• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.09.2022

07:39

PREOKRET! Frka pred Katar! Pojavili se novi dokazi, Ekvadoru preti izbacivanje sa Svetskog prvenstva!

printscreen

Fudbal

PREOKRET! Frka pred Katar! Pojavili se novi dokazi, Ekvadoru preti izbacivanje sa Svetskog prvenstva!

Podeli vest

Fudbalska selekcija Ekvadora mogla bi definitivno da ostane bez učešća na Svetskom prvenstvu u Kataru

Mesecima se spekuliše o izbacivanju Ekvadora sa Mundijala, a nakon informacija da od toga nećebiti ništa, pojavile su se novi dokazi  protiv reprezentacije Ekvadora i njihovog reprezentativca Bajrona Kastilja.

Fudbalski savez Čilea žalio kod FIFA, tražili su da izbaciti Ekvador sa Mundijala zato što je njihovom fudbaleru Bajronu Kastilju falsifikovan rodni list. Kako tvrde nije rođen u Ekvadoru - nego tri godine ranije u Kolumbiji. Međutim, to je odbačeno, ali Čileanci ne odustaju.

Pojavili su se novi dokazi.Britanski list "Dejli Mejl" došao je do dokumenata i audio snimaka iz 2018. godine u kojima je Bajron Kastiljo priznao da je krivotvorio dokumente u dogovoru sa čelnikom Fudbalskog saveza Ekvadora. Potvrđuje se da je rođen 1995. godine u Kolumbiji, a ne 1998. godine u Ekvadoru. Navodno mu je u menjanju biografije pomogao i Marko Zambrano, uticanji ekvadorski preduzetnik i vlasnik jednog fudbalskog kluba. Na snimku se čuje kako Bajron Kastiljo potvrđuje da mu Marko Zambrano pomaže oko papira. Videćemo kako će FIFA reagovati nakon novih dokaza i to dva meseca pred početak takmičenja. 

Fudbalski savez Ekvadora je objavio 2019. godine da je Kastiljo njihov državljanin i da može da nastupa za reprezentaciju. Ako je zaista bilo mutnih radnji, to bi moglo da ih košta mesta na Svetskom prvenstvu. 

Čileanci  se nadaju da bi mogli da "uskoče" na njihovo mesto. Oni su u južnoameričkim kvalifikacijama bili tek sedmi, dok je Ekvador završio na četvrtoj poziciji i izborio Mundijal. Podsetimo, Ekvador je smešten u grupu "A" protiv Katara, Holandije i Senegala.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija