• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.10.2022

15:50

LALATOVIĆ OPLEO PO ČELNICIMA SAVEZA! Šurbatoviću, spusti loptu! Obratio se i SELEKTORU Piksiju!

Starsportphoto

Fudbal

LALATOVIĆ OPLEO PO ČELNICIMA SAVEZA! Šurbatoviću, spusti loptu! Obratio se i SELEKTORU Piksiju!

Podeli vest

Trener Radničkog iz Niša Nenad Lalatović na konferenciji za medije uoči duela sa Javorom imao je oštru poruku za sve protivnike Ivice Tončeva

Bilo je mnogo vatre na konferenciji za medije Nenada Lalatovića nakon poraza od Radničkog iz Kragujevca na Čairu. Iako je od tada prošlo četiri dana, situacija se u Nišu nije zaustavila, a temperamentni stručnjak je uoči duela sa Javorom nastavio gde je stao tokom prethodnog obraćanja medijima. 

- Još jednom čestitke Kragujevčanima i mom kolegi i prijatelju Joksi na zasluženoj pobedi. Ja im želim da uđu u plej-of, jer oni kao klub i grad to zaslužuju. Igraju sjajno ove sezone, ali lako im je da tako igraju, kada na jednom ovakvom gostovanju imaju perfektno suđenje. Da se razumemo, ja suđenjem ne želim da se bavim, ali bole me neke stvari zbog kojih nisam mogao da zaspim celu noć posle utakmice. Ne znam zašto nam ovo rade neki ljudi sa kojima ja nemam ništa, koji ratuju protiv Ivice Tončeva, iako on sa njima ne vodi nikakav rat. Ja bih zamolio Fudbalski savez Srbije na čelu sa gospodinom Bjekovićem, sa kojim imam izuzetno uzajamno poštovanje, pa sa čovekom koji je preporodio naš reprezentativni fudbal, našim Piksijem, pa, zašto da ne kažem, i sa Jovanom Šurbatovićem, sa kojim se dobro poznajem, da obrate pažnju na ovo što se dešava i da uzmu u zaštitu Radnički iz Niša. Ne kažem da oni imaju bilo šta sa ovim, ali imaju uticaj i moraju da zaštite klub koji je bio institucija i među vodećim klubovima još u velikoj Jugoslaviji - rekao je Nenad Lalatović pred duel sa Javorom. 

Foto: Starsportphoto

Trener Radničkog potom je u dahu nastavio i poručio svima da se ne plaši, iako nije poznato kome se tom prilikom obraćao. 

- Nikoga se ne plašim, nikome neću da ćutim. Možda ima pametnijih od mene, ali moju inteligenciju niko ne može da ospori. Bog mi je sačuvao glavu na ramenima, hteli ste da je skinete 50 puta. Nikad nisam slagao, da imate jedan dokaz za mene vi biste me uništili, masakrirali. Ali, vi za mene nemate ništa, to vas boli, lupetate, izmišljate, blatite me. Svi ste protiv mene, pa dokažite nešto, gledam vas javno gledam vas u lice, a vi mene kad vidite spuštate glavu kao kukavice i kad nisam tu me blatite. Bog čuva poštene i hrabre ljude, a ja sam to. Ne postoji taj Srbin koji će meni skinuti glavu, ne možete mi ništa, dok god sam ovako pošten i čestit - dodao je strateg Radničkog. 

Nije Lalatović želeo da se bavi spornim sudijskim odlukama, ali je podsetio na tri sistuacije koje su se dogodile u prvom poluvremenu, a koje su direktno uticale na rasplet utakmice protiv Radničkog iz Kragujevca. 

- Bile su te tri sporne situacije u prvom poluvremenu i ja, ponavljam, ne želim da ih komentarišem. Da li je bila ruka ili nije bila ruka vidi se na snimku, da li je bio faul nad Štulićem ili nije, verovatno nije kada je sudija tako presudio. Onaj faul nad Jovanovićem nije bio penal, jer je bilo van kaznenog prostora, ali je bio prekršaj. Oni kažu okliznuo se odbrambeni igrač. Pa šta ako se okliznuo? Šta to znači? Kažem sudiji pogledaj samo VAR, on kaže: ’Neću, siguran sam u svoju odluku’. Ili kod Štulićevog ofsajda, za koji se ni danas ne zna da li je bio ili ne, pomoćnik tako autoritativno diže zastavicu, kao da je bio ofsajd od pet metara. A možda nije bio ni pet milimetara. Da ne komentarišem prvi karton Pejoviću. Ili Saviću, nakon datog žutog kartona, nekoliko puta na utakmici sudija kaže: ’Samo još jedan start i isključiću te’. Šta to znači? Gospodina koji nam je sudio utakmicu jako sam ga poštovao, internacionalac, znam da je dobar sudija, ali nisam hteo ni zdravo da mu kažem posle utakmice, niti ću mu se ikada više javiti, jer neke stvari nisam očekivao od njega. Ja više ne znam, nisam nikad igrao fudbal, šta je penal, šta je ofsajd. Ma, mi smo treneri krivi što se ne udružimo. Još se nije pojavio taj koji će nas ujediniti, a oni (sudije) se drže i ne sme ništa da im se kaže - podvukao je Lalatović. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija