• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.08.2022

08:55 >> 23:39

TRANSFERI (31. AVGUST)! Čelsi NE ODUSTAJE od Obamejana! Kraj sage, poznata sudbina Kristijana Ronalda!

Pixabay

Fudbal

TRANSFERI (31. AVGUST)! Čelsi NE ODUSTAJE od Obamejana! Kraj sage, poznata sudbina Kristijana Ronalda!

Podeli vest

Uskoro se spušta zavesa na letnji prelazni rok, pa je klubovima ostalo još malo vremena da završe potencijalne stransfere

 

U Engleskoj, Nemačkoj, Italiji i Španiji prelazni rok traje do 1. septembra, dok se u Francuskoj  - zatvara 31. avgusta!

Klubovi će ipak moći da dovode slobodne igrače i nakon 1. septembra, odnosno one koji nisu vezani ni za jedan klub!

Po običaju letnji prelazni rok je do sada doneo mnogo uzbuđenja, a mada ulazimo u finiš očekujemo da će biti još zanimljivije, jer brojni klubovi i dalje rade na angažmanima. Nije retkost da se neki ugovori realiziju u "minut do 12"

TRANSFERI UŽIVO

23:37 - Barselona je odbila ponudu Čelsija tešku 15.000.000 evra i Markos Alonso za Pjera Emerika Obamejana. Ipak, Plavci sada spremaju novi napad na Gabonca kako bi poslednjeg dana prelaznog roka dobili toliko čekano pojačanje u napadu. 

22.50 - Mario Baloteli je ponovo promenio tim, on je pojačao turski Sion

22.30 - Atalanta je sporazumno raskinula sradnju sa Josipom Iličićem.

22.10 - Sanderlend je na godinu dana pozajmio Amada Dijaloa od Mančester junajteda.

21.50 - Ilaiša Moribo, 19-godišnji vezista Lajpciga, narednih godinu dana provešće u Valensiji gde je bio i prošle sezone na pozajmici

21.45 - Portugalski CNN tvrdi da Anderleht ima dogovor sa Benfikom o transferu Jan Vertongena

21.25 - Fulam je pozajmio Džoa Brajana Nici do kraja tekuće sezone.

21:03 - Milan je blizu realizacije velikog transfera! Posle povrede Alesandra Florencija Rosoneri su stupili u kontakt sa Barselonom oko Seržinja Desta.

20.45 - Vezista Valensije Karlos Soler uputio se ka Parizu na zakazane lekarske preglede i ptopis ugovor sa Pari Sen Žermenom.

20.20 - Adnan Januzaj je zvanično novi igrač Sevilje. Belgijanac je stigao kao slobodan igrač i potpisao ugovor na četiri godine.

19.55 -  "Vučica" je poslednjeg dana prelaznog roka prodala još jednog fudbalera. Prvo je otišao Rikardo Kalafjori u Bazel, a onda je Olimpiko napustio i Amadu Dijavara. On će naredne tri godine provesti u Anderlehtu.

19.37 - Danski napadač Kasper Dolberg stigao je u Sevilju, tako da je završen posao koji je podrazumevao pozajmicu.

19.21 - Promocija u Sasuolu: Stigli su Arman Lorijente iz Lorijana i Žanis Antista iz Specije.

18.51 - Mančester Siti ima novog štopera. Iz Borusije Dortmund u transferu vrednom 17 miliona evra dolazi Manuel Akanji, javlja Fabricio Romano. 

 

 

18.33 - Fransoa Mobanđe je posle tri godine napustio zagrebački Dinamo i potpisao dvogodišnji ugovor sa Sionom. Francuski defanzivac je stigao, a šlag na tortu treba da bude Mario Baloteli i zvanična promocija.

 

 

18.15 - Iskusni ruski internacionalac Denis Čerišev potpisao je dvogodišnji ugovor sa Venecijom. 

17.57 - Bivši fudbaler Crvene zvezde Damijen le Talek karijeru nastavlja u Torpedu iz Moskve. On je prethodne sezone igrao za AEK iz Atine, u koji je stigao na poziv Vladana Milojevića, koji je tada bio trener grčkog kluba.

17.40 - Mladi levi bek Rome Rikardo Kalafjor novi je član Bazela

17:22 - Benfika je silno želela da ga dovede iz Brage, ali Rikardo Orta neće menjati klub ovog leta.

17:01 -  Nakon što je od Mančester Sitija kupio Romea Laviju i Gavina Bazunua, Sautempton je blizu je da dogovori dolaske Samuela Edozija i Huana Lariosa...

16:46 - Strahinja Eraković nalazi se na izlaznim vratima Marakane! Opširnije OVDE

Foto: printscreen

 

14.55 - Malme je dobio više ponuda za Birmančevića, a najkonkretnija je stigla od Tuluza. Mada nije poznato koliko je povratnik u prvu ligu Francuske spreman da plati za srpskog krilnog napadača

14.30 - Radnik je Uroša Milovanovića,  centafora rođenog 2000. godine, prodao u Hihon, prenosi Mozzartsport. Sporting će platiti Radniku 500.000 evra i tako dobiti još jednog Srbina, jer su značajan trag u ovom klubu ostavili poslednjih godina najpre Stefan Šćepović i Uroš Đurđević, koji i dalje trese mreže, dok je na pozajmici iz Olimpijakosa jedan period proveo i Nikola Čumić.

14.11 - Austrijski fudbaler Saša Kalajdžić karijeru nastavlja u Premijer ligi. Vulverhempton ga je doveo za 18.000.000 fiksno uz mogućnost da Štutgart zaradi dodatno na ime bonusa. 

 

 

13.55 - Kraj španske serije, Kristijano Ronaldo ostaje u  Mančester junajtedu, potvrdio je Erik ten Hag, trener "Crvenih đavola". Kako su ostala samo dva dana do kraja prelaznog roka, novinare je zanimalo da li će Portugalac ostati na "Old Trafordu", a holandski stručnjak je odgovorio potvrdno:

- To je jasno. Potrebni su nam kvalitetni igrači. Treba vam više igrača u rotaciji kako biste održali konzistentnost - rekao je Ten Hag o Ronaldu.

Foto: Reuters/David Klein

Kristijano Ronaldo ostaje u Mančester junajtedu

13.24 - Brentford je spremio 30.000.000 evra za vunderkinda Šahtjora Mihaila Mudrika. Reč je u supertalentovanom fudbaleru, za koga Ukrajinci traže više novca, ali bi i u slučaju pomenute sume, premijerligaš oborio klupski rekord po transferima.

13.10 - Prošlo je pet godina otkako je Olimpijakos prodao Panajotisa Recosa bundesligašu Bajeru. Taj transfer koštao je tim iz Leverkuzena 17.500.000 evra, a grčki defanzivac se sada vratio kući i potpisao trogodišnji ugovor sa crveno-belima iz Pireja.

12.55 - Sanderlend je ozvaničio dolazak Eduara Mišua iz Pariz Sen Žermena. Ofanzivni vezista je stigao na pozajmicu do kraja sezone, pa ima prioritet otkupa ugovora u slučaju da Francuz zadovolji na stadionu Svetlost.

12.45 Everton dele milimetri od promocije Džejmsa Garnera (21), mladog defanzivnog veziste Mančester Junajteda, od čijeg će transfera klub sa Old Traforda inkasirati 17.500.000 evra.

12.27 - Herta je dala "zeleno svetlo" Kšištofu Pjonteku da pojača redove Salernitane, a poljski napadač će biti 21. novajlija u redovima ovog italijanskog kluba.

12.24 - Kopenhagen je potvrdio dolazak Kornelijusa Vinisijusa iz turskog Trabzona. Robusni napadač je stigao u prestonicu Danske, predstoje lekarski pregledi i potpisivanje ugovora.

12.17 - Posle najnovijeg poraza od Sautemptona, Čelsi svim silama želi da dovede Pjera Emerika Obamejanga iz Barselone. Na Stamford bridžu su spremni i da pozajme Gabonca, samo da poboljša efikasnost u napadu Tuhelovog tima.

12.07 - Kopenhagen je potvrdio da Andreas Kornelijus stiže u glavni grad Danske. Na redu su lekarski pregledi, nakon toga i potpis.

11.47 -  Golman Valensije Geordi Mamardašvili mogao bi da napusti klub u finišu prelaznog roka, jer ga prati veliki broj klubova. Pominje se suma od 20.000.000 evra, a u klub je stigao zimus za  850.000 evra iz Dinamo Tbilisija. 

 

11.34 - Kremoneze će pokušati da dovede Sualiha Meitea, sadašnjeg člana Benfike i bivšeg vezistu Milana i Torina. 

11.06 - Hakim Ziješ želi da napusti Čelsi, a sada je u igri navodno i  Totenhem! Sa Ostrva stižu informacije da Ziješ traži najbolje rešenje, pošto mu je propao povratak u Ajaks, a iznenada se pojavila opcija da ostane u Londonu i da pojača tim Antonija Kontea.

10.55 -  Totenhem je potpisao Vila Lankšira, 17-godišnjeg ofanzivca iz Šefild Junajteda. Dobio je  trogodišnji ugovor, a razvoj će nastaviti u klupskoj akademiji.

 

 

 

10.33 - Lester je krenuo po Atalantinog Žeremija Bogu. Krilni fudbaler želi na King Pauer stadion, a u redove Lisica iz Remsa uskoro bi trebalo da pređe i štoper Vut Fes.

10.14 - Ajaks je odustao od transfera Lukasa Okamposa, vratili ga sa aerodroma. Nadzorni odbor kluba je smatrao da je cena od 20.000.000 evra sa velikom platom za višegodišnji ugovor Okamposa ipak “neodgovorna“,pa je transfer stopiran. Okampos je stigao u  Amsterdam pa su mu onda rekli da se situacija zakomplikovala. Vrati se u Sevilju sa klupskom delegacijom koja je predvođena Klas Janom Huntelarom, da se izvini igraču za neprijatnost koju su mu priredili.

10.00 - Nigerijski napadač Umar Sadik bi danas trebalo da prođe lekarske preglede u San Sebastijanu. Prema informacijama novinara specijalizovanog za transfere Fabricija Romana Sadikov transfeer koštaće Sosijedad 25 miliona evra plus 15 odsto od naredne prodaje. Od svega toga 10 odsto ide crno-belima, pošto je to bila jedna od klauzula prilikom prodaje u Almeriju. To znači da bi u Humsku trebalo da stigne oko 2,5 miliona evra.

 

09.40 - Marko Asensio će najverovatnje ostati u Real Madridu. Razgovarao je sa trenerom Karlom Anćelotijem koji mu je očigledno rekao da računa na njega ove sezone. 

 

09.34 - Mario Baloteli će napustiti Adanu iako mu ugovor ističe tek za dve godine. Italijan je navodno odlučio da se preseli u Sion sa kojim je dogovorio uslove saradnje.

 

09.11 -Barselona je  obavestio La Ligu da bude spremna za danas i sutra, do kraja prelaznog roka, jer planira da dovede još tri pojačanja i proda čak petoricu igrača! Za dolaske su u prvi plan iskočila tri imena - Ektor Beljerin, Markos Alonso i Bernardo Silva!

08.52 - Čelsi je ponudio neverovatnih 90 miliona evra za defanzivca Lajpciga Joška Gvardiola, javlja fudbalski transfer insajder Fabricio Romano. Plavci su tokom čitavog prelaznog roka pokušavali da dovedu talentovanog hrvatskog reprezentativca.Lajpcig je uporno odbijao ponude i govorio da Gvardiol nije na prodaju, ali je poslednja ponuda promenila njihovo mišlenje. Kako javlja Romano, Gvardiol će ostati u Lajpcigu još godinu dana i preseliće se u London u junu 2023. godine.

Foto: AP/Photo

Joško Gvardiol

08.52 - Letnji prelazni rok se u pet najjačih liga Evrope završava do kraja sutrašnjeg dana, dok je u Holandiji i Austriji danas poslednji dan letnje pijace.

08:51 - Dobro jutro i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs, na kojem iz minuta u minut možete pratiti dešavanja na letnjoj fudbalskoj pijaci! Šta se događalo tokom jučerašnjeg dana možete videti - OVDE.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija