• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.09.2022

16:10

Grad Subotica: Fudbalski savez Srbije donirao sportsku opremu klubovima sa teritorije PFS Subotice i Sombora

Strahinja Babović

Fudbal

Grad Subotica: Fudbalski savez Srbije donirao sportsku opremu klubovima sa teritorije PFS Subotice i Sombora

Podeli vest

Fudbalski savez Srbije (FSS) nastavio je sa akcijom podele opreme klubovima iz cele Srbije. Na subotičkom Gradskom stadionu danas je, tim povodom, zamenik predsednika FSS Nenad Bjeković, u prisustvu predsednika Fudbalskog saveza Vojvodine Dragana Simovića i gradonačelnika Subotice Stevana Bakića, predstavnicima Područnih fudbalskih saveza Subotice i Sombora uručio po 25 garnitura sportske opreme

Gradonačelnik Bakić je, tom prlikom, uz izražavanje zahvalnosti Fudbalskom savezu Srbije i zameniku predsednika FSS Nenadu Bjekoviću na doniranoj opremi, izjavio da će ta sportska oprema puno značiti subotičkim klubovima koji se takmiče u gradskoj ligi.

- Na teritoriji Područnog fudbalskog saveza Subotice opremu će dobiti 25 klubova, od kojih je 13 sa područja grada Subotice i svi su članovi gradske fudbalske lige. Ova donacija je značajna za te fudbalske klubove, tim pre što su upravo ti sportski kolektivi u poslednje vreme sve aktivniji u radu sa decom, što je izuzetno važno za razvoj fudbala u našoj sredini. Trudimo se da im obezbedimo što bolje uslove za rad i zato izuzetno cenimo pomoć koju su naši klubovi dobili od Fudbalskog saveza Srbije - istakao je gradonačelnik Bakić.

Foto: Strahinja Babović

Dodao je da je poznato da je Subotica grad sportova u kojem, kako je naveo, funkcioniše više od 150 sportskih kolektiva koji se takmiče u raznim granama sporta i u raznim stepenima takmičenja, od kojih su 28 fudbalski klubovi.

- Subotica je poznata i po Fudbalskom klubu Spartak, dugogodišnjem uspešnom članu Super lige, kao i po Ženskom fudbalskom klubu Spartak, koji je osvajač 13 titula šampiona Srbije i višestruki osvajač Kupa Srbije. Manje je poznato, a mi Subotičani se i time ponosimo, da je najstariji fudbalski klub u našoj zemlji FK Bačka, osnovan 1901. godine, koji je prošle godine obeležio 120 godina postojanja - naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Foto: Strahinja Babović

Dragan Simović je kazao da mu je drago što je podela paketa sportske opreme koju donira Fudbalski savez Srbije upriličena upravo u Subotici i da i Fudbalski savez Vojvodine nastoji da pomogne rad manjih fudbalskih klubova.

- Dragoceni su nam upravo ti mali fudbalski klubovi koji naše mališane odvajaju od ekrana i tableta i dovode ih na fudbalski teren. Fudbalski savez Srbije, i pored širokog spektra obaveza, vodi računa i o takvim fudbalskim klubovima, tako da ćemo i mi iz Fudbalskog saveza Vojvodine ubuduće usmeriti pažnju na male fudbalske klubove koji se nadmeću u nižim rangovima takmičenja - kazao je Dragan Simović.

U ime FSS, prisutnima se obratio Nenad Bjeković koji je, uz podsećanje da je i on odrastao u maloj sredini, istakao da zna koliko će za male fudbalske klubove značiti ova sportska oprema.

- Svestan sam da to nije ništa posebno, ali klubovima koji su baza srpskog fudbala može da bude od velike koristi. Izvesno je da ćemo i ubuduće pomagati amaterske klubove. Želim da vam nova oprema donese sreću i da u njoj ostvarite zacrtane ciljeve - naglasio je, između ostalog, Nenad Bjeković.

Foto: Strahinja Babović




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija