• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.10.2022

07:36

SREĆA NAM JE OKRENULA LEĐA, IZVUKLI SMO SRBIJU! Crnogorci nisu srećni posle žreba za EURO!

fss

Fudbal

SREĆA NAM JE OKRENULA LEĐA, IZVUKLI SMO SRBIJU! Crnogorci nisu srećni posle žreba za EURO!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine igrati sa Crnom Gorom, Mađarskom, Bugarskom i Litvanijom

Selektor Crne Gore Miodrag Radulović poručio je posle žreba  da je grupa zahtevna, ali ujednačena, a posebno pohvalio pulene selektora Dragana Stojkovića.

Što se tiče medija u Crnoj Gori "CDM" ističe da su imali sreće na žrebu u Frankfurtu, pošto su uvršteni u grupu G, koju su mnogi, već sada prozvali “balkanskom”.

- Iz prvog šešira dobili smo jednog od najpoželjnijih protivnika, ali i selekciju koja je oduševila u ovogodišnjoj Ligi nacija. Reč je o Mađarima. Sreća nam je donekle okrenula leđa kada je u pitanju rival iz drugog šešira. Izvukli smo Srbiju, s kojom smo svojevremeno odigrali dva zvanična meča u Ligi nacija i u oba navrata smo poraženi. Izabranici Miodraga Radulovića izbegli su velikane evropskog fudbala, a postojala je mogućnost da Crnogorci završe u grupi B u kojoj su Holandija i Francuska ili u grupi C gde će se nadmetati Italija i Engleska, finalisti prethodnog šampionata Starog kontinenta - navodi pomenuti porta.

Foto: Reuters

 

- Crna Gora nije dobila grupu smrti, niti ima razloga da se unapred preda u borbi za prve dve pozicije koje vode na EURO, ali jasno je da će iz drugog ili trećeg plana čekati šansu da napravi iznenađenje - pišu Vijesti.

Foto: ap photo

 

- Crna Gora je sa Srbijom igrala dva puta, 2018. u okviru Lige nacija – oba puta slavila je srpska selekcija, 2:0 u pod Goricom i 2:1 u Beogradu. Srbiju je tada vodio Mladen Krstajić, koji je sada selektor Bugarske.

KVALIFIKACIONE GRUPE

Grupa A: Španija, Škotska, Norveška, Gruzija, Kipar

Grupa B: Holandija, Francuska, Irska, Grčka, Gibraltar

Grupa C: Italija, Engleska, Ukrajina, Severna Makedonija, Malta

Grupa D: Hrvatska, Vels, Jermenija, Turska, Letonija

Grupa E: Poljska, Češka, Albanija, Farska Ostrva, Moldavija

Grupa F: Belgija, Austrija, Švedska, Azerbejdžan, Estonija

Grupa G: Mađarska, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Litvanija

Grupa H: Danska, Finska, Slovenija, Kazahstan, Severna Irska, San Marino

Grupa I: Švajcarska, Izrael, Rumunija, tzv.Kosovo, Belorusija, Andora

Grupa J: Portugal, Bosna i Hercegovina, Island, Luksemburg, Slovačka, Lihtenštajn

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija