• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.10.2022

17:31

SIGURAN SAM U TO! Oglasio se Vladimir Putin povodom Svetskog prvenstva u Kataru!

Fudbal

SIGURAN SAM U TO! Oglasio se Vladimir Putin povodom Svetskog prvenstva u Kataru!

Podeli vest

Kada su zemlje "Zapada" uvodile sankcije Ruskoj Federaciji zbog vojne intervencije u Ukrajini, odmah su se tome pridružile i sve vodeće sportske organizacije na svetu.

Među tim sankcijama isticale su se uglavnom one beskompromisne, poput zabrane svim timovima iz Rusije da se takmiče, ali i one ponižavajuće - da se dozvole takmičarski nastupi ako se neko od Rusa ili Ruskinja odrekne imena države, himne i zastave, kao što je slučaj u tenisu. Ipak, fudbal je bio i ostao u prvom planu, a baš njega je danas spomenuo i Vladimir Putin, predsednik Rusije.

Podsetimo, Rusija je izbačena iz svih fudbalskih takmičenja, kako reprezentativnih (pa njena nacionalna selekcija nije ni mogla da igra u baražu za plasman na Mundijal), tako i klupskih (Spartak iz Moskve je onemogućen da dovrši svoju priču u "evropskom proleću", a svi ostali nisu mogli da igraju ove jeseni u UEFA-nadmetanjima).

Ipak, Putin se dotakao šampionata planete, i to na marginama foruma "Ruske energetske nedelje".

Foto: Reuters

 

Na tom forumu lideri i predstavnici najvećih svetskih energetskih kompanija, kao i vodeći eksperti u industriji, razgovaraju o budućnosti ruske naftne i energetske industrije, te međunarodnoj saradnji i razvoju, a Vladimir Putin je, pored ostalh, tu održao i sastanak s emirom Katara.

Tamimu bin Hamadu al Taniju, koji je na čelu države koja će od 20. novembra do 18. decembra biti domaćin Svetskog prvenstva u fudbalu, Putin se obratio upravo tim povodom, i to kao predsednik zemlje koja je održala prethodni Mundijal, 2018:

- Radimo sve što je u našoj moći da vam prenesemo naše iskustvo u pripremama šampionata planete, i Vi to znate. Želeo bih da vam poželim uspeha u dobroj organizaciji ovog velikog događaja. Siguran sam da ćete ga i ostvariti - rekao je predsednik Rusije emiru Katara.

FIFA i UEFA, podsetimo, ne nameravaju da ukinu suspenziju ruskih klubova i reprezentacija dok, kako ističu, "ne prestane ruska agresija na Ukrajinu".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija