• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.07.2022

10:21

OTAC I SIN TUŽILI FSS! Sud u Lozani donosi odluku o sudbini Tončeva!

Fudbal

OTAC I SIN TUŽILI FSS! Sud u Lozani donosi odluku o sudbini Tončeva!

Podeli vest

Novica i Stanislav Tončev tužili FSS Sudu za sportsku arbitražu u Lozani zbog drakonskih kazni za ulazak u sudijsku svlačionicu

Ne prestaje rat Novice Tončeva sa aktuelnom rukovodstvom Fudbalskog saveza Srbije! Juče se i Sud u Lozani bavio srpskom fudbalskom problematikom, pravima i odnosima na relaciji Surdulica – Beograd.

Tončev je tužio FSS Sudu za sportsku arbitražu u Lozani i zajedno sa sinom Stanislavom koji je izdržao šestomesečnu kaznu, rešio je da presavije tabak- saznaje Sportski žurnal!

Podsetimo, on je kažnjen devetomesečnom zabranom vršenja funkcija u fudbalu zbog ulaska u sudijsku svlačionicu u poluvremenu utakmice Radnik – TSC (2:1).

Foto: Starsportphoto

 

On smatra da je Disciplinska komisija FSS izricanjem maksimalne kazne bila tendenciozna, Novica Tončev je ceo slučaj internacionalizovao pa je sud u Lozani juče saslušao svedoke iz Srbije. Na spisku potencijalnih svedoka bili su sedmorica Srba.!

Arbitri sa pomenute utakmice Dejan Trifković (glavni sudija), Bojan Banović (prvi pomoćnik) i Aleksandar Živković (četvrti sudija) pozvani su kao svedoci FSS, a Novica i Stanislav Tončev za svoje svedoke izabrali su Dušana Mrakića (smenjeni član IO FSS), Ninoslava Spasića (Posmatrač suđenja, bio i predsednik Sudijske organizacije FS RiS), Bobana Stamenkovića (komesara za bezbednost Radnika) i Miloša Mitrovića, delegata utakmice…

Foto: Starsportphoto

 

Sud je za video poziv svakog svedoka odredio po 30 minuta, ali je odbio da sasluša dvojicu svedoka! Dušan Mrakić, smenjeni član Izvršnog odbora FSS odbijen je kao nekompetentan jer nije ni prisustvovao utakmici Radnik -  TSC, a Ninoslav Spasić koji je i sam takođe tužio FSS eliminisan je jer “zbog tužbe protiv FSS ima interes da svedoči protiv FSS”.  Tončeve je zastupao advokat Mićo Pejović, a Zoran Damjanović – srpsku fudbalsku federaciju. Proces je počeo u 9,00 a završio se u 14,30 s tridesetominutnom pauzom za ručak u 13 časova.

Poznato je da FIFA i UEFA najstrože zabranjuju ulazak u sudijsku svlačionicu, a liniju propisa moraju da prate i nacionalne federacije, pa bi Novica i Stanislav Tončev, morali su da budu kažnjeni bez obzira što ih svedočenje arbitara pred disciplinskim organima FSS nije teretilo za drsko i nedolično ponašanje. Novica i Stanislav Tončev uplatili su po 13.000 švajcarskih franaka redovne takse CAS-u za tužbu protiv FSS, kao i troškove advokata po 15.000 evra! U slučaju da Sud u Lozani presudi u korist Tončeva i poništi kaznu Disciplinskog sudije FSS, pored plaćanja svih troškova čelnici srpske kuće fudbala suočiće se sa još jednom neprijatnošću: kandidaturom Novice Tončeva za predsednika FSS na predstojećim izborima. CAS međutim može i da potvrdi već izrečenu kaznu disciplinskih organa FSS, ali i da naloži ponovni sudski proces.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav
Politika

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav

Ambasador Ruske federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je večeras da bi Rezolucija o Srebrenici mogla da otvori "Pandorinu kutiju", ali i da je veoma važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio prisutan danas na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o šestomesečnom izveštaju Unmika o situaciji na Kosovu i Metohiji.

22.04.2024

23:44

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Navijači Zvezde i Partizana osuđeni na uslovne kazne! Jednom određen pritvor, a evo ko je sklopio nagodbu!
Hronika

Navijači Zvezde i Partizana osuđeni na uslovne kazne! Jednom određen pritvor, a evo ko je sklopio nagodbu!

Povodom događaja od 20. aprila 2024. godine kada je kod Vukovog spomenika došlo do tuče između navijača FK „Crvena Zvezda“ i FK „Partizan“, po nalogu dežurng javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje u trajanju od 48 sati prema 46 lica za koje postoji osnov sumnje da su učinila krivično delo Nasilničko ponašanje iz člana 344 Krivičnog zakonika.

22.04.2024

18:34

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20