• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vladimir Tomković

13.09.2022

12:30

KLUB IZ TOSKANE VIŠE OD 15 GODINA NEZAMISLIV BEZ NAŠIH IGRAČA! Fiorentina bez Srba ne može! (VIDEO)

printscreen

Fudbal

KLUB IZ TOSKANE VIŠE OD 15 GODINA NEZAMISLIV BEZ NAŠIH IGRAČA! Fiorentina bez Srba ne može! (VIDEO)

Podeli vest

Verujem da su svi srpski igrači koji su nosili dres ovog kluba ostavili dobar utisak i da zbog toga čelnici kluba vole da angažuju igrače s našeg podneblja, kaže Nikola Milenković

Sve dobro i loše što nam se dešava u Fiorentini mnogo lakše podnosimo kad smo zajedno, poručuju uglas Nikola Milenković, Luka Jović i Aleksa Terzić u razgovoru za Informer. Naša ekipa, koja je boravila u Firenci, obišla je srpske reprezentativce u njihovom trening-kampu, koji je smešten odmah pored čuvenog stadiona "Artemio Franki".



Srbi su u Fiorentini više nego dobrodošli. To nije čudo ako imate u vidu podatak da su od sezone 2006/07. do danas, dakle punih 15 godina, uvek barem jedan, a najčešće dva igrača nosila dres "ljubičastih". Nekad su to bili Vlada Avramov, Nikola Gulan, Zdravko Kuzmanović, Nenad Tomović, Adem Ljajić...

Radno vreme

Ljudi misle da fudbaler od obaveza ima samo trening, a mi u klubu ostajemo po sedam sati dnevno
Luka Jović

Nastasić otišao

Sad je to pomenuti trio Milenković - Jović - Terzić, a sezonu je sa njima počeo i Matija Nastasić. Iskusni štoper se poslednjeg dana prelaznog roka preselio na Majorku.

- Baš nam je teško palo kad nam je saopštio da ide. Žao nam je, već smo se bili lepo uklopili, ali želimo mu svu sreću na Majorki - kaže Luka Jović.

Foto: Informer

NERAZDVOJNI! Terzić, Milenković i Jović



Trenutno najduži staž u Firenci ima Milenković, koji je od leta 2017. stanovnik ovog znamenitog italijanskog grada, a ovog leta je produžio ugovor. Na pitanje koja je to tajna veza između Fiorentine i srpskog fudbala on uz osmeh odgovara:

Imaćemo najlepši centar u Evropi

Milenković kaže da su uslovi u sportskom centru Fiorentine odlični, ali da "ljubičasti" grade još bolje zdanje.

- Jedna od stvari koja je uticala na moju odluku da ostanem u Fiorentini je što sam prepoznao da uprava gradi tim i stvara uslove za veliki rezultatski iskorak. Pravimo novi sportski centar i biće jedan od najlepših u Evropi - objašnjava Milenković.


- Uh, sad ste me zatekli pitanjem. Ne znam u čemu je trik, ali činjenica je da se ovde odlično osećamo. Verovatno su svi srpski igrači koji su nosili dres Fiorentine ostavljali dobar utisak, pa su čelnici kluba zato uvek okrenuti našoj zemlji.

Foto: Informer

 



Da biste ušli u trening-centar Fiorentine, morate da prođete kroz masivnu kapiju, koja se automatski otključava i zaključava. Tu nas je dočekao i prvi ugostio portparol "ljubičastih" Arturo Mastronardi. Dao nam je nekoliko podataka o trening-centru, obavezama tima i instrukcije koliko vremena imamo za razgovor sa našim igračima. Međutim, od trenutka kad su pristigli naši reprezentativci, više se i nismo osećali kao gosti, a sva ostala vrata bila su nam otvorena.
Tako smo imali priliku da zavirimo tamo gde inače novinarske ekipe na zalaze. Pravo u teretanu i salu za treninge, gde su "orlovi" odradili lagano zagrevanje i istezanje pred trening.

SRPSKI IGRAČI U FIORENTINI



Vlada Avramov
Nikola Gulan
Zdravko Kuzmanović
Nenad Tomović
Adem Ljajić
Matija Nastasić
Dušan Vlahović
Nikola Milenković
Aleksa Terzić
Luka Jović

- Provodimo baš mnogo vremena zajedno. I u sportskom centru i van toga. Drago mi je što smo zajedno, jer sve što bi nam negde drugo palo teško ovde je mnogo lakše kad smo zajedno - kaže Milenković.

Navijači obično zamišljaju da igrači imaju obaveze od dva do tri sata u danima kad nemaju utakmicu, odnosno da njihov radni dan počinje i završava se jednim treningom.

- Danas ćemo, primera radi, ostati ovde sedam sati. Puno radno vreme. Došli smo u trening-centar oko dva, zatim imamo analizu protekle utakmice sa Juventusom, pa sastanak koji drže sudije iz Serije A kako bi nas upoznale s određenim pravilima i situacijama, a tu je, naravno, i trening. Kod kuće ćemo biti posle devet uveče - objašnjava Jović.

Luka ne voli da gubi

Kad nisu zauzeti profesionalnim obavezama, onda su u omiljenom restoranu ili traže drugu vrstu zanimacije. Jovićeva supruga Sofija Milošević otkrila nam je da Luka voli društvene igre, ali i da je veoma nezgodan kad gubi. Njegovi saigrači su se samo nasmejali na tu konstataciju i pogledali u pravcu bivšeg igrača Real Madrida, a napadač je kratko odgovorio:

- Za sad nismo imali mnogo vremena da se igramo, jer nam je baš zgusnut raspored utakmica, ali biće vremena za sve.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija