• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.08.2022

10:06 >> 11:05

HAOS U DOHI PRED MUNDIJAL! Radnici ŠTRAJKUJU, VLADA ih DEPORTUJE! Britanci se pobunili zbog LJUDSKIH PRAVA!

Tanjug

Fudbal

HAOS U DOHI PRED MUNDIJAL! Radnici ŠTRAJKUJU, VLADA ih DEPORTUJE! Britanci se pobunili zbog LJUDSKIH PRAVA!

Podeli vest

Izuzetno nestabilna situacija u Kataru utiče na atmosferu pred početak Svetskog prvenstva

Tačno 90 dana ostalo je do početka Svetskog prvenstva u Kataru, a situacija se ne smiruje pred Mundijal. Po pisanju svetskih medija katarska Vlada u ponedeljak je deportovala sve radnike iz Indije zbog organizovanja profesta protiv neisplaćenih dnevnica na izgradnji stadiona! 

Protesti su počeli ovog meseca u Dohi, a najmanje 60 radnika ih je započeto. Navodno, neki od radnika nisu bili plaćeni po sedam meseci i sve je eskaliralo zatvaranjem saobraćaja ispred kompanije "Al Bandari", prenosi britanska organizacija za ljudska prava. 

- Razgovarali smo sa radnicima koji su protestovali, a jedan od njih je deportovan u Nepal. Potvrdio nam je da su ga vratili kući. Ima ih još iz Nepala, ali i iz Indije, Egipta i Filipina - rekao je Mustafa Kadri iz Ekuidema. 

Foto: Tanjug/AP

Kako prenosi "AFP", katarska Vlada se nedavno obračunala sa protestom, a brojni od randika koji su učestvovali u protestu 14. avgusta su privedeni. Ipak, niko se od zvaničnika nije oglasio sve do nedelje. Tada je saopšteno da je više demonstranata privedeno zbog kršenja zakona o javnoj bezbednosti. 

Vlada Katara navodi i da je manjinski broj demonstranata koji su mirno protestvovali zbog neisplaćenih dnevnica u procesu deportacije. Ipak, detaljnih informacija o broju radnika nema. Ministarstvo rada je saopštilo da se plate redovno isplaćuju, te da je "Al Bandarija" u prošlosti imala određenih problema sa kašnjenjem. 

Zbog neprijatne situacije u Kataru na udaru se našla i FIFA. Brojne svetske organizacije za ljudska prava pozvali su FIFA da se bori protiv organizatora Svetskog prvenstva, te da radnicima isplati zaostala dugovanja. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
VamTam

pre 1 godinu

Britanci se bune zbog kršenja ljudskih prava ? Ne postoji pravo po kom oni nisu urinirali i sad im je kao stalo do drugog sveta???

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17