• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.09.2022

23:17

(OCENE) Moćna Srbija na krilima Mitrovića i Vlahovića gazi SVE! Pavlović odigrao majstorski, Ilić oduševio...

Starsportphoto

Fudbal

(OCENE) Moćna Srbija na krilima Mitrovića i Vlahovića gazi SVE! Pavlović odigrao majstorski, Ilić oduševio...

Podeli vest

Fudbaleri Srbije odigrali su meč portiv Norveške, a pobedom u Oslu u 6. kolu Lige nacija izborili su plasman u najjaču A diviziju ovog takmičenja! Slavila je naša selekcija sa 2:0 golovima Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića

Milina! Kako drugačije opisati ono što naciji posle mnogo vremena priređuje fudbalska reprezentacija Srbije? 

Bili smo lideri grupne faze u kvalifikacijama za Mundijal, a sada smo iza sebe ostavili Norvešku, Sloveniju i Švedsku! Ova utakmica, pored plasmana u elitu Lige nacija, donela je "orlovima" siguran baraž za EURO 2024. Takođe, naš nacionalni tim će se na žrebu kvalifikacija za EP naći u drugom šeširu, a trijumf će sigurno održati i dobru atmosferu pred Mundijal u Kataru, koji kreće 20. novembra. 

Foto: fss.rs

 

Kompletna poslednja linija zaslužuje sve pohvale, ali treba istaći fenomenalnu partiju Strahinje Pavlovića i pre svega Vanje Milinković-Savića, koji je branio maestralno, toliko da je dovodio do ludila Erlinga Halanda, koji u nekoliko navrata nije mogao da nađe put do mreže!

Kompletan tim zaslužuje pohvale, ali toliko raduje što naša dva rasna golgetera mogu (i moraju) zajadno! Dušan Vlahović je doneo veliku radost našoj selekciji u 41. minutu, da bi nestvarni Aleksandar Mitrović 50. put postigao gol u nacionalnom dresu! Svi su disali kao jedan, a selektor Stojković je sijao na klupi, tačnije proed nje, jer nije prestajao da šeta uz aut-liniju, a sakako je i radovao se kao dete na svaki dobar potez svojih pulena, a o golovima da ne pričamo...

OCENE:

Vanja Milinković-Savić 7,5 - Nije imao mnogo posla, ali je u 20. sekundi sjajno intervenisao ispred Halanda i do kraja susreta nije dopustio napadaču Norveške i Mančester Sitija, ali ni njegovim saigračima da ga matiraju! Sjajno!

Miloš Veljković 7 - Dobro izdanje, kao uostalom i cele naše odbrane! 

Stefan Mitrović 7 -  Za razliku od prethodnog meča, Mitrović je odisao sigurnošću i pružio je odličnu partiju!

Foto: fss.rs

 

Strahinja Pavlović 7,5 -  Komandovao je perfektno odbranom danas i pokazao da je stasao za velika dela! Praktično je stavio u džep igrače Norveške, a rezultat govori sve!

Ivan Ilić 7 - Sjajno je uskoristio činjenicu da je starter i upisao asisteniciju! Vrlo dobra partija Ilića ove večeri! Čak je i Mitrović posle meča rekao da je njegov saigrač blistao!

Saša Lukić 7 - Nije bio toliko primetan, ali je odradio veliki deo posla! 

Andrija Živković 7 - Isto važi što i za njegovog saigrača Lukića! Korektno odrađen posao Živkovića...

Filip Kostić 7,5 - Kod prvog gola, sve je krenulo od Pavlovića, koji je dodao do Tadića, ovaj izbacio Kostića, a onda je usledila pravovremena asistencija za Dušana Vlahovića! Odlično se postavio napadač Juventusa, a njegov saigrač iz kluba i reprezentacije pogodio ga je u trepavicu! Mnogo znači Kostić ovom timu...

Dušan  Tadić 7,5 - Kapiten je odigrao kapitenski, učestvovao je kod oba gola i po običaju dao veliki doprinos svom timu!

Foto: Tanjug

 

Aleksandar Mitrović 8 - Šta više reći za ovog čoveka!? Postigao je jubilarni 50. gol za reprezentaciju, potvrdio pobedu i dokazao da mu nema premca i da nema tog protivnika kojem on ne može da zatrese mrežu! 

Dušan Vlahović 8 - Izgarao je na terenu mladi as naše selekcije! Postigao je prvi gol na meču, dokazao da može u paru sa Mitrogolom i skinuo veliki teret sa leđa! ODlično izdanje asa Juventusa ove večeri...

Igrali su još:

od 89. Babić - Nedovoljno vremena za konkretan učinak

od 72. Lazović - Nedovoljno vremena za konkretan učinak

od 72. Radonjić - Nedovoljno vremena za konkretan učinak

od 90+3. Đuričić Kostić- Nedovoljno vremena za konkretan učinak

od 90+3. Jović - Nedovoljno vremena za konkretan učinak


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mrgud

pre 1 godinu

Strahinja Pavlović 7.5? Ništa vi o fudbalu ne znate! Odigrao je čovek za čistu desetku!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17