• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. T.

04.09.2022

07:13

Velika seoba "orlova"! ČAK 10 SRPSKIH REPREZENTATIVACA PROMENILO KLUBOVE OVOG LETA! Poslušali su savet selektora Stojkovića!

Starsportphoto

Fudbal

Velika seoba "orlova"! ČAK 10 SRPSKIH REPREZENTATIVACA PROMENILO KLUBOVE OVOG LETA! Poslušali su savet selektora Stojkovića!

Podeli vest

Svi žele na Mundijal! Čak deset reprezentativaca Srbije promenilo je klub u letnjem prelaznom roku, koji je za veći deo Evrope završen u ponoć 1. septembra

Mnogi fudbaleri Srbije poslušali su savet selektora Dragana Stojkovića i prešli u ekipe u kojima će imati veću minutažu kako bi u formi dočekali Mundijal u Kataru krajem ove godine

Većina "orlova" odlučila se na promenu sredine kako bi u novom klubu imala veću minutažu i da bi u top-formi dočekala novembar i konačan spisak za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Selektor Dragan Stojković računaće samo na najspremnije, a to je igračima i saopštio kad su poslednji put bili na okupu početkom juna i upravo je nekolicini momaka u razgovoru u četiri oka savetovao da pronađu novi klub.

Foto: printscreen

Luka Jović je novi napadač Fiorentine



Srpski bedem u Majorki

Poslednjeg dana prelaznog roka tri reprezentativca su rešila da poslušaju savet selektora. Iskusni štoper Matija Nastastić, svestan da u Fiorentini neće imati zapaženu ulogu, prešao je u Majorku kod golmana Predraga Rajkovića.

- Veoma sam srećan zbog dolaska u Majorku, ovo je dobra prilika za mene da pokažem šta znam. Nije bilo lako prethodnih dana, vođeni su pregovori, žurili smo, ali drago mi je da smo u poslednji čas uspeli da postignemo dogovor - kazao je Nastasić.

"ORLOVI" KOJI SU PROMENILI KLUB


Filip Kostić Ajntraht Juventus 12.000.000 evra
Strahinja Pavlović Monako Red bul Salcburg 7.000.000 evra
Veljko Birmančević Malme Tuluz 3.000.000 evra
Predrag Rajković Rems Majorka 2.000.000 evra
Matija Nastasić Fiorentina Majorka slobodan igrač
Mihailo Ristić Monpelje Benfika slobodan igrač
Filip Đuričić Sasuolo Sampdorija slobodan igrač
Uroš Račić Valensija Braga pozajmica
Nemanja Radonjić Marsej Torino pozajmica
Luka Jović Real Madrid Fiorentina pozajmica


Mladi Veljko Birmančević je još jednu odličnu sezonu u Malmeu krunisao transferom u "lige petice", tačnije u Francusku. On je u tekućoj sezoni švedske lige na 18 utakmica dao pet golova uz tri asistencije, na četiri utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona dao je dva gola uz asistenciju, dok je u tri meča kvalifikacija za Ligu Evrope upisao takođe dva gola i asistenciju. On je u ponedeljak obukao dres Tuluza i potpisao ugovor do 2025.

Foto: reuters

Veljko Birmančević



- Došao sam u veliki klub. Gledao sam uživo utakmicu protiv Pariz Sen Žermena, atmosfera je bila neverovatna, navijači su napravili zaista sjajan ambijent. Želim da dam sto odsto za klub jer će mi pružiti šansu da igram na visokom nivou. Moja omiljena pozicija je levo krilo, ali mogu da igram i pomoćnog napadača ili na poziciji plejmejkera. Volim da driblam, dajem golove, ali i da asistiram kada sam u prilici - poručio je Birmančević.

Kostić rekorder


Najveći transfer od srpskih reprezentativaca ovog leta ostvario je Filip Kostić, koji je iz Ajntrahta prešao u Juventus za 12 miliona evra. Od hitrog levog krila očekuje se da hrani loptama Dušana Vlahovića. Sledeći najveći transfer ostvario je Strahinja Pavlović prelaskom iz Monaka u Salcburg za sedam miliona evra. Jedan od najpametnijih poteza napravio je Luka Jović, koji je rešio da okonča agoniju u Real Madridu i da pokuša da u Fiorentini rehabilituje karijeru i baš uoči Mundijala u Kataru vrati se u nekadašnju golgetersku formu.


Povratak u Ligu Evrope

Vezisti Valensije Urošu Račiću trener Đenaro Gatuzo otvoreno je saopštio da ne računa na njega, pa je bivši igrač Crvene zvezde rešio da se vrati u zemlju u kojoj je fudbalski sazreo - u Portugal. Ovog puta neće igrati za Famalikao, već će biti na pozajmici u Bragi. Sa "nadbiskupima" će igrati u Ligi Evrope, a portugalski klub je zadržao pravo da ga na kraju sezone otkupi za pet miliona evra.

Foto: fss

Uroš Račić



- Dugo nisam igrao u Ligi Evrope, još od perioda kad sam bio u Zvezdi. Radujem se tom izazovu, a nadam se da ću pomoći Bragi da ostvari i ambicije u prvenstvu. Braga je na prve četiri utakmice u novoj sezoni dala čak 17 golova u Primeiri, a to je fantastičan učinak i nadam se da ću doprineti da nastavimo u istom ritmu. Kad sam čuo da me ovaj klub želi, za mene više nije bilo dileme gde ću igrati do kraja sezone - rekao je Račić.




 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija