• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.08.2022

09:43

SLAVNI FRANCUZ GRMI UOČI MUNDIJALA! To je ODVRATNA PRIČA! Proždire nas KRVAVO CRVENI NOVAC! (VIDEO)

printscreen

Fudbal

SLAVNI FRANCUZ GRMI UOČI MUNDIJALA! To je ODVRATNA PRIČA! Proždire nas KRVAVO CRVENI NOVAC! (VIDEO)

Podeli vest

Popularni francuski glumac Vinsent Lindon je, kako na filmu, tako i u privatnom životu je veliki borac za istinu, pravdu i jednakost. On je i buntovnik, a to je pokazao nedavnim gostovanjem u jednoj emisiji u kojoj je opleo po predstojećem Svetskom prvenstvu u Kataru

Predsednik FIFA, Đani Infantino, uverava navijače da će Svetsko prvenstvo u Kataru biti "jedinstveno iskustvo" za one koji dođu i da organizacija ulaže maksimalne napore da tako bude, ali ne dele svi njegovo mišljenje.

Francuz Vinsent Lindon zauzima jedinstveno mesto u francuskom filmu i važi za heroja obespravljenih i radničke klase, a zovu ga novim Žanom Gabenom.

Ništa nije upućivalo na to da će Lindon biti čovek koji ce moći da se uvuče pod kožu i približi ličnostima koje su društveno deklasirane i marginalizovane. Francuski glumac postao je predsednik žirija ovogodišnjeg 75. Medjunarodnog filmskog festivala u Kanu, a zamneio je američkog reditelja Spajka Lija prošlogodišnjeg predsednika žirija, koji je dodelio Zlatnu palmu filmu „Titane“ francuske rediteljke Žilije Dikurno u kojem igra Lendon.

 


Mnogo puta je Lendon govorio o raznim temama i dokazao da nema dlake na jeziku, a sada je dao svoj sud o Svetskom prvenstvu u Kataru:

- To je odvratna priča. Danas smo dozvolili da nas proždere krvavo crveni novac - poručio je on i podigao prašinu! 
 

Rođen je u porodici visoke pariske buržoazije, kako sa očeve, tako i majčine strane. U miljeu velikog porodičnog bogatstva i visoko obrazovanog sveta. Kao dečak i adolescent nije bio zainteresovan za školu i studije.

Sa 20 godina dobija mali posao na snimanju filma Alena Renea „Moj ujak iz Amerike“, zatim šest meseci živi i radi u Njujorku, da bi se po povratku u Pariz zaposlio u jednim dnevnim novinama! Sa oko 60-ak filmova u svom portfoliju, među kojima su najpoznatiji: Mlle Chambon, Pater, Rodin, En guerre, Titane, Enquete sur un scandale d’etat, on je izgradio karijeru daleko od svetlosti reflektora, sve do trenutka dok nije osvojio Zlatnu palmu za ulogu u filmu Stefana Brizea „Po meri čoveka“.  Sve kasnije je istorija...

 

 

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija