izborili za završnicu kontinentalnog takmičenja

Zabeležen je veliki uspeh, a posle svega sledi analiza ostvarenog od strane Nikole Lazetića, direktora mlađih selekcija FSS.

Na sajtu FSS prenesen je integralno, direktan i otvoren stav da se Srbija definitivno vratila na mapu najboljih mlađih selekcija Evrope, ali Lazetić ističe da ima još mnogo prostora za napredak koji podrazumeva i napad na evropsku titulu i plasman omladinaca na Prvenstvo sveta. 

Foto: fss.rs

 

Izveštaj za javnost Nikole Lazetića, direktora mlađih selekcija FSS:

POZITIVNE STVARI

Posle 30 godina smo uspeli da se kvalifikujemo na TRI završna turnira ( A selekcija , U/19 i U/17 selekcija )

U/17 selekcija na čelu sa Krivokapićem završila kao 3. u Evropi u IZRAELU
U/17 selekcija ostvarila najveći uspeh u istoriji našeg fudbala u tom uzrastu

Imali smo najboljeg strelca Evrope za igrače do 17 godina, Jovana Miloševića

Foto: fss.rs

 

Jedina smo reprezentacija u Evropi, uz Francusku i Italiju, koja je bila u završnici U17 među četiri, a u U19 među osam. Mnoge selekcije iz fudbalski daleko razvijenijih zemalja nisu bile ni na jedno od dva najveća takmičenja U17 i U19 ili su pak bili samo na jedno Evropsko prvenstvo

U/19 selekcija  završila kao 7. u Evropi u SLOVAČKOJ

Daleko smo bolje rezultate ostvarili od mnogih fudbalskih sila na Evropskom prvenstvu sa obe selekcije

Totalna dominacija u Regionu sa svim selekcijama FSS

Selekcija U/19 je generacija 2003 , ali nama GRO igrača čine igrači 2004. što nas čini jedinom takvom selekcijom od svih u Evropi. To nam daje nadu da od juna ta generacija može da podigne lestvicu i osvoji krov Evrope

Sa ova dva EVROPSKA PRVENSTVA vratili smo ugled našem reprezentativnom fudbalu ali i dobili dve generacije igrača koje će iznedriti mnogo A REPREZENTATIVACA

Dobili smo U RADOVANU KRIVOKAPIĆU TRENERA ZA VELIKA DELA, izdigao se i napredovao mnogo . Na njega možemo da računamo u budućnosti za VELIKE STVARI

Promovisali smo mnogo mlađih igrača u starijim selekcijama , koji će biti nosioci predstojećih kvalifikacija sa svojim godištem . Imaju dragoceno iskustvo sada

Neke igrače smo u ovom procesu odstranili zbog kršenja discipline , i time stavili jasno do znanja svakom BUDUĆEM REPREZENTATIVCU da je odnos prema GRBU, DRŽAVI I SAIGRAČU SVETINjA. Odabrali smo put kojim želimo da idemo i pokazali pravac svima .

USPELI  smo da napravimo sistem u kome se zna ko šta radi , znači SELEKTOR sam bira igrače. Tačka! Mislim da se razumemo. Nekada će biti više ispeha , nekada manje , ali namera će uvek biti časna i poštena. Grešićemo ali isključivo SPORTSKI .

Uspeli smo mnogo igrača iz dijaspore da privolimo da se odreknu igranja za neke druge države , i sa velim ponosom su igrali za Srbiju i najglasnije pevali HIMNU SRBIJE

IMAMO SNOVE . Verujemo u njih i borićemo se da ih ostvarimo. Na dobrom smo putu.

Foto: fss.rs

 

NEGATIVNE STVARI

U/21 selekcija totalno podbacila .

U/21 selekcija ima mnogo talentovanih igrača  koji ne igraju u svojim klubovima i to pravi problem i direktno utiče na rezultate te selekcije . MORAMO REŠITI PITANjE BONUS IGRAČA U SUPER LIGI , kako bi pomogli U/21 selekciji . BONUS U SUPER LIGI JE SADA 2001 godište a pravo da igra za U/21 ima(ju) 2002 i mlađi . Što znači da bonus igrač nema pravo da igra za U/21 selekciju . ZATIM , PRAVILO BONUSA OD JEDNOG IGRAČA DA MORA IGRA SUPER LIGU , nam napravi takvu situaciju da ZVEZDA , PARTIZAN , ČUKARIČKI I VOJVODINA podignu po 4-5 najtalentovanijih omladinaca u prvi tim , ali igra samo jedan bonus igrač. Time su direktno ugrožena deca i ne igraju najbolji omladinci SRBIJE jer samo treniraju sa prvim timom . To moramo da rešimo pod hitno kako bi U/21 selekcija bila konkurentna i kako bi mogli da pomognemo toj TALENTOVANOJ deci u svom procesu napredovanja usled prelaska iz juniorskog u seniorski fudbal.

U/19 je na prvenstvu Evrope zbog povreda igrala bez TRI velika bisera ( KABIĆ i BRAĆA MITULjIKIĆI ) . Oni su bili standardni igrači te selekcije i kao takvi su nam donosili VELIKI kvalitet u igri na predhodnim utakmicama .

U/19 selekcija je ostala bez selektora koji je podneo NEOPOZIVU ostavku 10 dana pred završni turnir u HOLANDIJI.
U/19 selekcija je igrala dva turnira u 15 dana ( zbog situacije u Ukrajini pomerene kvalifikacije za jun, svi ostali igrali u martu) i imala je 6 neverovatno teških utakmica, dok su sve ostale selekcije imale pripreme za Evropsko prvenstvo i nisu imale nikave utakmice pred sam turnir.

U/19 selekcija bez obzira na osvojeno 7. mesto u Evropi ( ispred ŠPANIJE, HOLANDIJE , NEMAČKE , PORTUGALA ITD ) je mogla i MORALA VIŠE. Moramo biti iskreni i gledati stvari realno. Jedan gol nas je delio od još jednog uspeha. Gol protiv IZRAELA ILI GOL PROTIV AUSTRIJE nas je vodio na SVETSKO PRVENSTVO. Ta generacija bez obzira na FANTASTIČAN USPEH koji je napravila , MOGLA JE  I MORALA TO DA OSTVARI . Uradićemo detaljne analize i videti zašto nam je IZMAKLO svetsko prvenstvo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!
Politika

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!

Svedok Ramiz Ćerići, koji je bio zapovednik bataljona u 121. brigadi tzv. OVK u operatinoj zoni Paštrik, potvrdio je danas na suđenju bivšim liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašimu Tačiju, Jakupu Krasnićiju, Redžepu Seljimiju i Kadriju Veseljiju pred Specijalizovanim sudom u Hagu da je "OVK imala imala jedinstven lanac komande na čelu sa Glavnim štabom".

23.04.2024

18:29

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija