• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

04.10.2022

15:33

Sve utakmice UEFA takmičenja počinju sa minutom ćutanja zbog tragedije u Indoneziji!

Tanjug/AP

Fudbal

Sve utakmice UEFA takmičenja počinju sa minutom ćutanja zbog tragedije u Indoneziji!

Podeli vest

Evropska fudbalska unija (Uefa) saopštila je danas da će sve utakmice u evropskim takmičenjima ove nedelje početi sa minutom ćutanja, u znak sećanja na 131 preminulu osobu u metežu na fudbalskom stadionu u Indoneziji.

Ova odluka odnosi se na utakmice grupne faze Lige šampiona, Lige Evropa i Lige konferencija, kao i za baraž utakmice za plasman na Svetsko prvenstvo u fudbalu za žene.

Foto: Tanjug/AP

 

Metež na stadionu u gradu Malang nastao je kada je nekoliko hiljada navijača ušlo na teren, posle čega je policija upotrebila suzavac.

Foto: Tanjug/AP

 

Neredi su izbili na kraju utakmice kada je domaćin klub Arema iz grada Malanga iz Istočne Jave izgubio od kluba Persebaja iz Surabaje 3:2. Navijači su utrčali na teren što je izazvalo žestoku reakciju policije, koja nije imala milosti. Pripadnici snaga reda koji su obučeni za razbijanje demonstracija su krenuli suzavcima na razularene navijače posle čega je krenuo opšti haos. Tukli su sve pred sobom! 

Broj dece poginule u stampedu i neredima na fudbalskom stadionu u Indoneziji povećao se na 32, saopštili su zvaničnici. 

Deca su bila uzrasta od tri do 17 godina, preneo je Rojters. Najmanje 125 osoba je poginulo, a 323 su povređene u stampedu u nedelju na fudbalskom stadionu u indonežanskoj provinciji Istočna Java.

Predsednik Džoko Vidodo naredio je istragu kako bi se detaljno ispitali bezbednosni propusti zbog kojih je došlo do nereda i stampeda na stadionu. On je naložio prekid takmičenja u 1. Ligi dok istraga ne bude završena.

Bonus video

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija