• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

29.08.2022

14:17

DEBI DERBI! MILOJEVIĆ I PETRIĆ PRVI PUT ŠEFOVI! Šta to znači za Zvezdu i Partizan? PLUS, MINUS - TEŠKO NJIMA!

printscreen

Fudbal

DEBI DERBI! MILOJEVIĆ I PETRIĆ PRVI PUT ŠEFOVI! Šta to znači za Zvezdu i Partizan? PLUS, MINUS - TEŠKO NJIMA!

Podeli vest

U sredu igraju Partizan i Zvezda! Pred nama je 168. večiti derbi, koji bi mogao da bude još jedan od onih "istorijskih". Ljute rivale predvodiće sa klupe dvojica debitanata: Gordan Petrić i Miloš Milojević.

Šta to može da znači za klub iz Humske i crveno-bele? I jedni i drugi su u avgustu prvo ostali bez trenera, a onda ga ekspresno dobili. 

Posle loših rezultata Partizana u Superligi, a onda i eliminacije od kiparskog AEK u Ligi Evrope Ilija Stolica je smenjen, a umesto njega doveden je Gordan Petrić.

Malo drugačiji scenario viđen je na drugoj strani Topčiderskog brda. Posle superiornog starta u srpskom šampionatu, ali i krahu snova o plasmanu u Ligu šampiona, treću sezonu zaredom i neuspeha u dvomeču sa Makabijem iz Haife Dejan Stanković je podneo ostavku i umesto njega je promovisan Miloš Milojević, upravo deo Stankovićevog stručnog štaba, koji je napustio 2021. i otisnuo se u inostranstvo. 

Crno-beli su u lošoj formi, ništa sporno, sa Petrićem su ostvarene dve prvenstvene pobede i po pobeda i remi u duelu sa malteškim Hamrunom u plej-ofu za Ligu konferencija.

Od Petrića se u klubu sasvim sigurno očekuje pobeda u derbiju, ne bi li razlika od sedam bodova u odnosu na Crvenu zvezdu počela da se topi.

Foto: Starsportphoto©

Gordan Petrić

Posmatrajući iz tog ugla, trener crno-belih će sigurno biti pod pritiskom, mada kako Partizan igra od početka prvenstva možda mu ni remi niko ne bi zamerio. Poraz bi naravno bio katastrofa. 

Dobra stvar za njega je što je "ušao u štos", već je odigrao nekoliko utakmica vodeći Partizan i sada već zna kako mu igrači "dišu". 

- O Zvezdi razmišljam tek koliko je potrebno da bismo organizovali treninge. Neki igrači će odmarati, ali ne zbog Zvezde već zbog gustog rasporeda", rekao je Petrić u subotu u najavi utakmice sa Radničkim iz Kragujevca.

Na Marakani je situacija malo drugačija. Pa i za novog trenera Miloša Milojevića, koji će svakako biti pod velikim pritiskom. Sve je funkcionisalo kao švajcarski sat do utakmica sa Makabijem, a onda je usledilo šokantno ispadanje i Stankovićeva ostavka. 

Foto: Starsportphoto

Miloš Milojević

Miloš Milojević će, isto kao i Petrić debitovati i neće mu biti lako jer treba da nastavi seriju odličnih rezultata srpskog šampiona u Superligi, koje mu je u amanet ostavio Stanković.

Ono što Milojeviću ide u prilog je što odlično poznaje igrače, ipak ih je, sve trenirao kao Stankovićev asistent, i već osetio "miris" derbija, a ono što je minus je da ima malo vremena za pripremu meča. 

- Nasledio sam razliku, ali voleo bih da je pojačam. Zahvaljujem se na nasleđu, poklon se ne odbija i u zube mu se ne gleda. Bolje je doći na +7 nego na -5, tako da imam odgovornost da zadržim i povećam – kaže Milojević uoči debitanskog derbija.

Milojević dodaje da je upoznat sa snagom Partizana:

Gledao sam sve njihove utakmice, naročito otkad je stigao Gordan Petrić. Znam da su promenili sistem, znam njihove mane i vrline. Imao sam sreću da učestvujem u derbijima kao pomoćni trener i mislim da više puta pobedi ekipa koja želi i hrabija je, uz kompaktnost, agresivnost i energiju. Imamo kvalitet, nikom ne pretim jer to nije moj vokabular, ali uz dobru i odgovornu igru možemo do dobrog rezultata.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija